Reise

Når finner man billigst reiser og flybilletter?

Bilde av en vakker finkornet sandstrand i Albania. Stranden ligger med et fjell i bakgrunnen og ut mor azurblått hav. På stranden er det solsenger. Vi har snakket med reiseekspert Odd Roar Lange som forteller når man faktisk får de billigste flybillettene og reisene.
Er du en av dem som slavisk bestiller flybilletter og reiser på utvalgte tidspunkt og på utvalgte dager? Vi ville høre når du faktisk finner de billigste flybilletter og reiser! (Foto: Canva)

Vi avkrefter myten om at du finner billigst flybilletter 60 dager før avreise, og forteller når du faktisk gjør de beste kuppene på reise!

Bilde av reiseekspert Odd Roar Lange. Vi har snakket med Vi har snakket med reiseekspert og reiselivsjournalist Odd Roar Lange som forteller oss når er det egentlig lurest å bestille sommerferie, eller påskeferie for den saks skyld, om man vil ha de billigst mulig? Er det lenge før eller nært opp mot ferien? Og hvor og hvordan sikrer man seg egentlig de billigste reisene?
Odd Roar Lange forteller når du får billigst reise og flybilletter!

Er du i gang med å sjekke priser på årets sommerferie? Da lurer du kanskje på når du bør bestille sommerferien, eller vinterferien for den saks skyld?

For vi har kanskje alle hørt rykter om spesifikke ukedager og tidspunkt man bør bestille flybilletter på. Noen hevder det er billigst å bestille flybillettene på tirsdager, mens andre mener søndager. Noen hevder reisen er billigst rett før avreise mens andre mener det er billigst å bestille ferieturen 60 dager før ønsket utreisedato.

For å sjekke om hva som faktisk stemmer forhørte vi oss med reiseekspert og reiselivsjournalist Odd Roar Lange, for mange kjent som The Travel Inspector. Lange er en Norges mest leste og erfarne reiselivsjournalister og med over 30 års fartstid i reislivsbransjen kunne han både bekrefte og avkrefte ryktene.

Liker du å sikre deg billige reiser? Da bør du sjekke ut samlesiden vår med temaet «restplass.»

Dette er tidspunktet du faktisk får billigst reise og flybilletter

– Disse faktaene baserer seg ofte på tall levert av store reisearrangører hvor de har tatt noen millioner feriereisende, lagt de inn i en datamaskin og tatt utgangspunkt i at det generelt sett er billigere 60-70 dager før enn det er andre perioder. Dette er riktignok veldig store tall så det at du skal treffe på det på din reise, det skal godt gjøres og da er det mer flaks enn at det er beregnet, forklarer Lange.

Her finner du billige restplasser til Gran Canaria.

Han forteller at det er slutt på det at det finnes én spesiell ukedag eller periode som er billigere, men forteller at flyselskapene og reiseselskapene, altså charterselskapene, alltid har kampanjer rett etter ferier.

– Så nå rett etter juleferien for eksempel, har de kampanjer. De kommer også til å ha kampanjer igjen rett etter vinterferien og rett etter påskeferien. Så istedenfor å bestille i selve ferien så vent til uka etter for da er det ofte kampanjer, tipser han.

Her kan du finne billige restplasser til Tenerife