Reise

Glamping i Norge: 10 mest spennende overnattingssteder

Pust ut og nyt før du utforsker den hemmelige stien som fører til enda en privat uteplass med spektakulær utsikt både til Norefjell og fjorden.
Ta vare på luksus og komfort med en overnattingstur til et glampingsted. (Foto: Visit Norway)

Hva er glamping?

Glamping kombinerer camping og glamour og gir deg unike naturopplevelser i kombinasjon med luksuriøs komfort, slik at selv kresne luksusdyr kan nyte å overnatte midt i naturen. Glamping passer perfekt for par som er på romantisk helgetur, men er også et fint alternativ når du er på campingferie med familien.

Åkrafjorden Glamping

Overnatt i en kuppel med himmelen som tak og se opp mot stjernene.
Overnatt i en kuppel med himmelen som tak omringet av fantastisk norsk natur. (Foto: Visit Norway)

Overnatt i en kuppel med himmelen som tak, omgitt av vakker og urørt vestlandsnatur. Det kan du gjøre hvis du besøker Åkrafjorden Glamping i Hordaland. Kuplene, eller domene som de også kalles, ligger på fjellhyllen «Hidleren» og gir deg en spektakulær utsikt utover Åkrafjorden. Her bor du med høye fjell på alle kanter. I hver dome er det plass til to personer, så stedet passer perfekt for deg som er på romantisk tur med kjæresten. Du våkner til fuglekvitter og kan ta deg et forfriskende morgenbad i Åkrafjorden før frokost.

Åkrafjorden Glamping har to domer på 23 kvadratmeter til utleie, og hver av dem er møblert med vedovn og dobbeltseng, med mulighet for å sette inn en enkeltseng, hvis du reiser med barn. I kort avstand fra domen finner du toalettfasiliteter og en kjølende utedusj.

Camping i norge er svert populært. Les mer om 10 unike campingplasser i Norge her.

Glamping på vestlandet

Glamping på vestlandet

Idyllisk glampingsted med vakker utsikt
Se flere bilder her

Lystang Glamping

Lystang Glamping ligger idyllisk plassert i Notodden i Vestfold og Telemark.
Lystang Glamping ligger idyllisk plassert i Notodden i Vestfold og Telemark. (Foto: Booking.com)

Ved Heddalsvatnet på Holtsås i Midt-Telemark, om lag 15 mil sør for Notodden og 30 minutter fra Bø, ligger Lystang Glamping. Her kan du velge mellom luksustelt i ulike størrelser, avhengig av om du reiser med kjæresten eller er på camping med barn. Hvert telt er utstyrt med komfortable senger, vedovn, elektrisk kjølebag, utemøbler, grill og toalett. Alle teltene vender mot Heddalsvatnet, slik at gjestene våkner opp til en vakker sjøutsikt. Glampingplassen har også et servicehus med toalett, dusj og felleskjøkken.

Glamping på Lystang

Glamping på Lystang

Romantisk overnatting på Notodden
Se flere bilder her

Sandviken Camping

Glamorøs camping i et stort telt med plass til to personer.
Glamorøs camping hos Sandviken camping. Her kan du bo i et stort telt med høy standard og plass til to personer. (Foto: Sandviken Camping)

Glamp ved Tinnsjø, rett ved sandstranden og med utsikt til høye fjell. På Sandviken Camping tilbyr de glamorøs camping til deg som er å jakt etter en ekstra behagelig overnatting med naturen som nærmeste nabo. Du bor i et av campingplassens tre luksustelt, som er innredet med oppredde senger, vedovn, elektrisk kjølebag, og har utemøbler og bålpanne tilgjengelig utenfor. På kalde kvelder kan du fyre opp i vedovnen, og om sommeren kan veggene rulles opp, slik at teltet blir luftig og behagelig.

​Når du overnatter i et av glampingteltene på Sandviken Camping har du tilgang til campingplassens servicebygg, med toalett, dusj og badstue og et fullt utstyrt felleskjøkken. Du kan også kjøpe frokost, pizza og i kafeen. 

Trysil Glamping

Opplev et unikt opphold i en kuppel på DOME HOTEL, hvor luksus møter naturen. En annen måte å oppdage og fordype deg i den norske villmarken
Opplev et unikt opphold i en kuppel på Dome Hotel, hvor luksus møter natur - En annen måte å oppdage og fordype deg i den norske villmarken (Foto: Hotels.com)

Ved den tradisjonelle melkegården Nygård, 20 kilometer fra Trysil Mountain Resort, finner du Trysil Glamping. Her kan du overnatte i vakre kuppeltelt, som nærmest ser ut som igloer og som er innredet med alt du trenger for å nyte en natt eller tre. Trysil Glamping har kupler i to størrelser, de største er på 30 kvadratmeter og har sengeplass for opptil seks personer. Alle kuplene er innredet med peisovn og store komfortable senger og har vakker fjellutsikt.

Spennende norske glampingsteder

Trysil Glamping

Idyllis overnatting midt i Trysils skoger. Midt på en åker står tre store telt som rommer seng, peis og elektrisitet. Her blir komforten virkelig tatt vare på.
Bestill overnatting her

Hvilepust

Pust ut og nyt før du utforsker den hemmelige stien som fører til enda en privat uteplass med spektakulær utsikt både til Norefjell og fjorden.
På Hvilepust Krødsheradåsen kan du virkelig finne roen. Pust ut og nyt før du utforsker den hemmelige stien som fører til enda en privat uteplass med spektakulær utsikt både til Norefjell og fjorden. (Foto: Visit Norway)

Også utenfor hovedstadens travle hverdag kan du nyte livet som glamorøs campinggjest. Hvilepust leier ut seks glassigloer som er satt opp midt ute i vakker natur, 40 til 110 kilometer fra Oslo. Og stedene lever opp til navnet, her finner du hvilepust og hvilepuls. Alle igloene er fem meter i diameter og har vedovn, slik at du enkelt kan få varmen på kalde dager. Her er det verken strøm eller vann, men du får levert en femliters dunk med drikkevann ved ankomst, og hver av igloene har en tilhørende utedo.

Trones Eye Glamping

Glamping i vakker norsk natur med personer i dome med utsikt til fjord og fjell i bakgrunn.
(Foto: Visit Norway / Runar Larsen)

Ønsker du å kombinere glamping med en runde på golfbanen, er Trones Eye Glamping i Trøndelag perfekt. Bo i en glassiglo med 360 graders utsikt i utkanten av Stiklestad Golfbane, som ligger på en halvøy i Trondheimsfjorden. Igloene har sengeplasser til fire personer, med en dobbeltseng og to enkeltsenger. Leie av golfbil er inkludert i oppholdet og du har tilgang til dusj, toalett og spisemuligheter på klubbhuset til Stiklestad Golfklubb. Du kan også bestille frokostpakke og grillpakke mot ekstra kostnad.

PopUp Glamping Laget

Helt ny glampingplass på en idyllisk åker midt mellom Risør og Tvedestrand.
Helt ny glampingplass på en idyllisk åker midt mellom Risør og Tvedestrand. (Foto: Popupglamping.no)

Inntil Lagelva, midt mellom Risør og Tvedestrand, ligger en fersk glampingplass i flotte sørlandsomgivelser. Her ligger det flere vakre sandstrender i nærheten, og stedet har sin egen brygge. Fire glampingtelt står klare til å ta imot gjester, alle med sengeplasser til 2-4 personer, slik at du kan reise med kjæresten, venner eller med barn. Hvis du ønsker litt ekstra luksus kan du bestille frokost levert til teltet av Pop Up Hagen, et lite småbruk i Ordalen som lager mat med selvdyrkede grønnsaker og hjemmelaget syltetøy og brød. Hvert av teltene på Laget har strøm til å lade telefoner, vannkoker og varmeovn.

Aurora Canvas Dome

Glamping i vakker norsk natur med stjernehimmel og trær i mørket.
Opplev vill og vakker nordnorsk natur fra et oppvarmet luksustelt på Aurora Canvas Dome. (Foto: Booking.com)

Aurora Canvas Dome ligger i Englandskogen, noen kilometer utenfor Alta. Glampingen driftes av Glød Explorer, som til vanlig arrangerer aktiviteter og ekspedisjoner for opplevelseslystne reisende. Her bor du svært komfortabelt, med naturen som nærmeste nabo. Teltet har gulvvarme og er innredet med kvalitetsseng fra Wonderland og en stor vedovn. Deler av veggene og taket i teltet er gjennomsiktig, slik at du kan sovne til en vakker stjernehimmel. Og er du ekstra heldig får du med deg nordlyset på en klar kveld.

Hvert telt har eget toalett og vask. En deilig frokost med ferske rundstykker er inkludert, og booker du flere netter blir du hentet på flyplassen i Alta når du ankommer. Du kan også nyte en god middag servert i Glød-stua, der maten er kortreist og spesialiteter som fersk torsk og kveite, laks, elg, rein og kongekrabbe står på menyen.

Glamping på Trolltunga

Glamping i vakker norsk natur med stjernehimmel.
Ta en fottur til Trolltunga og overnatt i en fantastisk Dome omringet av fantastisk Norsk natur. (Foto: Norwegian Wild)

Er du lysten på noe enda litt mer spektakulært? Hva med å overnatte i luksusstil på et av Norges mest berømte utsiktsmål? Det er faktisk mulig, hvis du booker en fottur til Trolltunga med overnatting i kuppel. Turen starter med at du blir transportert til turens startpunkt, Mågelitopp, og herfra går du oppover fjellsiden sammen med en guide. Når du ankommer Trolltunga står kuppelen klar, og det samme gjør en deilig middag. Her overnatter du med panoramautsikt utover fjord og fjell, og etter en natt under stjernehimmelen, våkner du opp til soloppgangen på Trolltunga. Kan det bli stort bedre? Middag, frokost og lokal snacks er inkludert på turen.

Overnatting på Trolltunga

Glamping på Trolltunga

På denne minnerike opplevelsen får du en kombinasjon av en fin fottur til Trolltunga, med en kveld som avsluttes med vakker utsikt og solnedgang under åpen stjernehimmel. Våkn opp til vakker soloppgang med Trolltunga nesten helt for deg selv.
Bestill tur og overnatting hos Fjordtours

Les mer på våre temasider: