Hotell

Norges 9 beste spahotell

Bilde av mann i et basseng på et av Norges 9 beste spahotell. På bilde ser vi han bade i bassenget. På topp listen finenr vi hoteller som Sommerro, The Well, Hotell Norge, Britania, Angvik Gamle Handelssted, Støtvig spa og hotell, Son Spa, Farris Bad, Norefjell ski og spa.
Vi har snakket med reise-eksperten Odd Roar Lange og spurt om hans topp 9 beste spahoteller i Norge. Her får du hele listen!

Dette er Norges 9 beste spahotell. Vi har hørt med en av Norges støreste reise-eksperter for å høre hvilke spahoteller som er best.

I vårt landstrakte land, med sitt fantastiske og varierte landskap, finnes det også flere muligheter for avslapping og restituering under både idylliske og rolige atmosfærer på et av våre mange spahotell. Men hvilket av alle de forskjellige, både rimeligere og mer luksuriøse spahotellene, er egentlig best? For å finne svaret har vi forhørt oss med reiselivsjournalist Odd Roar Lange som forteller hva man bør tenke på når man skal velge spahotell samt hvilke spahotell han selv mener er Norges beste.

Odd Roar Lange er reiselivsjournalist og har jobbet med det i hele 30 år. Han er også ansett som en av Norges mest erfarende og mest leste reiselivsjournalister. Til daglig jobber han fulltid med reise, driver nettstedet The Travel Inspector, skriver reisebøker og underviser for Norges Reiselivsfagskole.

Trenger du mer reiseinspirasjon? Her kan du lese alle våre guider om reise.

Topp 9 : De ni beste spahotellene i Norge

– Når du skal velge et spahotell er det ikke sikkert du trenger å dra så langt, forteller Lange. Mange av de beste spahotellene finner du på Østlandet, men du kan sannsynligvis også finne gode spahoteller i nærheten av der du bor. Da kan du spare deg for både reisetid og reisepenger, forteller Lange.

Hva skiller et godt spahotell fra et dårlig?

– Et godt spahotell har ofte høyere standard enn andre hoteller. Når et spahotell har brukt så mye penger på et spaanlegg bruker de nemlig også ofte mye penger på resten av hotellet, sier Lange.

Skal du på Norgesferie i nærmeste fremtid? Da kan du lese alle våre beste tips til Norgesferien her.

Sommerro: Norges beste spahotell finner du i Oslo

Øverst på pallen hos Lange finner vi Sommerro. Hotellet som ligger i Oslo har blitt en stor favoritt blant reiseglade nordmenn. Med sin unike innredning, med inspirasjon fra 20-tallet og et nydelig spa håver hotellet inn hele 4,5 av 5 stjerner på Tripadvisor.

– Hotellet er veldig bra, og spaanlegget som er vestkantbadet er i høy kvalitet. sier Lange.

Topp 1
Sommerro: I hjertet av Oslo

Sommerro: I hjertet av Oslo

Med 231 rom og en unik spa-avdeling får du en unik opplevelse du sent vil glemme.
Se flere bilder her Bestill direkte fra Sommerro

The Well: Norges største spa og velværeavdeling

Neste på listen til Lange er The Well. Spahotellet ligger på Kolbotten utenfor Oslo og er kjent for sitt store spaanlegg. Lange synes hotellet er bra, og presiserer at spaavdelingen er bedre enn Sommerro sitt.

– Et veldig bra spahotell, men hotellet ligger litt utenfor allfarvei. Her må man ta buss om man ikke har egen bil, forteller Lange.

The Well Spa & Hotel får hele 4,5 av 5 mulige stjerner hos Tripadvisor. Scoren baserer seg i tillegg på så mange som 644 anmeldelser.

Topp 2
The Well: Norges største spa

The Well: Norges største spa

Med hele 11 bassenger og en unik spa- og velværeavdeling.
Se flere bilder her

Hotell Norge: Spahotell i Bergen sentrum

Som nummer tre på listen plaserer Lange ærverdige Hotell Norge. Hotellet ligger midt i Bergen sentrum og har en stor spa-avdeling og høy standard på både senger og rom.

Av 454 unike anmeldelser har Hotell Norge By Scandic fått 4 av 5 stjerner.

Topp 3
Hotell Norge: Bergens store stolthet

Hotell Norge: Bergens store stolthet

Hotellet ligger i hjertet av Bergen sentrum med gåavstand til alt du måtte trenge.
Se flere bilder her

Britannia: Spahotell i hjertet av Trondheim

Britannia, det vakre hvite og ærverdige hotellet midt i Trondheim sentrum. Etter at Reitan familien startet totalrenoveringen av luksushotellet i 2016 har Britannia blitt omgjort til et prakteksemplar på moderne eleganse.

Ifølge Tripadvisor er Britannia kåret til Trondheims beste hotell med hele 4,5 av 5 mulige stjerner.

Topp 4

Angvik Gamle Handelssted

På Langes plass nummer fem finner vi hotellet Angvik Gamle Handelssted. Lange forteller at hotellet er lite og intimt med sine bare 37 ulike rom, men at det likevel har vunnet flere kåringer oppigjennom tidene. På Tripadvisor har hotellet fått 5 av 5 stjerner.

– Spaavdelingen er lite og intimt, men har høy standard og hotellet har vunnet flere priser og er verdt å besøke, mener Lange.

Topp 5
Anvik Gamle Handelssted

Anvik Gamle Handelssted

Angvik Gamle Handelssted er en liten perle ved Tingvollfjorden på Nordmøre med bare 37 rom. 
Se flere bilder her

Støtvig spa og hotell

Støtvig hotell og spa ligger lunt og fint til i det litte tettstedet Larkollen i Rygge kommune. Omgitt av vakre omgivelser gir hotellet deg store, lyse rom, restauranter, barer og en fantastisk utsikt.

Spaavdelingen kan fronte med et stort innendørs basseng som går direkte ut til bassenget utendørs.

Ifølge Tripadvisor har hotellet fått en score på 4,5 av 5 mulige.

Topp 6
Støtvig Spa og Hotell

Støtvig Spa og Hotell

Et lite, intimt og koselig spa.
Se flere bilder her

Son Spa

Son Spa ligger en liten biltur på rundt 45 minutter utenfor Oslo. Hotellets spa er kåret til et av Norges mest spektakulære spaanlegg. Hotellet tilbyr et avslappende spaopphold til alle anledninger, både med og uten overnatting, og ligger idyllisk til helt nede ved sjøen.

Med 1031 anmeldelser får Son Spa 4 av 5 mulige stjerner.

Farris bad

Med sin unike beliggenhet ved stranden midt i Larvik sentrum, er Farris Bad også et av Norges mest populære spahotell. Spahotellet har en aldersgrene på 16 år og kan tilby en rekke eksklusive spabehandlinger. Her får du alt fra et stort utvalg massasjer, flere bassenger, sauna og mye mer.

Hotellet har ifølge Tripadvisor sine brukere fått 4 av 5 mulige stjerner.

Topp 8
Farris bad

Farris bad

Et eksklusivt spa med en rekke behandlinger.
Se flere bilder her

Norefjell Ski & Spa

Norefjell Ski & Spa er topp 9 listens eneste spa og skihotell. Hotellet ligger rett i underkant av 2 timer unna Oslo og kan skryte av flott utsikt, et innholdsrikt spa og nærhet til skibakken.

Blant 1260 unike anmeldelser fra Tripadvisor, har hotellet fått 4 av 5 mulige stjerner.

Topp 9
Norefjell Ski og Spa

Norefjell Ski og Spa

Hotell med skimuligheter og stor spa avdeling
Se flere bilder her Bestill direkte fra hotellet

Hva bør du tenke på når du skal på spahotell?

Vi spurte Lange om det er noe man bør tenke på før man booker seg plass på et spahotell. Lange kom opp med fem tips til hva du bør tenke på når du boker deg et opphold på et spahotell, og forteller at om du bruker litt tid på tipsene under vil du få mer ut av både pengene og oppholdet på et spahotell.

Når bør man booke et opphold på spahotell?

– Når du skal på spahotell kan det være lurt å unngå helger og ferier. Under disse periodene er det ofte mest kø, forteller Lange. Han sier at det beste tidpunktet om du ønsker et rolig opphold er en dag midt i uka.

Sjekk åpningstiden til spaavdelingen

–  Det er også viktig å huske å sjekke at spaet faktisk er åpent. Det er flere spahotell som bare har spatilbud i helga, sier Lange og forteller at dette er fordi flere leier inn eksterne for å drifte spaavdelingen.

Du kan få mer verdi for penge om du går for et lenger opphold

– Det koster litt for å booke seg inn på disse hotellene, sier Lange og tipser oss om å få mer verdi for pengene ved å heller velge to netter på hotellet.

Han forklarer dette ved at om man bare velger én natt og sjekker inn på ettermiddagen og drar tidlig neste dag, så får man såvidt opplevd spaavdelingen.

– Det er dobbelt så dyrt, men man får et fem ganger så bra opphold, mener Lange. Videre forteller han at noen ganger er det gratis med oppgradering, andre ganger må du kanskje betale en hundrelapp eller to forteller Lange. De som ikke spør får det ikke.

Forsikre deg om at hotellet har gode senger, dyner og puter

En annen ting Lange gjør før han bestiller et opphold på hotell er å forsikre seg at dyner, puter og senger er gode. Han forteller at han har vært på mange gode spahotell, hvor han likevel har endt opp med en dårlig pute, dyne eller seng.

– Det er forunderlig mange som har det, selv om man jo kan tenke seg at det er en selvfølge at de er gode på disse flotte spahotellene. Slik er det nødvendigvis ikke, forteller Lange.

Bestill overnattingen direkte fra Hotellet

Lange har et siste tips før du skal bestille en overnatting på spahotell. Han tipser om at det kan være lurt å bestille oppholdet direkte fra hotellet.

– Hvis du bestiller hotell bør du alltid bestille direkte fra hotellet. Prissamenligningssider for hoteller stikker av med opptil 25% av omsetningen til hotellet, forteller Lange. Han forteller at om du bestiller direkte fra hotellet får hotellet hele summen og du vil bli en foretrukket gjest, noe som faktisk kan føre til at du får ett bedre rom.

Lange forteller at et annet tips er å sjekke prisen på oppgradering. Han sier at veldig mange vil bli overrasket over hvor lite det koster å oppgradere seg.

– Når jeg først kommer til hotellet, spør jeg alltid hva en oppgradering koster, forteller Lange. Veldig ofte får du oppgradert gratis eller ved å bare betale en hundrelapper eller to.