Shopping

Ny skolesekk til skolestart

Barn med skolesekk på ryggen
Å velge riktig skolesekk er viktig for både barn, ungdom og studenter. (Foto: Doucebag.com / Norli.no)

Skolestart er rett rundt hjørnet og det er på tide å velge skolesekk. Her er våre beste tips for hvilken skolesekk du bør velge.

Når du skal velge en ny skolesekk er det et par viktige ting du bør tenke på. Det er ofte mye vekt som skal fraktes frem og tilbake. En ergonomisk riktig sekk som gir god vektfordeling, er derfor svært viktig.

En annen viktig faktor når den spente skoleeleven skal velge ut sin nye skolesekk, er at den har rikelig med plass. I tillegg skader det ikke at den har et flott design – man skal jo tross alt bruke sekken daglig over flere år.

Hvor stor skolesekk man trenger avhenger av barnets alder og behov. Skolesekkene til 1. klassingene er gjerne 22 l, for de litt eldre er de ofte på 26 l. Tenåringen og studenten trenger gjerne skolesekk på 30 l.

Skolesekk 1. klasse

Flere barn med skolesekk på ryggen.
Det er stas å få ny skolesekk. De populære skolesekkene fra Beckmann får du kjøpt

Når man spør en førsteklassing om hva som utgjør drømme-ryggsekken, så er ikke nødvendigvis ergonomi og kvalitet det første de tenker på. Barna går ofte etter farger og figurer de synes ser gøyest ut.

Skolesekkene til 1. klassingene er utviklet og designet nettopp for små rygger som skal bære bøker og skolesaker. Når man bør bytte skolesekk, avhenger av hvor fort barnet vokser. Som regel har man skolesekken i både første og andre klasse, men etter hvert bør skolesekken byttes ut for å passe ryggen bedre. Den første skolesekken bør ha refleksdetaljer, i tillegg til regntrekk. Til noen skolesekker, som for eksempel Beckmann skolesekk, så får man også kjøpt matchende gymbag, pennal, matboks og drikkeflaske. Beckmann sørger samtidig for at ergonomien og vektfordelingen er godt ivaretatt for barna.

Best i test!

Skolesekk Ergobag Prime BEARlissima

Ergonomisk og miljøvennlig skolesekk. Best i test Dagbladet 2020 og 2021.
Sjekk prisen her!
Best i test!

Beckmann Active Air FLX

Best i test Dagbladet 2021.
Sjekk prisen her!

Sekk for litt eldre barn

Når barna begynner å bli større, vokser de også vekk fra det barnslige designet på førsteklasse-sekken. Nå er det mer moderate trykk som gjelder, men motiver, mønster og farger er fremdeles sterkt representert.

Det er fremdeles ergonomi og kvalitet som utgjør viktige funksjoner. Sekkene bør dessuten ha god lagringsplass ettersom de skal romme stadig mer lekser, bøker og skole-iPad.

Sekk Beckmann 30L Sport Jr sort Bold

Sport jr. er beregnet for de som har vokst ut av førsteklassesekken. Den har et sporty uttrykk og mange praktiske lommer. Egne lommer til laptop og nettbrett.
Sjekk prisen her

Skolesekk 3.-7.klasse Sport Junior, Pink Quilt

Sport jr. er beregnet for de som har vokst ut av førsteklassesekken. Den har et sporty uttrykk og mange praktiske lommer. Egne lommer til laptop og nettbrett. God ventilasjon i ryggen, og med alt du trenger for å få optimal vektfordeling og bærekomfort.
Sjekk prisen her

Skolesekk ungdomsskole og student

Tenåringsgutt med skolesekk på ryggen
Tenåringer og studenter vil gjerne ha en mer nøytral skolesekk. Denne sekken, Black Street FLX 30/35L, er fra Beckmann og fås kjøpt

På ungdomsskolen og videregående blir fokuset til eleven litt annerledes. Her vil man ofte ha den kuleste sekken som er å finne på markedet. Ungdommen tenker mer på riktig merke og farge fremfor kvaliteten på selve sekken. Mange ønsker også å bytte ut sekken med en veske.

Les også: Ny veske til skolestart? Totebag: Her er de populære veskene «alle» vil ha nå.

Det er ofte flere bøker som skal fraktes frem og tilbake på videregående og ungdomsskolen. Det er derfor viktig at sekken eller veska har rikelig med plass.

Siste ut på lista er sekker og vesker til studenten. En stor favoritt blant studentene er sekker og bager fra Douchebag. Merket har blitt en storfavoritt de siste årene og mange ønsker seg denne til studiestart. Sekkene er stilrene, slitesterke, vannavstøtende og kommer i høy kvalitet. Sekkene finnes i en rekke ulike størrelser, slik at alle kan finne en sekk som passer til sitt behov.

The Strøm 30L ryggsekk

En allsidig sekk med egenskapene til en praktisk duffelbag, smart sekk og slitesterk støvelbag. Hele siden på sekken kan åpnes slik at man lett får tilgang til hele innholdet, den har et eget rom til laptop, en romslig lomme på toppen og innvendige mesh lommer.
Sjekk prisen her!

The Ramverk 26L Pro ryggsekk

The Backpack Pro er en stilig og praktisk hverdags-sekk med plass til alt du trenger. Enten du skal på eventyr ute i naturen, i byen eller bare på skolen.
Sjekk prisen her!

Douchebag The Världsvan 16″

The Världsvan, tidligere kjent som The Proper, er en eksklusiv pc-beskytter laget i vannavstøtende PU-skinn, for å gi stilfull og trygg oppbevaring av pc og mac.
Sjekk prisen her!

Les mer på våre temasider: