Aktiv

Ny skolesekk til skolestart

Barn med skolesekk på ryggen
Å velge riktig skolesekk er viktig for både barn, ungdom og studenter. (Foto: Doucebag.com / Norli.no)

Skolestart er rett rundt hjørnet og det er på tide å velge skolesekk. Her er våre beste tips for hvilken skolesekk du bør velge.

Slik velger du riktig skolesekk 🎒

Velg riktig størrelse: Det er viktig at skolesekken passer barnet. Sekken skal sitte stramt på ryggen og ikke gå under hoftene.

Bytt sekk ofte nok: Barn vokser raskt når de er i barneskole alder, det er derfor viktig å bytte skolesekken ofte nok. En god huskeregel er å kjøpe ny skolesekk hver 3-4 år.

Fordel vekten: Ideelt skal ikke barn bære mer en 10-20% av egen kroppsvekt på ryggen. Skolesekken bør ha flere rom og lommer slik at vekten blir fordelt mer jevnt utover.

Skolesekk 1. klasse

Når man spør en førsteklassing om hva som utgjør drømme-ryggsekken, så er ikke nødvendigvis ergonomi og kvalitet det første de tenker på. Barna går ofte etter farger og figurer de synes ser gøyest ut.

Den første skolesekken bør ha refleksdetaljer, i tillegg til regntrekk. Til noen skolesekker, som for eksempel Beckmann skolesekk, så får man også kjøpt matchende gymbag, pennal, matboks og drikkeflaske. Beckmann sørger samtidig for at ergonomien og vektfordelingen er godt ivaretatt for barna.

Årets modell
Active Air FLX sett

Active Air FLX sett

Sjekk prisen her
årets modell
Active Air FLX

Active Air FLX

Sjekk prisen her

Sekk for litt eldre barn

Når barna begynner å bli større, vokser de også vekk fra det barnslige designet på førsteklasse-sekken. Nå er det mer moderate trykk som gjelder, men motiver, mønster og farger er fremdeles sterkt representert.

Det er fremdeles ergonomi og kvalitet som utgjør viktige funksjoner. Sekkene bør dessuten ha god lagringsplass ettersom de skal romme stadig mer lekser, bøker og skole-iPad.

Sport Junior 3.-7.klasse

Sport Junior 3.-7.klasse

Sjekk prisen her

Skolesekk ungdomsskole og student

Tenåringsgutt med skolesekk på ryggen
Tenåringer og studenter vil gjerne ha en mer nøytral skolesekk. Denne sekken, Black Street FLX 30/35L, er fra Beckmann og fås kjøpt

På ungdomsskolen og videregående blir fokuset til eleven litt annerledes. Her vil man ofte ha den kuleste sekken som er å finne på markedet. Ungdommen tenker mer på riktig merke og farge fremfor kvaliteten på selve sekken. Mange ønsker også å bytte ut sekken med en veske.

Les også: Ny veske til skolestart? Totebag: Her er de populære veskene «alle» vil ha nå.

Det er ofte flere bøker som skal fraktes frem og tilbake på videregående og ungdomsskolen. Det er derfor viktig at sekken eller veska har rikelig med plass.

Siste ut på lista er sekker og vesker til studenten. En stor favoritt blant studentene er sekker og bager fra Douchebag. Merket har blitt en storfavoritt de siste årene og mange ønsker seg denne til studiestart. Sekkene er stilrene, slitesterke, vannavstøtende og kommer i høy kvalitet. Sekkene finnes i en rekke ulike størrelser, slik at alle kan finne en sekk som passer til sitt behov.

Hugger Backpack 25L

Hugger Backpack 25L

Sjekk prisen her