Mat og drikke

One pot-pasta: Oppskrift på verdens enkleste og kjappeste pasta med kjøttdeig

Bilde av one pot pasta i beige jerngryte på fjøl, med parmesanost og frisk basilikum
En one pot-pasta er sansynligvis det nærmeste du kommer en autentisk, italiensk pastarett på bare 15 minutter. En perfekt, kjapp og enkel hverdagsmiddag som også fungerer godt som helgemiddag med andre ord! Her får du oppskriften. (Foto: Matprat.no)

Oppskrift på en herlig one pot-pasta du lager på bare 15 minutter. Enklere og mer smakfulle middager enn denne skal du lete lenge etter!

Aldri har det vært så enkelt å lage nydelig pasta som med en one pot-pasta! Med herlige, autentiske italienske smaker som parmesan, basilikum og tomat og en tilberedningstid på bare 15 minutter kan dette fort bli din nye favoritt.

Dette er retten som faller i smak hos både små og store ganer og som passer like godt til travle hverdager som til en smakfull helgemiddag.

Vil du ha flere middagtips? Her samler vi alle middagstips vi skriver, og middager hele familien, barn og gjester vil elske!

Oppskrift på one pot pasta med kjøttdeig

Bilde av one pot pasta i beige jerngryte på fjøl, med parmesanost og frisk basilikum
Tid
15 min
Porsjoner
4

Retten som lager seg selv er denne! Sleng alle ingrediensene i en gryte, sett på lokket og før du vet ord av det er pastaretten ferdig til å serveres.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Fres kjøttdeig og olje i en romslig kjele.

2.

Start med å skjære løk i tynne skiver og fortsett med å rive hvitløk på et lite rivjern.

3.

Ha løk, hvitløk, spagetti, cherrytomater, hermetiske tomater, chiliflak og tørket oregano i kjelen.

4.

Hell over vann og tilsett buljongen.

5.

Sett på lokk og kok opp. Det hele kan få småkoke i ca 10-12 minutter. Da er vanligvis pastaen ferdig kokt, men sjekk koketiden til spagettien du bruker for riktig koketid. Husk å røre underveis.

6.

Trekk så kjelen av platen og vend inn spinat rett før du serverer pastaretten. Ha så i olivenolje og smak til med salt og pepper. Server med grovhakkede basilikumblader og parmesan.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Les mer på våre temasider: