Oppblåsbar redningsvest: Disse er best i test i 2025

Bildet viser fem oppblåsbare redningsvester liggende side om side på et grått trebryggedekke. Vestenes farger og merker varierer:

Venstre: En knallrosa vest merket "RS" og "Baltic".

Nest til venstre: En mørkeblå vest med merket "Helly Hansen".

Midten: En hvit vest med "Hansen Protection"-logo.

Nest til høyre: En annen hvit vest merket med "RS".

Høyre: En svart vest også merket med "RS" og Hansen Protection-logo.

Alle vestene har synlige kontrollvinduer og utløsermekanismer som gjør det mulig å inspisere patron og statusindikator. Været virker å være klart og solrikt, noe som gir god lyssetting og tydelige farger i bildet. Bildet illustrerer variasjonen i design og produsenter av moderne oppblåsbare redningsvester.

Vi har funnet frem oppblåsbare redningsvester som eksperter mener at er best i test i 2025 – alle fra uavhengige og pålitelige kilder.
Vi har funnet frem oppblåsbare redningsvester som eksperter mener at er best i test i 2025 – alle fra uavhengige og pålitelige kilder. (Foto: Vidar Ruud / NTB)

Oppblåsbare redningsvester kommer nå i flere forskjellige typer, og både som vest og belte. Vi har funnet ut hvilke ekspertene kårer til best i test i 2025.

Vil du ha en komfortabel og trygg redningsvest før båtsesongen? Her er vestene ekspertene mener er best i test akkurat nå (2025). Alle fra uavhengige og pålitelige kilder.

Hvorfor velge en oppblåsbar redningsvest?

Oppblåsbare redningsvester har blitt et populært valg for mange som driver med roligere vannaktiviteter som padling, roing, fiske og seiling. De er lette og kompakte, og føles mindre klumpete å ha på seg enn tradisjonelle redningsvester.

Men husk: De er ikke egnet for aktiviteter der du risikerer å falle bevisstløs i vannet – som wakeboard, rafting eller vannski. Her trenger du en vest med fast oppdrift. Vær også oppmerksom på Redningsselskapet anbefaler at oppblåsbare redningsvester sjekkes før hver båtsesong. Her forklarer vi hva du må sjekke.

Beste oppblåsbare redningsvest i 2025: NRS Zephyr Inflatable

Beste oppblåsbare redningsvest hos både Gearjunkie og Outdoorgearlab i 2025 er NRS Zephyr Inflatable. Redningsvesten blir best i test med skryt for sitt diskré design, en passform som passer et bredt spekter padlere og det at den kan lades opp og brukes flere ganger.

– Svaret for stand up-padlere (eller alle som er lei av klumpete redningsvester i rolige farvann), NRS Zephyr Oppblåsbar ($150) pakkes ned til størrelsen av en rumpetaske, men blåses opp til hele 29 punds (13,2 kg oppdrift) oppdrift på et øyeblikk.

Er du usikker på hvilket flyteutstyr som passer deg? Redningsvest eller flytevest: Hvordan velge riktig flyteutstyr

Beste automatisk oppblåsbare redningsvest i 2025: ONYX A/M-24

Best i test for deg som vil ha en oppblåsbar redningsvest som blåser seg opp automatisk er ifølge Outdoorlife ONYX A/M-24.

– Den oppblåsbare vesten Onyx A/M-24 er et utmerket alternativ i denne kategorien, og gir et godt nivå av oppdrift med 22,5 pund (ca. 10,2 kg) samt automatisk oppblåsing.

De liker med redningsvesten at den er veldig komfortabel, har en lav vekt, og god oppdrift. Karakteren dras ned av minimalt med oppbevaring og det at den må lades opp igjen dersom den utløses ved et uhell.

SUP-brett: Disse paddleboardene er best i test.

Best manuelt oppblåsbare redningsvest: NRS Matik

– Akkurat som Onyx A/M-24 er NRS Matik et lett alternativ som gir god oppdrift med 22,5 pund (ca. 10,2 kg), skriver Outdoorlife, og kårer vesten til beste manuelt oppblåsbare redningsvest i 2025.

De mener at den er ekstremt komfortabel, lett og har mer oppbevaringsplass enn de fleste oppblåsbare vester. Positivt mener de også det er at den har mulighet for munnoppblåsing dersom CO₂-patronen svikter. Negativt er prisen og at den manuelle utløsersnoren krever konsentrasjon for å aktivere.

Slik vet du om redningsvesten er trygg å bruke.

Les mer på våre temasider: