Mat og drikke

Oppskrift: Bakt vegansk ostekake

Bilde av ovnsbakt vegansk ostekake, her er den avbildet med bær og melisdryss over. Vi gir deg oppskrift på den populære 17. mai-kaken.
Ostekaker er manges favoritt. Og det er ikke uten grunn at 17. mai-kaken med den gode kontrasten mellom søt, syrlig og kremet faller i smak hos de fleste. (Foto: Mari Hult/ Vegetarbloggen.)

Oppskrift på nydelig vegansk ostekake, uten egg og melk. Kaken er populær året rundt, men kanskje spesielt 17. mai, dåp eller konfirmasjon?

Nydelig vegansk ostekake. Klassikeren som er like populær sommer som vinter, men kanskje spesielt til 17. mai, dåp eller konfirmasjon? Denne ostekaken er bakt i ovnen og toppes med friske bær og melis. Oppskriften har vi fått av Mari Hult som står bak Vegetarbloggen.

Ostekake er samtliges favoritt. Ikke bare til 17. mai – selv om den er særs populær da – men til et hvert kakebord er det for de fleste et kjærkomment syn med den kremede, syrlige og søte kaken.

ildfast form
Ildpot V24 ildfast fat

Ildpot V24 ildfast fat

Kan gå direkte fra fryseren, inn i ovnen og videre til middagsbordet. Kan brukes på stekeovn, grill, fryser, mikrobølgeovn.
Sjekk prisen her

Vil du lage en vegansk versjon av ostekake til 17. mai finner du oppskriften under. Og vil du ha inspirasjon til flere smakfulle, veganske kaker finner du alle våre veganske oppskrifter her.

Oppskrift på bakt vegansk ostekake

Bilde av ovnsbakt vegansk ostekake, her er den avbildet med bær og melisdryss over.
Tid
80 min
Porsjoner
8

Ingredienser

  • Til 1 kake trenger du:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Ostefyll og pynt:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Framgangsmåte:

Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform ( diameter ca 22 cm) med bakepapir. Gni kantene inn med litt margarin eller olje.

2.

Smelt margarin. Knus kjeksen i en foodprocessor. Ha i sukker, kanel og margarin og kjør det hele til det er ganske jevnt.

3.

Press kjeksblandingen ned i bunnen på springformen.

4. Ostefyll og pynting:

Ha kremost, sukker, yoghurt, hvetemel og fløte i en foodprocessor og kjør til det er helt jevnt. Press i sitronsaften, ha også i innmaten av vaniljestangen, samt salt. Kjør det raskt sammen, og smak eventuelt til med mer sukker, sitron eller vanilje.

5.

Hell blandingen over i springformen. Glatt den til på toppen med en slikkepott. Sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Skru av ovnen men la kaken stå igjen der inne for å kjøle seg ned.

6.

Når kaken er helt avkjølt kan den pyntes med bær. Et lite melisdryss over før servering tar seg også fint ut.

7.

Server kaken med en gang den er pyntet. Den tåler fint å stå noen dager i kjøleskap, men det er altså lurt å pynte den rett før servering.