Oppskrift på nydelig vegansk ostekake, uten egg og melk. Kaken er populær året rundt, men kanskje spesielt 17. mai, dåp eller konfirmasjon?
Nydelig vegansk ostekake. Klassikeren som er like populær sommer som vinter, men kanskje spesielt til 17. mai, dåp eller konfirmasjon? Denne ostekaken er bakt i ovnen og toppes med friske bær og melis. Oppskriften har vi fått av Mari Hult som står bak Vegetarbloggen.
Ostekake er samtliges favoritt. Ikke bare til 17. mai – selv om den er særs populær da – men til et hvert kakebord er det for de fleste et kjærkomment syn med den kremede, syrlige og søte kaken.
Ildpot V24 ildfast fat
Vil du lage en vegansk versjon av ostekake til 17. mai finner du oppskriften under. Og vil du ha inspirasjon til flere smakfulle, veganske kaker finner du alle våre veganske oppskrifter her.
Oppskrift på bakt vegansk ostekake
80 min
8
Ingredienser
-
Til 1 kake trenger du:
-
-
-
-
-
Ostefyll og pynt:
-
-
-
-
-
-
-
-
-
-
Slik gjør du
1. Framgangsmåte:
Forvarm stekeovnen til 180 grader. Kle en springform ( diameter ca 22 cm) med bakepapir. Gni kantene inn med litt margarin eller olje.
Smelt margarin. Knus kjeksen i en foodprocessor. Ha i sukker, kanel og margarin og kjør det hele til det er ganske jevnt.
Press kjeksblandingen ned i bunnen på springformen.
4. Ostefyll og pynting:
Ha kremost, sukker, yoghurt, hvetemel og fløte i en foodprocessor og kjør til det er helt jevnt. Press i sitronsaften, ha også i innmaten av vaniljestangen, samt salt. Kjør det raskt sammen, og smak eventuelt til med mer sukker, sitron eller vanilje.
Hell blandingen over i springformen. Glatt den til på toppen med en slikkepott. Sett i ovnen og bak i 40-50 minutter. Skru av ovnen men la kaken stå igjen der inne for å kjøle seg ned.
Når kaken er helt avkjølt kan den pyntes med bær. Et lite melisdryss over før servering tar seg også fint ut.
Server kaken med en gang den er pyntet. Den tåler fint å stå noen dager i kjøleskap, men det er altså lurt å pynte den rett før servering.