Mat og drikke

Oppskrift: Dalgona-pavlova til kaffeelskeren

Bilde av pavlova med kaffekrem som i en dalgonakaffe: pulverkaffe, sukker og varmt vann. Toppet med sjokoladekuler og servert på hvitt, rundt fat på et bord med en visp og et kjøkkenhåndkle. Nå kan du få den som 17. mai-kaken pavlova. Her får du oppskriften på det som kanskje blir din nye favoritt!
Har du prøvd å lage kaffekrem med pulverkaffe, sukker og varmt vann? Mange elsker den trendy kaffen dalgona, og nå kan du få den som pavlova. (Foto: MatPrat)

Dalgona-kaffe har gått sin seiersgang i norske hjem. Kaffekremen er en smaksbombe, visste du at den passer ypperlig på 17. mai-kaken pavlova?

Har du smakt den populære dalgona-kaffen? Nå kan du toppe trenden med en pavlova med en intens smak av kaffe. Denne oppskriften på pavlova med dalgona-kaffe vil garantert falle i smak hos kaffeelskere, og er en nydelig vri på 17. mai-kaken pavlova!

Lyst på mer inspirasjon til 17. mai? Her finner du alt vi skriver om 17. mai.

Ingredienser til dalgona-pavlova

Marengsbunn:

 • 6 stk eggehviter
 • 0,25 ts salt
 • 375 g sukker
 • 3 ts maisenna
 • 1,5 ts hvitvinseddik

Dalgonakrem:

 • 2 ss pulverkaffe
 • 2 ss sukker
 • 2 ss varmt vann

Pynt:

 • 0,5 dl sjokoladesaus
 • 15 stk sjokoladekuler
 • 1 ts kakaopulver

  Se også: Oppskrift på klassisk pavlova med friske bær finner du her.

  Oppskrift: Hvordan lage pavlova med dalgona

  1. Forvarm stekeovnen til 120 °C. Bruk over- og undervarme.
  2. Ha eggehviter i en ren, tørr bolle av glass eller rustfritt stål. Pisk dem sakte sammen med litt salt til de danner et mykt skum. Skru opp hastigheten til boblene i skummet er små og jevne. Når skummet danner stive topper, tilsett sukker, litt av gangen. Pisk til blandingen er myk og blank og alt sukkeret er oppløst. Ikke visp for lenge, da blir blandingen kornete.
  3. Sikt maisenna og ha hvitvinseddik i marengsen, vend det forsiktig sammen med en slikkepott.
  4. Legg et ark bakepapir, eller bruk en bakematte i silikon, på et stekebrett, tegn en sirkel på 18-20 diameter, og fordel marengsen jevnt utover i sirkelen. Du kan selvfølgelig lage den størrelsen du ønsker, for eksempel mange små.
  5. Stek kaken ca. 2 timer (1 1/2 time om du lager den flat som en vanlig pavlova) på nederste rille i stekeovnen til bunnen er sprø på yttersiden. Skru av ovnen og la kakebunnen stå i stekeovnen til den er avkjølt, gjerne over natten med ovnsdøra på gløtt.
  6. Ha pulverkaffe, sukker og vann i en bolle. Pisk til en stiv dalgonakrem.
  7. Legg dalgonakremen på marengsbunnen og pynt med sjokoladesaus og sjokoladekuler.

  Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.