Mat og drikke

Oppskrift: Eplekake i både rund form og langpanne

Nystekt eplekake på hvitt fat sett ovenfra.
Det er lite som smaker så godt på høsten som en nystekt eplekake, aller helst med norske epler. (Foto: MatPrat.no)

Denne oppskriften på eplekake med norske epler er så saftig og god. Den fungerer i både rund form og langpanne.

Denne klassiske oppskriften på eplekake fra MatPrat.no er like god som bestemors eplekake. Den er saftig og smaker aller best med syrlige, norske epler. Server gjerne kaken med is, vaniljesaus eller pisket krem. Ønsker du et sunnere alternativ kan du servere den med kesam eller gresk yoghurt.

Se flere oppskrifter på vår mat-side her.

Ønsker du å lage eplekake i langpanne kan du bare doble oppskriften under.

Oppskrift på klassisk eplekake

(Foto: MatPrat.no)
Tid
90 min
Porsjoner
10

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Skrell epler om nødvendig (epler med tynt skall kan godt beholde skallet), del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle og press over sitronsaft.

2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.

3. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.

4. Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.

5. Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster.

6. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.

7. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.

Prøv også: Smuldrepai med epler

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.