Oppskrift: Eplekake i både rund form og langpanne
Denne oppskriften på eplekake med norske epler er så saftig og god. Den fungerer i både rund form og langpanne.
Denne klassiske oppskriften på eplekake fra MatPrat.no er like god som bestemors eplekake. Den er saftig og smaker aller best med syrlige, norske epler. Server gjerne kaken med is, vaniljesaus eller pisket krem. Ønsker du et sunnere alternativ kan du servere den med kesam eller gresk yoghurt.
Se flere oppskrifter på vår mat-side her.
Ønsker du å lage eplekake i langpanne kan du bare doble oppskriften under.
Oppskrift på klassisk eplekake
90 min
10
Ingredienser
Slik gjør du
1. Skrell epler om nødvendig (epler med tynt skall kan godt beholde skallet), del dem i to, fjern kjernehuset og skjær i skiver. Legg skivene i en bolle og press over sitronsaft.
2. Pisk smør og sukker hvitt. Tilsett ett og ett egg og visp det godt sammen.
3. Sikt hvetemel, vaniljesukker og bakepulver inn i smørkremen og bland godt.
4. Fyll røren i en smurt springform (ca. 22 cm) med bakepapir i bunnen. Bruk en slikkepott til å jevne ut overflaten.
5. Stikk epleskivene ned i røren i et fint mønster.
6. Dryss over sukker, kanel og hakkede mandler.
7. Sett kaken nederst i ovnen på 190 °C og stek den i ca. 40 minutter. Test med en trepinne om den er gjennomstekt. Avkjøl kaken på rist.
Prøv også: Smuldrepai med epler
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.