Mat og drikke

Oppskrift: Er dette verdens beste pizza?

Italiensk pizza med rucola, cherrytomater og pesto.
Ekte italiensk pizza trenger ikke være vanskelig å lage. (Foto: Marte Garmann/ Frukt.no)

Hjemmelaget pizza er en soleklar favoritt på middagsbordet til mange. Det sies at pizza stammer fra Napoli og nærliggende områder i Italia, og at den opprinnelig ble laget med råvarer man hadde rikelig av, slik som tomater og ost. I Norge åpnet den første pizzarestauranten i Oslo i 1970, og siden har vi trykket den runde herligheten til vårt bryst.

Hvordan få sprø pizzabunn

Hvordan du steker pizzaen kan ha stor innvirkning på hvor sprø bunnen blir. Italiensk pizza har gjerne en langt tynnere og sprøere bunn enn den amerikanske versjonen.

For å få den perfekte bunnen bør pizzaen stekes på pizzastein, gjerne i en pizzaovn. Du kan også steke pizza på grillen. Bare sørg for at steinen er god og varm før deigen legges på til steking. Det kan være litt vrient å få deigen over på en varm pizzastein, men en god og bred pizzaspade vil gjøre jobben enklere.

Bruk gode råvarer

Gode råvarer er alfa og omega for en saftig og smaksrik pizza. En god saus, enten rød tomatsaus eller hvit pizzasaus, er et must. Du kan også bruke grønn eller rød pesto. Hvilken type ost du velger har også mye å si for både smak og utseende. Velg gjerne fersk mozzarella som du deler i skiver for en mild og god smak. Liker du det litt strammere er parmesan, gorgonzola/ blåmuggost eller ricotta smaksrike og gode oster. Søte, solmodne cherrytomater setter prikken over i-en sammen med oliven og spekeskinke. Og glem for all del ikke å toppe det hele med friske, grønne urter som basilikum, ruccola eller oregano.

Det fine med pizza, er at «alt» er lov. Bare pass på at de ulike ingrediensene ikke tar smaken fra hverandre. Du trenger ikke nødvendigvis ha mange ulike råvarer – hemmeligheten ligger i råvarenes kvalitet.

Oppskrift: Gladkokkens italienske pizza på grill.

Ekte italiensk Pizza

Tid
60 min
Porsjoner
4

Hjemmelaget italiensk pizza med pesto for ekstra smak og farge. Oppskriften er hentet fra frukt.no.

Ingredienser

 • Pizzadeig

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • Pizzafyll

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Pizzabunn:

Rør gjæren ut i det lunkne vannet og tilsett olje og salt. Elt deigen sammen med mel til den er blank og smidig.

Dekk deigen med plastfolie og la den heve til minst dobbel størrelse. La den stå i minst 1 time.

Elt deigen og bruk kjevle til å formen deigen tynt ut. Legg deigen på bakepapir på stekebrett.

4. Fyll:

Smør over et tynt lag med pesto. Skjær mozzarellaosten i skiver og fordel dem utover pizzaen.

Skyll og del cherrytomatene i to og fordel dem utover. Er tomatene veldig små, kan de legges på hele.

Ha på salt og pepper.

Pizzaen stekes midt i ovnen på 225°C (til den er gjennomstekt) i cirka 15 minutter. Ha på ruccula, server straks og nyt!

Oppskrift på hjemmelaget focaccia i langpanne får du her.

Annonselenke