Mat og drikke

Oppskrift: Gresk salat med fetaost og tzatziki

gresk salat med fetaost
Få ting smaker bedre på en varm sommerdag enn en gresk salat. Så enkelt lager du den selv. (Foto: Sara Johannessen / Matprat)

Sommerens mest populære tilbehør er gresk salat. Grillmat uten gresk salat er for noen det samme som vaffel uten brunost eller syltetøy.

En smakfull og fargerik salat er ofte det naturlige tilbehøret, og det finnes flere alternativer å velge mellom.

– Gresk salat er kjent for mange og det er egentlig en utrolig enkel og smakfull salat som passer spesielt godt til lam, men også til grillet kylling eller storfe. Bruk gjerne noen gode, modne tomater, da blir salaten enda bedre, foreslår matfaglig rådgiver i MatPrat, Anette Fjelleng Hansen.

På Startsiden Guider finner du flere spennende oppskrifter.

Gresk salat

Tid
30 min
Porsjoner
4

Gresk salat er nydelig på varme sommerdager og passer både som en egen rett eller som tilbehør til grillmat. Oppskriften er fra MatPrat.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Kutt tomater

Finn frem grønnsakskniven og skjær opp tomatene i store biter, cherrytomater i to og løk i ringer. Deretter legger du alt i en bolle.

2. Skjær agurk

Finn frem agurken og del den i to, skrap ut innmaten i hver av delene med en skje og skjær den så i skiver som du legger i en bolle hvor du også har i oliven. Bland det hele sammen med olje og oregano, og la stå i noen minutter

3. Bland salat

Vask hjertesalaten grundig og riv den i grove biter som anrettes på et stort fat. Legg på grønnsakene i bollen, og smuldre over litt fetaost. Dryss eventuelt litt grovmalt pepper over før servering.

Gresk salat betyr Horiatiki på gresk

Gresk salat er en av de mest kjente salatene i verden. Horiatiki er det greske navnet for den greske salaten. Det betyr bondesalat, og dukket opp for første gang en gang på 1800-tallet da utbredelsen av tomater begynte i Hellas.

Grekerne spiser salaten tradisjonelt til alle måltider når ingrediensene er i sesong mellom mai og september.

Les mer på våre temasider: