Mat og drikke

Oppskrift: Grillede koteletter med tomat og mozzarella

grillede koteletter med tomat og mozzarella servert på et fat
Koteletter er enkelt å få til bra på grillen, og gjør seg godt sammen med tomat og mozzarella. (Foto: MatPrat / Mari Svenningsen)

Koteletter tilberedt på grillen er en tidløs klassiker og stor favoritt for mange. Her får du en oppskrift der smaksopplevelsen øker.

Koteletter er enkelt å hanskes med, og anses av mange som perfekt for grilling. Her er det blitt gjort en italiensk vri, der kotelettene er toppet med mozzarella og småtomater vendt i pesto. Super grillmat som smaker fortreffelig sommer som vinter.

På Startsiden Guider finner du flere oppskrifter.

Grillede koteletter med tomat og mozzarella

grillede koteletter med tomat og mozzarella servert på et fat
Koteletter er enkelt å få til bra på grillen, og gjør seg godt sammen med tomat og mozzarella.
Tid
30 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Tørk av kotelettene med kjøkkenpapir

Tørk

2. Bruk en skarp kniv og skjær noen snitt i fettranden på kotelettene, slik at du unngår at de krøller seg under grilling.

Snitt kotelettene

3. Krydre kotelettene med salt og kvernet pepper eller krydder etter egen preferanse. Pensle kotelettene med litt olje på begge sider. Mange liker å krydre kotelettene med litt ekstra smakfullt krydder. Erstatt da salt og pepper med krydderblandingen du skal bruke. Krydderblandinger inneholder som oftest både salt og pepper.

Krydre kotelettene

4. Grill kotelettene på direkte varme i 2-3 minutter på hver side. Legg dem til sides på indirekte varme når de har fått en fin grillfarge. Ved grilling på direkte varme grilles maten rett over varmekilden. Ved grilling på indirekte varme ligger maten under lokk litt vekk fra varmekilden, i «den kalde sonen».

Grill

5. Skjær mozzarella i fire fine skiver og tomatene i to. Ha tomatene i en arbeidsbolle sammen med pesto og bland godt. Legg en skive mozzarella på hver kotelett og fordel tomatene. Legg også på litt ruccolasalat før servering.

Kutt tomater og mozzarella

6. Server gjerne med en stor god salat og litt ekstra pesto.

Server

Les mer på våre temasider: