Mat og drikke

Oppskrift: Hjemmelaget limonade

Limonade med sitron: En karaffel og to glass med limonade på et hvitmalt bord. her får du oppskrift på det som kanskje er verdens beste og mest smakfulle limonade.
Oppskrift: Limonade er noe av det beste vi vet å drikke på varme sommerdager! (Foto: Alexander Benjaminsen / MatPrat)

Hva er vel bedre enn iskald limonade på en glovarm sommerdag? Vi gir deg oppskriften på hvordan du lager du den enkelt og hurtig hjemme!

En karaffel med iskald limonade er en herlig og smakfull tørsteslukker på varme dager som faller i smak hos både store og små. Supplér med noen isbiter, sitronskiver og kanskje noen mynteblader, og vipps har du en uimotståelig sommerfristelse som kan nytes til alt fra rekesmørbrød til grillmat.

Sjekk ut flere forfriskende og tørsteslukkende oppskrifter i vår samleside for drikke!

Carafe karaffel fra Stiernholm

Carafe karaffel fra Stiernholm

Stilren karaffel som rommer 1.2 liter
Sjekk prisen hos Tilbords.no

Oppskrift på sitronlimonade

Tid
30 min
Porsjoner
8

Dette er sannsynligvis den beste og enkleste limonadevarianten i verden!

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Fjern skallet fra fire sitroner i lange tynne skiver med en potetskreller og legg de til side. Riv resten av skallet grovt.

2.

Press saften fra alle sitronene og bland sammen med revet sitronskall og sukker, til alt sukkeret er oppløst.

3.

Fyll en kald ca. 2 liter stor glassmugge med isbiter, mens du fordeler sitronstrimlene eller noen skiver med sitron mellom. Tilsett så sitronblandingen før du fyller opp med mineralvann med kullsyre og serverer.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.