Mat og drikke

Oppskrift: Hvordan lage en perfekt, hjemmelaget potetsalat

Potetsalat: En skål med klassisk potetsalat på et bord. Vi gir deg oppskriften på tilbehøret som passer til både 17. mai, konfirmasjon, bryllup, dåp, koldtbord, grillmiddager og sommerfester.
Klassisk potetsalat: Denne oppskriften viser deg hvordan du lager den kjente og kjære potetsalaten. (Foto: Matprat / Mari Svenningsen)

Klassisk potetsalat er et must i sommerhalvåret, til både grillmiddag, 17. mai, konfirmasjon og koldtbord. Slik lager du den fra bunnen av!

En hjemmelaget potetsalat er nærmest som en selvfølgelighet å regne på et bord dekket til vår- og sommerfest. Med sin milde og kremede smak er den et ypperlig tilbehør til det meste. Eventuelt bare som pålegg på frokostskiva? Mange velger også å servere potetsalat til frokost eller lunsj på 17. mai eller til koldtbord på konfirmasjon, bryllup og dåp. Ikke bare er det et rimelig tilbehør som passer til det meste, men det smaker også fortreffelig og er noe de fleste setter pris på og liker.

Så er jo potetsalat også fryktelig enkelt å lage, noe som er en fordel når sola står på som verst, og man helst bare vil smelte hen i en solstol istedenfor å styre og stresse på kjøkkenet. Selv om denne oppskriften er på en veldig klassisk og enkel variant, er det kun fantasien som setter grenser på hva man kan putte oppi. Et perfekt, blankt lerret for alle smaker du kunne tenke deg å tilsette!

Usikker på hva du skal servere til potetsalaten? Sjekk ut vår samleside for oppskrifter!

Contour skål 15 cm hvit

Contour skål 15 cm hvit

Sjekk prisen her

Potetsalaten slik vi kjenner den sies å stamme fra Tyskland, men er i dag utbredt i store deler av Europa, USA og Asia som et enkelt og billig tilbehør.

Oppskrift på klassisk potetsalat

Tid
60 min
Porsjoner
4

Klassisk potetsalat med rømme og majones er populær på koldtbordet og som tilbehør til grillmaten.

Ingredienser

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Skrell poteter og kok dem i en kjele med vann til de er møre. Hell av kokevannet og avkjøl potetene. Del dem i passe store terninger.

2.

Bland alle ingrediensene til dressingen. Smak til med salt og pepper.

3.

Vend potetene inn i dressingen. Sett potetsalaten kjølig et par timer før servering.

4.

Tilsett gjerne noen urter som du liker. Gressløk, timian og dill smaker veldig godt i potetsalat.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Les mer på våre temasider: