Mat og drikke

Karamellpudding: Enkel oppskrift og fremgangsmåte

Bilde av en deilig hjemmelaget karamellpudding. Her får du oppskriften.
Karamellpudding er en av nordmenns topp tre dessert-favoritter til jul. Vi gir deg en herlig oppskrift på den fløyelsmyke desserten som smelter i munnen. (Foto: Matprat)

Karamellpudding er en av nordmenns absolutte favoritter. Dette er oppskriften som viser hvordan du lager den populære desserten til jul.

Hjemmelaget karamellpudding er en av julens store høydepunkt for små og store dessertglade nordmenn. Vi gir deg oppskriften på en enkel, fløyelsmyk og smakfull dessert alle rundt bordet vil elske.

Enkel oppskrift på karamellpudding

Karamellpudding er en ovnsbakt dessert som er en stor favoritt på norske dessertbord i julen. Desserten er laget av egg, fløte, sukker og melk og serveres kald med karamellsaus. Desserten er perfekt for deg som liker å lage desserten klart god tid i forveien. Den skal nemlig godgjøre seg i flere timer og kan godt lages opptil flere dager i før den skal serveres.

I en undersøkelse gjort av YouGov for matprat i 2022 ble riskrem kåret til favoritt-desserten i juletiden hos 39 prosent av alle nordmenn. På andreplass med 17 prosent finner vi multekrem og karamellpudding kommer på en solid tredjeplass med ni prosent av alle stemmene. I likhet med landets julemiddager fordeler også dessertønskene seg regionalt. Karamellpuddingen for sin del er mest populær i Oslo og Akerhus, og her med gode 11 prosent av stemmene.

Er du på utkikk etter flere smakfulle oppskrifter til julen? Her finner du alle våre tradisjonsrike oppskrifter.

Karamellpudding

bilde av karamellpudding i form. Dette er en favoritt blanrt en rekke nordmenn
(Foto: Matprat.no)
Tid
60 min
Porsjoner
8

Lag en perfekt karamellpudding som er både fløyelsmyk og deilig. Når desserten kommer på bordet bringer den frem mange gode minner for alle og enhver. Puddingen er svært populær til jul, men også resten av året.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Smelt sukker i en kjele på svak varme. Øk varmen når sukkeret har smeltet, slik at du får en jevn brun farge. Rør rundt, og se til at det ikke brenner seg.

2.

Hell i karamellen, og vend litt på formen så det dekker hele bunnen. Bruk grytekluter og vær forsiktig når du glasserer formen fordi karamellen har svært høy temperatur, ca. 170 °C.

3.

Del en vaniljestang i to og skrap ut frøene. Ha frøene og den hele vaniljestangen i en kjele sammen med melk, fløte og sukker. Kok opp og avkjøl blandingen litt.

4.

Visp eggene sammen i en bolle og spe med melkeblandingen.

5.

Sil blandingen over i formen.

6.

Sett formen i en langpanne og hell kokende vann i pannen til det når ca 1/3 opp på formen. Sett langpannen inn i en forvarmet ovn på nederste rille. Stek karamellpuddingen på 120 °C i ca. 2 timer til den er stiv.

7.

Steketiden kan variere litt fra gang til gang. Bruk baksiden av en fuktig skje til å kjenne etter om puddingen er ferdig. Den skal være fast, men allikevel gi litt etter. Avkjøl den i formen til neste dag.

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat.no er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.