Mat og drikke

Oppskrift: Kjøleskapsgrøt med smak av eple og sitron

Bilde av kjøleskapsgrøt med eplebalsamico og sitronolje
Kjøleskapsgrøt har blitt veldig populært de siste årene. Den enkle, kjappe og smakfulle frokosten er proppet med næringsstoffer som er gode for deg. Her får du oppskrift på en frisk variant med havregryn og chiafrø, med smak av eple og sitron. (Foto: ABC Brand Studio)

Oppskrift på kjøleskapsgrøt med havregryn, chiafrø og en frisk smak av eple og sitron. En sunn og god start på dagen som metter!

Kjøleskapsgrøt har blitt en naturlig del av mange nordmenns frokost. Her får du oppskrift på en frisk og sunn kjøleskapsgrøt du sannsynligvis ikke har smakt før!

I oppskriften har vi brukt sitronolje og smaksatt balsamico, noe som løfter frokosten enda et par hakk. Dette er et frokost- og lunsjtips som virkelig gir en god start på dagen. Her bruker vi både melk og yoghurt, og begge deler kan enten være vanlige melkeprodukter eller plantebasert – alt etter hva du foretrekker.

Hva er kjøleskapsgrøt?

Bilde av en skål med kjøleskapsgrøt med chia og havregryn

Kjøleskapsgrøt passer spesielt til deg som er trøtt om morgenen, og ikke i stand til å lage en skikkelig frokost. Denne kan du nemlig lage dagen før! Vi har også tidligere laget flere forslag til frokost og lunsj: 4 enkle og sunne oppskrifter til lunsjen.

Kjennetegn på kjøleskapsgrøt er at alle ingrediensene legges i en beholder, røres sammen og står i kjøleskapet over natten. Du trenger med andre ord ingen koking eller andre forberedelser – annet enn å blande ingrediensene som skal i. Superenkelt!

Pavina To Go dobbel vegg glass 2-stk, 35 cl.

Pavina To Go glass fra Bodum er to gjennomsiktige glass med praktiske lokk som beskytter innholdet du har med deg. Lag kjøleskapsgrøt eller smoothies sett på lokket og spis når du er klar.
Kjøp smarte glass med lokk fra Bodum her

Hvordan lage kjøleskapsgrøt?

Under følger oppskrift og video med fremgangsmåte på smoothie og kjøleskapsgrøt med en twist. Kjøleskapsgrøten lager du kvelden i forveien, la den stå i kjøleskapet over natten, og så er den klar til neste morgen. Visste du at når du bruker olivenolje, er det med på å gjøre frokosten sunnere? Vi har faktisk også laget hjemmelaget iskrem med olivenolje.

Ønsker du mer inspirasjon og oppskrifter finner du alle våre beste her.

Kjøleskapsgrøt med olivenolje og eplebalsamico:

Tid
30 min
Porsjoner
1

Ingredienser

 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info
 • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Bland sammen havregryn, chiafrø, yoghurt og havremelk/mandelmelk og rør godt.

2.

Ha på lokk og sett den i kjøleskapet, og la stå over natten.

3.

Topp med frisk frukt, bær og kokosflak om du ønsker. Og ha gjerne sitronolje og eplebalsamico over grøten før servering.

Hvorfor kjøleskapsgrøt?

Ikke bare smaker kjøleskapsgrøt utrolig godt, men det inneholder også veldig mange gode næringsstoffer. Dette fordi de ofte består av både havregryn, melk, yoghurt, frisk frukt, bær og nøtter.

 • Havregryn er i følge brødogkorn.no (opplysningskontoret for brød og korn) et av våre sunneste kornslag. Det inneholder kostfiber, som gir en lenger metthetsfølelse samt viktig flerumettet fett som bidrar til å redusere kolesterolnivå. De skriver også at havregryn har en regulerende effekt på blodsukker i tillegg til at det faktisk også er en av de mest miljøvennlige kornsortene vi har. 
 • Melk gir deg i følge Melk.no både kalsium. jod, gode proteiner, vitamin B2, vitamin B12 og fosfor.

Norgesglasset Norgesglass Glass m/Hengslet Lokk 0,4L

Norgesglass med hengslet lokk egner seg godt til oppbevaring av mat. Dette er kvalitet og flotte glass som også egner seg til mer enn kjøleskapsgrøt.
Kjøp norgesglass hos Christiania Glasmagasin
 • Frukt og grønt senker i følge I følge helsenorge faren for en rekke sykdommer. Deriblant hjerneslag, hjertesykdom, kreft og diabetes type 2. Opplysningskontoret for frukt og grønt Frukt.no anbefaler å spise 5 porsjoner frukt og grønt om dagen. En porsjon tilsvarer en håndfull. De skriver om frukt og grønt at det gir viktige næringsstoffer som vitaminer, mineraler og fiber samt energi uten å tilføre for mye energi og fett – noe vi generelt har for mye av i kostholdet.
 • Nøtter reduserer i følge helsenorge.no risiko for hjerte- og karsykdommer.
 • Chiafrø har i følge bama.no nærisngsstoffer som omega 3, kostfiber og protein. De små frøene som tilhører myntefamilien bidrar i følge sunkost.no i tillegg til å opprettholde normale knokler, tenner og og muskelfuksjon. De skriver videre at man tror mayaene og aztekerne spiste chiafrø når de trengte rask energi.

Les mer på våre temasider: