Jul

Oppskrift på mini pepperkakehus

Hvordan lage Mini-pepperkakehus. Mini pepperkakehus til å ha på koppen.
Enkelt, gøy og en ny vri på pepperkakehuset! Her får du fremgangsmåte og former slik at du også kan lage små pepperkakehus du kan sette på kopper og glass. Prikken over i-en på borddekkingen til årets julemiddager og julefester. (Foto: Abc Brand Studio)

Gjør noe ekstra ut av pepperkakebakingen i år og lag små pepperkakehus du kan sette på kopper og glass! Her får du fremgangsmåte og former.

Overrask familie og venner med et lite pepperkakehus på kanten av kakaoen, vinglasset, kaffekoppen eller melkeglasset denne jula. Pepperkakehusene er ikke vanskelige å lage, og her får du både fremgangsmåte, former og inspirasjon til pynting av de søte, små husene. Vi har også lagt ved tips til utstyr som kan være greit å ha når du skal gjøre litt ekstra ut av julebaksten.

Hvordan lage mini-pepperkakehus til å henge på kopper og glass

Mini-pepperkakehus har blitt en stor trend i sosiale medier. I videoen under viser vi hvordan du enkelt lager disse supersøte, små pepperkakehusene selv. De er ikke vanskelige å lage, og i utgangspunktet trenger du bare pepperkakedeig og pepperkake-maler du kan skrive ut.

Bli inspirert og lag mini-pepperkakehus i julen.

Her finner du maler til mini pepperkakehus du kan skrive ut.

Genialt!

Former for å lage pepperkakehus til kopp

Tredelt pepperkakehus du kan henge på kanten av kopper og glass
Kjøp formene her

Hvordan lime sammen mini pepperkakehus

Når du skal lime sammen pepperkakehusene, kan du selvsagt bruke knekk (smeltet sukker). Er du en av de som er lei av brentsmak og brente fingre som følge av forsøk på å lime sammen pepperkakehus med knekk? Vi har lagt ved et alternativ i form av spiselig lim – så unngår du både skåldede fingre, og en brent smak på pepperkakene.

Lyst på mer inspirasjon til jul? Her finner du flere oppskrifter på julekaker, smarte tips og inspirasjon til den fine juletiden

Tips til pynt av pepperkaker

Tips til pynting av mini pepperkakehus.
Her kan du finne tips og inspirasjon til pynting av mini pepperkakehus, (Foto: Silje Mork Bjørndal)

Melisglasur kan brukes til både dekorasjon, og til å feste kakepynt på pepperkakene. Melisglasur lager du av eggehviter og melis. For å gjøre dekorasjonen presis og
unngå gris, anbefaler vi å bruke sprøytepose med en passende tip.

Med sprøytepose og en stø hånd kan du for eksempel dekorere med «hardangersøm» på pepperkakene, slik Silje Mork Bjørndal (@naturepicbysilje) har gjort på bilene over.

Pynt med kakestrø

Mini-pepperkake hus som sitter på kanten av kaffekoppen.
Vær litt ekstra kreativ og pynt mini-pepperkake husene med kakestrø i ulik farge. (Foto: Abc Brand Studio)

Nonstop og seigmenn er klassisk pepperkakepynt, men hva med å pynte med kakestrø også? I videoen over har vi dekket taket på pepperkakehusene med melisglasur, før vi dypper i kakestrø. Så enkelt, og så lekkert! Det samme kan du gjøre med pepperkakemenn. Dekk et avgrenset område med melisglasur, og dypp i ønsket kakestrø.

Les mer på våre temasider: