Mat og drikke

Oppskrift på herlige, myke steam buns

Steam buns, bao: En variant fylt med svinekjøtt ligger pent dandert på et bord. Vi gir deg oppskriften på steam buns eller bao som det også kalles.
Steam buns, eller bao, er nydelige små bakverk du kan fylle med akkurat det du vil. Prøv oppskriften! Avbildet er en variant med svinekoteletter. (Foto: Matprat, Alexander Benjaminsen )

Oppskrift: Steam buns, eller bao, er et kjempegodt utgangspunkt for en smakfull og god middag. Fyll dem med hva enn du vil!

Steam buns, også kjent som «bao» er et lite bakverk som har blitt stadig mer populært i vestlige land de siste årene. Dette er en myk og fluffy dampet brøddeig fylt med forskjellige smakfulle ingredienser, som ofte inkluderer kjøtt, grønnsaker og sauser.

Opprinnelig fra Kina, har steam buns lenge vært en vanlig rett i mange asiatiske land, før de fant sin vei til kjøkken og restauranter i vår del av verden. Denne deilige retten fortjener utvilsomt en plass på din tallerken, og under viser vi deg hvordan du lager dem!

Sulten på noe helt annet? Sjekk ut vår samleside for oppskrifter!

Oppskrift på steam buns

Tid
60 min
Porsjoner
1

Ingredienser

  • 1 porsjon gir ca 10 buns

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Lag gjærblanding

Rør sammen gjær, litt sukker og vann i et målebeger eller et glass. La blandingen stå i 5 minutter.

2. Lag deig

Bland så sammen mel, sukker, bakepulver, natron og salt i en bolle. Hell gjærblandingen og yoghurt naturell i bollen med mel og elt alt godt sammen i en kjøkkenmaskin på middels høy hastighet (ca. 5 minutter). Dryss over litt mel underveis hvis deigen er klissete. Når deigen er ferdig skal den være myk og elastisk, og ikke klebe seg til hender eller eltekrok. Dekk til bollen og hev deigen til dobbelt størrelse, ca. 30 minutter.

3. Del opp deigen

Del deigen opp i emner på 30 gram, og trill emnene til boller. Legg bollene på et bakepapirkledd brett, dekk til med et klede og hev bollene i 20 minutter.

4. Kjelve ut

Gni benken med noen dråper olje og kjevle bollene ut til små ovale leiver, ca. 15 cm. Vær nøye med at de resterende bollene hele tiden er tildekket, så de ikke tørker på overflaten. Pensle den ene halvdelen av ovalen, fold den andre halvparten over, og sett bollen over på et bakepapirkledd stekebrett. Ikke klem dem sammen. Dekk til og hev til dobbelt størrelse (ca. 30 minutter).

5. Damp bollene

Damp bollene i en dampovn på 100 % damp i ca. 4 minutter, eller damp dem i en bambussteamer over en kjele med litt vann. Du kan også dampe dem i en kjele eller i en stekeovn om du ikke har dampovn eller bambussteamer. I kjele: Kok opp en ½ liter vann i en kjele, og sett en potetrist over vannet. Plasser en flat tallerken på potetristen og legg 5-6 boller med papiret oppå tallerkenen. Sett på lokk, og la bollene dampe på sterk varme i 10-12 minutter. Fortsett til alle er dampet. I stekeovn: Skru stekeovnen på 90-100 °C. Fyll en langpanne med vann og sett den nederst i stekeovnen. Legg steambuns-bollene på et bakepapirkledd stekebrett og sett dem inn i stekeovnen når vannet har begynt å dampe. Damp bollene i ca. 30 minutter.

Perfekt til steam buns!
Kitchen Craft Oriental Ångkokare Bamboo 20cm

Kitchen Craft Oriental Ångkokare Bamboo 20cm

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Les mer på våre temasider: