Oppskrift på hvitløksbrød med hjemmelaget hvitløkssmør av bakt hvitløk
TikTok-trend: Vi gir deg oppskriften på hvitløkssmør laget av bakt hvitløk, og viser hvordan dette kan bli til verdens beste hvitløksbrød!
Bakt hvitløk brukt som hvitløkssmør har blitt kjempepopulært på sosiale medier som TikTok, Instagram og Facebook. Det er vel og merke ikke derfor du burde spise denne løken, men heller for de mange helsefordelene den gir deg.
Visste du at hvitløk er noe av det sunneste du kan spise?
Løk har nemlig et høyt innhold av fiber og inneholder blant annet det løselige fiberet inulin*. Dette gjelder alle medlemmene i løkfamilien. Hvitløk spesielt, er anbefalt som en del av kostholdet vårt av Helsedirektoratet ifølge opplysningskontoret for frukt og grønt.
*Inulin har en søt smak og fungerer som næring for de gode tarmbakteriene. Når disse tarmbaktereiene får næring produserer de fettsyrer som bidrar til å styrke immunforsvaret, og til å generelt redusere risikoen for betennelse.
Løk inneholder også flere forskjellige antioksidanter som bidrar med å beskytte kroppens celler mot skade som kommer av for eksempel infeksjoner, stress, forurensning og sykdom. En studie har også funnet at hvitløk kan være med på å senke blodtrykket til de som har for høyt blodtrykk samt redusere kolestrolnivå og styrke immunforsvaret.
Her finner du flere smakfulle oppskrifter.
Hvitløksånden er derfor ingen unnskyldning for å unngå den lille hvite løken. Her gir vi deg en spennende måte å tilberede hvitløken på, inspirert av TikTok.
Hvordan lage hvitløkssmør av bakt hvitløk
60 min
4
Ingredienser
-
-
-
-
-
-
Lag hvitløksbrød
-
-
Slik gjør du
Skjær av toppen på hvitløkene og legg over i aluminiumsfolie. Hell så godt over med olivenolje.
Pakk hvitløkene inn i aluminiumsfolien og legg dem i en ildfast form. Bakes i ovnen én time på 180 °C.
Finhakk persille som du har i en skål sammen med smør, salt og pepper.
Når hvitløken er ferdig bakt, press den ut av skallet og over i smørblandingen. Hell over stekefettet fra den ildfaste formen, og bland godt sammen.
Skjær baguettene på langs og smør på hvitløkssmøret.
Ha baguettene over i en ildfast form og riv over parmesan. La baguettene varme seg i ovnen.
Gratiner baguettene i ovnen i omtrent 10 minutter.
Inspirert til å spise mer løk? Prøv denne oppskriften på verdens diggeste løksuppe.
Hvitløkpresse
Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.