Mat og drikke

Oppskrift på lammecarré med saus og rotgrønnsaker

Lammecarré med rotgrønnsaker på tallerken.
Lam er godt året rundt. Oppskrift på saftig lammecarré med tilbehør i form av nydelige rotgrønnsaker og saus får du under. (Foto: Matprat.no)

Lammecarré smaker herlig året rundt. Her får du oppskrift på smakfull og sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker.

Lam og lammecarré smaker godt året rundt, men er på sitt aller beste om høsten og er en spesielt populær rett rundt påsketider. Lammecarré er en del av ryggen på lammet, og blir ofte regnet som den beste delen av dyret. Lammekjøtt er mørt, smaksrikt og saftig, og gjør seg godt med rotgrønnsaker, søtpotetmos, karamellisert løk eller ovnsbakte poteter. Visste du at kjøtt fra sau regnes som lam frem til sauen er 1 år gammel?

Tips! Ta aluminiumsfolie rundt beinspissene på lammestykkene når de stekes i ovnen for å unngå at de blir brent.

Liker du oppskrifter på tradisjonsmat? Her finner du flere gode mattips.

Oppskrift på smakfull lammefrikassé finner du her.

Oppskrift på sennepsbakt lammecarré med søte rotgrønnsaker

Oppskrift på lammecarré med rotgrønnsaker.
Oppskrift på lammecarré med rotgrønnsaker.
Tid
min
Porsjoner
4

Imponer gjestene dine med å servere deilig lammecarré. Den imponerende lammeretten som regnes som en delikatesse. Lammekjøttet er mørt, saftig og smakfullt, og er flott å servere.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Grønnsaker:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Potet- og løkstabler:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Saus:

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Snitt et rutemønster i fettsiden på lammecarréstykkene. Sørg for å bruke en skarp og spiss kniv og pass på så du ikke skjærer helt ned i kjøttet.

2.

Kjøttet kryddres med salt og pepper. Varm smør eller margarin i en egnet stekepanne. Kjøttet brunes så godt på begge sider.

3.

Legg kjøttet på en fjøl og la det hvile litt før du smører det inn med sennep.

4.

Legg kjøttet over i en ildfast form som settes inn i ovnen. Bruk et steketermometer og stek til ønsket kjernetemperatur. Kjøttet er medium stekt ved 60-65 °C, medium pluss ved 65-70 °C og er gjennomstekt ved 76 °C. La kjøttet hvile i fem til ti minutter før du skjærer i det.

5.

Skrell og skjær poteter og løk i tynne skiver. Ha dem i en bolle og drypp over litt smeltet smør eller olivenolje. Krydre med litt salt og pepper.

6.

Legg potet, løk og timian lagvis i en metallring eller i små, ildfaste former. Bak i ovn på 175 °C i ca. 45 minutter (de kan godt stå i ovnen sammen med kjøttet). Sjekk med en spiss kniv at potetene er helt møre.

7.

Skrell grønnsakene og kutt de opp i strimler. Varm opp en stekepanne med smør, honning og en skvett vann, og fres grønnsakene til vannet er fordampet og grønnsakene er knapt møre. Smak til med salt og pepper. Vend inn litt hakket estragon rett før servering.

8.

Saus lages ved å ha sennep, soya og stekekraft i en liten kjele. Kok opp blandingen og visp inn smør før servering.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.