Mat og drikke

Oppskrift på nesten kalorifritt godteri

Se hvordan du går frem for å lage skumgodteri nesten uten kalorier.

Med kun to ingredienser kan du lage herlig, sukkerfritt skumgodteri som knapt inneholder noen kalorier.

Prøver du å kutte ned på kalorier og søtsaker, men sliter når søtsuget komme snikende? Da kan du prøve denne oppskriften på skumgodteri som inneholder svært lite kalorier.

På jakt etter flere oppskrifter? Her har vi samlet alle våre oppskrifter på mat og drikke.

Alt du trenge er en pose sukkerfri gele i den smaken du liker best, som du tilbereder med 1/3 av vannmengden oppgitt på posen.

Glad i kakao? Her får du oppskriften på verdens beste kakao.

Deretter skal du piske masse luft inn i blandingen før den får stivne. På den måten skaper du en porsjon et stort volum – uten mye kalorier. Da er det kanskje lettere å bli «mett» på søtsakene. Hver porsjon inneholder rundt 50 kalorier – men det spørs om du orker en hel porsjon alene.

Ute etter mer sunn snacks? Les om popcorn kan være sunnere enn frukt og grønnsaker

Sukkerfritt skumgodteri

Pisk den sukkerfrie gelene godt med en elektrisk visp.
Tid
60 min
Porsjoner
1

Ingredienser

  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Kok opp vann. Bruk ca 1/3 av vannmengden som står på geleposen.

2.

Ha i posen med gelepulver og visp godt til alt er godt oppløst.

3.

La geleblandingen avkjøles. Når den er fingervarm kan du gå til neste steg.

4.

Bruk en elektrisk visp og pisk blandingen godt i minst 5 minutter. Nå skal det hele være luftig skum.

5.

Fordel skummet utover et bakeark, og sett i kjøleskapet til det har stivnet.

6.

Skjær så skummet i passende store biter med en skarp kniv.

Du kan også dekke skumgodteri-bitene med et tynt lag smeltet sjokolade. Da får du en slags kokosbolle. Husk bare å inkludere sjokoladen om du teller kalorier.

Les mer på våre temasider: