Mat og drikke

Oppskrift på plommesyltetøy

Plommesyltetøy 4 forskjellige beholdere på skjærefjøl og med plommer rundt og i bakgrunn
(Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt - frukt.no - fotograf Synøve Dreyer)

Med mang et plommetre i norske hager er plommesyltetøy et kjært sylt for de fleste nordmenn. Her får du en rask og enkel oppskrift på syltet.

Så enkelt kan du lage ditt eget plommesyltetøy. Syltetøyet er nydelig både som pålegg på brødskiva, til kakefyll og som tilbehør til dessert. Fordi plommer kommer i mange forskjellige farger vil du kunne få forskjellig farge på syltetøyet. I tillegg er det ingenting galt i å blande forskjellige sorter plommer i ett syltetøy. Oppskriften er hentet fra Frukt.no.

Hvordan lage plommesyltetøy?

Å lage plommesyltetøy er ikke vanskelig, og du trenger faktisk ikke mer enn 3 ingredienser. Vil du derimot øke varigheten på syltet kan du også tilsette konserveringsmiddel, husk i tilfelle å følge bruksanvisningen på pakken.

Her har vi samlet alle våre oppskrifter på syltetøy

Det viktigste for å øke varigheten på syltetøy er derimot å huske å ha rene redskaper når du lager det. Ved å sterilisere redskapene sikrer du dette. Hvordan du steriliserer redskapene har vi forklart lenger nede i artikkelen, under oppskriften.

Har du mer lyst på jordbærsyltetøy? Her finner du oppskrift på det smakfulle syltetøyet.

Oppskrift på plommesyltetøy

Plommesyltetøy 4 forskjellige beholdere på skjærefjøl og med plommer rundt og i bakgrunn
(Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no – fotograf Synøve Dreyer)
Tid
20 min
Porsjoner

Ingredienser

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Vannmengden avhenger av plommene. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte plommer trenger lite.

2.

Plommene deles opp, steinene fjernes.

3.

Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og “grøtete” – 8-10 min.

4.

Tilsett sukkeret og rør godt. Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.

5.

Fyll syltetøyet over på helt rene glass. Fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Sett på lokk.

6.

Avkjøl.

7.

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

8.

Ønsker du konserveringsmiddel i, så følg bruksanvisningen på pakningen.

Hvordan sterilisere for å fryse plommesyltetøy?

For å sterilisere glassene du skal bruke fyller du opp en stor kjele med kaldt vann før du legger oppi glass, lokk, pakninger og eventuelle andre redskap du skal bruke for å lage plommesyltetøyet. Legg også en klype du skal løfte ut redskap og glass med etterhvert samt en eventuell øse, i kjelen. Kok så opp vannet og la det koke i fem minutter.