Mat og drikke

Oppskrift på plommesyltetøy

Plommesyltetøy 4 forskjellige beholdere på skjærefjøl og med plommer rundt og i bakgrunn
Planer om å lage syltetøy i år? Her får du en enkel oppskrift på nydelig hjemmelaget plommesyltetøy! (Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt)

Med sin søte, milde og aromatiske smak er plommer perfekt som syltetøy. Her får du en rask og enkel oppskrift på plommesyltetøy du garantert vil elske!.

Plommesyltetøy er nydelig både som pålegg på brødskiva, til kakefyll og som tilbehør til dessert. Er du så heldig å ha et plommetre i hagen kan du lage så mye du vil av dette nydelige syltetøyet.

Smaken på denne frukten er søt, mild og aromatisk, men kan også variere litt fra sort til sort, noe som gjør den perfekt som syltetøy. Ettersom plommer kommer i mange forskjellige farger vil du også kunne få forskjellig farge på syltetøyet. Det er ingen regler som sier at du ikke kan blande de forskjellige plommene, så her er det bare å slippe fantasien løs.

Glad i tradisjonell norsk mat? Her samler vi flere oppskrifter på tradisjonsmat.

Hvordan lage plommesyltetøy?

Å lage plommesyltetøy er ikke vanskelig, og du trenger faktisk ikke mer enn 3 ingredienser. Vil du øke varigheten på syltet kan du også tilsette konserveringsmiddel, husk å følge bruksanvisningen på pakken dersom du velger å gjøre dette.

Det viktigste for å øke varigheten på syltetøy er derimot å huske rene redskaper når du lager det. Ved å sterilisere redskapene vil du sikre bedre holdbarhet på syltetøyet. Hvordan du steriliserer redskapene har vi forklart lenger nede i artikkelen, under oppskriften.

Her finner du forresten oppskrift på multesyltetøy!

Hvordan sterilisere for å øke holdbarheten?

For å sterilisere glassene du skal bruke fyller du opp en stor kjele med kaldt vann før du legger oppi glass, lokk, pakninger og eventuelle andre redskap du skal bruke for å lage plommesyltetøyet. Kok så opp vannet og la det koke i fem minutter.

Oppskriften under er hentet fra Frukt.no.

Oppskrift på plommesyltetøy

Plommesyltetøy 4 forskjellige beholdere på skjærefjøl og med plommer rundt og i bakgrunn
(Foto: Opplysningskontoret for frukt og grønt – frukt.no – fotograf Synøve Dreyer)
Tid
20 min
Porsjoner

Ingredienser

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Vannmengden avhenger av plommene. Faste plommer trenger mye vann, mens bløte plommer trenger lite.

2.

Plommene deles opp, steinene fjernes.

3.

Kok opp plommer og vann og la det koke til plommene er gjennomkokte og “grøtete” – 8-10 min.

4.

Tilsett sukkeret og rør godt. Gi syltetøyet et nytt oppkok, slik at alt sukkeret løses opp.

5.

Fyll syltetøyet over på helt rene glass. Fyll så fullt som mulig, slik at det blir minst mulig luft under lokket. Ikke la det renne over. Sett på lokk.

6.

Avkjøl.

7.

Syltetøyet oppbevares mørkt og kjølig.

8.

Ønsker du konserveringsmiddel i, så følg bruksanvisningen på pakningen.

Liker du ikke plommer? Da anbefaler vi denne oppskriften på jordbærsyltetøy.

48 syltetøyglass på 0.23L

48 syltetøyglass på 0.23L

Sjekk laveste pris her
Klistrelapper

Klistrelapper

Hold kontroll på hva du har i glassene med å skrive innholdet på disse hvite etikettene.
Sjekk laveste pris her