Mat og drikke

Oppskrift på rørte tyttebær

En skål med rørte tyttebær på ei hvit fjøl.
Tyttebær kan du røre sammen med sukker like før servering eller lage store porsjoner og fryse ned. (Foto: MatPrat.no)

Det er lite som smaker så godt til høstens middager som rørte tyttebær.

Rørte tyttebær er en tradisjon på norske matfat, uansett om det er fårikål, pinnekjøtt, ribbe eller kalkun som serveres. Tyttebærene smaker aller best når de er rørt hjemme på kjøkkenbenken og ikke kjøpt på butikken. Og det er såre enkelt å lage rørte tyttebær selv!

Under ser du oppskriften og den er så enkel at den kan oppsummeres i én setning: Rør eller visp sammen bær og sukker til en del av tyttebærene er most. Vil du heve smaken til nye høyder, kan du smake den til med en skvett akevitt.

Se flere oppskrifter på syltetøy du kan lage selv her.

Har du veldig dårlig tid kan du lage rørte tyttebær i hurtigmikser, men da må ikke mikse den for lenge. Syltetøyet skal ikke være finmost. Rørte tyttebær kan fryses eller lages av tyttebær som har vært fryst.

Du kan også lage rørte tyttebær i hurtigmikser, men da må det gå fort, så syltetøyet ikke blir for finmost! Rørte tyttebær kan godt fryses, og det kan også godt lages av tyttebær som har vært fryst. Tilpass sukkermengden etter smak og behag. Oppskriften under er hentet fra MatPrat.no.

Oppskrift på rørte tyttebær

Tid
20 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Bland bær og sukker i en bolle og visp eller rør godt sammen. Rør til en del av bærene er knust, men la gjerne noen være hele.

Rørte tyttebær passer ypperlig til fårikål: Slik lager du fårikål på bare 30 minutter

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.