Mat og drikke

Oppskrift på verdens beste soppstuing med fløte

Bilde av soppstuing med aromasopp. Her har du oppskrift på verdens beste soppstuing med fløte. Du kan også lage soppsting med kantarell.
Soppstuing er kanskje noe av det beste som finnes for den som liker sopp. Her har du en oppskrift på en kremet soppstuing med fløte og aromasopp. Du kan også lage soppstuingen med kantarell eller en blanding av selvplukket sopp fra soppsanking. (Foto: Matprat)

Her får du oppskrift på verdens beste soppstuing med fløte. Denne smaker like godt til biff, vilt og fisk som den gjør på brødskiva.

Noen ting i livet er nesten for godt til å være sant. Soppstuing for eksempel. Tenk at noe som smaker så godt kan være så enkelt å lage? Soppen popper opp i skog og mark om dagen, og selv om høsten, august, september og oktober, er høysesong for matsopp kan du faktisk finne sopp hele året. Eventuelt finner du nå et godt utvalg sopp i butikken også.

Her finner du mer inspirasjon og flere oppskrifter på smakfulle middager, desserter, gjærbakst og tilbehør.

Hvordan lage soppstuing?

Vi har funnet en oppskrift på soppstuing med fløte fra Matprat. Dette er en kremet soppstuing som lages med aromasopp. Har du derimot vært på soppsanking og funnet kantarell eller traktkantarell kan du like gjerne bytte ut aromasoppen og gjøre dette om til en soppstuing med kantarell. 

Plukk riktig sopp: Slik ser du forskjell på spiselig og giftig sopp

Soppstuingen smaker fortreffelig til flere retter, men kanskje spesielt godt er det med soppstuing til biff, vilt, stekt fisk eller rett og slett på brødskiva. Nyt!

Oppskrift på kremet soppstuing med fløte:

Tid
20 min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Rens og skjær soppen i skiver eller biter. 

2.

Stek sopp og løk i litt smør i en stekepanne til løken er gyllen.

3.

Smak til med salt og pepper.

4.

Tilsett créme fraîche eller fløte.

5.

La sausen koke et par minutter før du smaker til med soyasausen og litt hakket timian.

6.

Tips: Synes du sausen ble for tykk kan du tilsette litt vann.

Unngå svidd soppstuing med denne
Stirr: Automatisk visp

Stirr: Automatisk visp

Unngå svidde sauser! Med Stirr kan alle slags sauser, supper og vaniljesaus omrøres automatisk.
Sjekk laveste pris her

Fordeler med å spise sopp

Visste du at sopp har mange helsefordeler? De er nemlig rike på blant annet mineralet selen som har antioksidantegenskaper som blant annet bidrar til å holde huden elastisk og styrke immunforsvaret. De inneholder også mineralene kalium og fosfor som for eksempel er med på å opprettholde normalt blodtrykk og hjernefunksjon.

– Kroppen trenger også fosfor for å produsere protein for vekst, vedlikehold og reparasjon av celler og vev, skriver Veien til helse.

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.