
Oppskrift på kremet soppstuing med fløte. Denne smaker like godt til biff, vilt og fisk som den gjør på brødskiva.
Noen ting i livet er nesten for godt til å være sant. Soppstuing for eksempel. Tenk at noe som smaker så godt kan være så enkelt å lage? Soppen popper opp i skog og mark om dagen, og selv om høsten, august, september og oktober, er høysesong for matsopp kan du faktisk finne sopp hele året. Eventuelt finner du nå et godt utvalg sopp i butikken også.
Her finner du mer inspirasjon og flere oppskrifter på smakfulle middager, desserter, gjærbakst og tilbehør.
Soppstuing med aromasopp eller kantarell
Soppstuingen under er fra Matprat, og lages med aromasopp, men har du vært på soppsanking og funnet kantarell eller traktkantarell kan du like gjerne bytte ut aromasoppen og gjøre dette om til en soppstuing med nydelig selvplukket kantarell.
Sopp: Slik ser du forskjell på spiselig og giftig sopp
Soppstuingen smaker fortreffelig til flere retter, men kanskje spesielt godt er det med soppstuing til biff, vilt, stekt fisk eller rett og slett på skiva. Nyt!
Oppskrift på kremet soppstuing med fløte:
20 min
4
Ingredienser
Slik gjør du
1.
Rens og skjær soppen i skiver eller biter.
2.
Stek sopp og løk i litt smør i en stekepanne til løken er gyllen.
3.
Smak til med salt og pepper.
4.
Tilsett créme fraîche eller fløte.
5.
La sausen koke et par minutter før du smaker til med soyasausen og litt hakket timian.
6.
Tips: Synes du sausen ble for tykk kan du tilsette litt vann.
Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.
Nyttige lenker:
-
Meny
6 sopper du bør prøve i matlaging
-
SNL
Sopp
-
Norskfriluftsliv.no
En nybegynnerguide til sopp