Mat og drikke

Oppskrift på vegetarisk ramen

Oppskrift ramen: Bilde av vegetar ramen med egg, nudler, kål, koriander, chili, rødløk, hvitløk og ingefær i skål med spisepinner
Visste du at du sannsynligvis har spist den populære japanske retten ramen uten å vite det flere ganger allerede? Vi gir deg svaret på hvor du har smakt det samt en fortreffelig oppskrift på suppen i artikkelen under. (Foto: Matprat)

Den populære japanske retten ramen har tatt verden med storm. Her har du smakfull og enkel oppskrift på en vegetar-versjon av nuddelsuppen.

Det er ikke mange årene siden ramen var et ord de fleste nordmenn ikke forstod betydningen av. Nå har derimot både ordet og den japanske suppen vært innom et flertall av nordmenns tunger, mye takket være sosiale medier, Mr. Lee og den populære restauranten Koie ramen i Oslo. 

Hva er ramen?

Ramen er en tradisjonell japansk rett som nå blir servert i hele verden. Ifølge Wikipedia ble ordet ramen lånt til japansk fra den kinesiske beskrivelsen lā miàn som betyr «strukne nudler». Vanligvis tar nudelretten som er basert på hvetemel lang tid å lage og serveres med masse tilbehør. Her i Norge kjenner vi best til retten fra nudlene fra Mr. Lee, men sannsynligvis uten å være klar over at det faktisk er en versjon av ramen.

Her finner du flere smakfulle vegetarmiddager

Hvordan lage ramen?

Vi har funnet frem en oppskrift på vegetar-ramen fra Matprat, som ikke bare smaker nydelig, men som faktisk også er utrolig enkel og ganske rask å lage. Nevnte jeg at den også er sunn? Prøv deg på den smakfulle, varmende suppen hele familien vil elske en dag du har dårlig tid eller bare trenger et godt og varmt måltid i høstværet.

Lær deg å holde spisepinner riktig med denne videoen

Oppskrift på ramen vegetar:

Tid
min
Porsjoner

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Tilbehør:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Finhakk hvitløk og finhakk ingefær i tynne skiver. 

2.

Stek de to i en middels varm gryte til de begge er lett brunet. 

3.

Ha i vannet, buljongterningene og soyasausen og kok i gryten med lokk på middels varme i 20 minutter. 

4.

Sil så av hvitløken og ingefæren. Obs: Dette er kraften, så pass på å ikke slå ut selve kraften, og å holde den varm.

5.

Stek grønnkål og brekkbønner i medium til høy varme til de får en fin farge. 

6.

Finhakk kål og løk. 

7.

Kok eggene i 6-8 minutter til de er «smilende».

8.

Avkjøl i kaldt vann

9.

Skrell eggene og server de delt i to. 

10.

Kok nudler. Dette gjøres enkelt ved å legge nudlene i suppen og å koke de etter anvisning på pakken. 

11.

Server suppen med de halve eggene, kål og brekkbønner. Pynt med koriander, løk og chiliflakes.

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Les mer på våre temasider: