Mat og drikke

Oppskrift: Smuldrepai med epler

En nystekt smuldrepai med epler i paiform.
Med en grunnoppskrift på smuldrepai kan du enkelt lage en dessert med frukt og bær i sesong. (Foto: MatPrat.no)

Smuldrepai med epler er den perfekte desserten til høstmiddagen.

Høst betyr tid for norske epler og alle deilige oppskrifter man kan bruke disse i. En av de mest populære oppskriftene nordmenn søker etter er smuldrepai med epler. Dette er en enkel dessert som alltid slår an, både på et enkelt kaffeslaberas og som dessert til selskapsmiddagen. Hva med å lage smuldrepai til dessert etter fårikål?

Flere oppskrifter finner du på vår samleside her.

Smuldrepaien kan du godt servere med vaniljeis, kesam, vaniljesaus eller en klatt crème fraîche for en sunnere variant. Oppskriften under er hentet fra MatPrat.no. Du kan selvsagt bytte ut epler med for eksempel skogsbær, rabarbra eller norske jordbær om du ønsker det.

Oppskrift på smuldrepai med epler

Tid
min
Porsjoner
8

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • Smuldre-topping:

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Forvarm stekeovnen til 200 °C.

2. Skrell eplene, ta ut kjernehuset og skjær eplene i terninger.

3. Ha eplebitene i en kjele eller stekepanne og tilsett vann og sukker.

Tips: Smak gjerne litt på eplet og vurder hvor mye sukker du trenger å tilsette. Er eplet veldig søtt så kan du med fordel redusere sukkermengden.

4. Fres eplebitene i 5-6 minutter, til de begynner å bli myke, og sukkeret har smeltet helt.

5. Smuldre mel og smør med fingrene eller i hurtigmikser. Tilsett havregryn eller 4-korn og sukker og bland godt. Dryss blandingen jevnt over eplebitene.

Tips: Prøv deg fram med krydder i smuldre-toppingen. Kanel, ingefær, muskat og kardemomme er alle gode krydder som passer sammen med epler, og som vil sette særpreg på paien. Hakkede nøtter kan også blandes inni smuldre-toppingen

6. Plasser formen midt i ovnen og stek paien i 30-35 minutter, til toppen er gyllen og sprø.

Anbefalt

Le Creuset Paiform 28cm

En paiform laget av stentøy er kjent for å fordele varmen jevnt, samtidig som den er svært slitesterk og ripebestandig. Kan vaskes i oppvaskmaskin.
Populært baketilbehør

Joseph Joseph Nest Sage bollesett 9 deler

Med dette bollesettet fra Joseph Joseph har du alt du trenger til bakingen.

Les også: Slik lager du saft og juice av epler

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.