Mat og drikke

Oppskrift: Spicy fårikål med chili

To skåler med retten spicy fårikål.
Om du har fått nok av den klassiske fårikålen kan denne oppskriften være med å spicy opp nasjonalretten for deg. (Foto: MatPrat.no)

Lek deg med litt sprekere smaker med denne oppskriften på spicy fårikål med blant annet chili, ingefær og koriander.

Mange mener kanskje at man ikke skal rokke ved Norges nasjonalrett fårikål, men når du har spist den klassiske fårikålen både én og to ganger i høst, så frister det kanskje med noe nytt? Da anbefaler vi å prøve en litt sterkere variant med asiatiske smaker. Denne oppskriften på spicy fårikål fra MatPrat.no leker med smaksløkene og bringer virkelig frem det beste fårikålkjøtt har å by på.

Vil du heller lage klassisk fårikål? Oppskriften finner du her

Sprekere smaker

– I løpet av høsten er det mange som spiser flere fårikålmiddager. Hvorfor ikke variere smakene og prøve en asiatisk fårikålrett med sprekere smaker slik som ingefær, chili og koriander? spør Anette Fjelleng Hansen, matfaglig rådgiver i MatPrat.

– Mange tenker at vi ikke kan tulle med de tradisjonelle fårikåloppskriftene, men vi har lekt oss frem til en sprekere oppskrift. Det er ikke noe tvil om at fårikål spises oftere av den voksne befolkningen, men kanskje faller den asiatiske varianten mer i smak hos de ungdommen i huset, forteller Fjelleng Hansen.

Denne fårikålretten er enkel å lage. Alt får plass i en gryte som skal putre i 2-3 timer. Så som tradisjonell fårikål må du beregne litt tid til matlagingen også med denne oppskriften.

Flere tips til oppskrifter finner du på Startsiden Guider her.

Fårikål-gryte

Le Creuset Emaljert stålgryte 11,4L

Den emaljerte gryten i stål fordeler varmen raskt og er derfor praktisk for rask oppvarming av mat. Ideell til koking av store porsjoner av for eksempel fårikål.

Les også: Slik ble fårikål Norges nasjonalrett

Oppskrift på spicy fårikål

Tid
min
Porsjoner
4

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Del hodekål i to, deretter i grove biter.

2. Del chili i to på langs, skrap ut frøene med en liten skje og kutt chilien i mindre biter.

3. Finn frem en stor gryte og legg et lag fårikålkjøtt i bunnen av gryta. Legg kjøttet med fettsiden ned. 

4. Dryss på litt salt, hel pepper, hvetemel og chili. Legg deretter et lag med kål i gryta. 

5. Gjenta med nytt lag kjøtt, kål og krydder, helt til alt ligger i gryta. 

6. Rens hvitløk og ingefær, og riv dem på et lite rivjern over gryta. 

7. Ha i stjerneanis, og hell på vann og soyasaus.

8. Sett gryta på kokeplaten og kok opp. 

9. Når det koker, skru ned temperaturen og legg på lokk. Nå skal fårikålen trekke i to timer, eller til kjøttet er mørt.

10. Server i dype skåler med et dryss koriander på toppen. Kokt ris eller nudler smaker også godt til.

Les også: Lag fårikål på bare 30 minutter med trykkoker

Skåler til servering

Magnor Lerk bolle 15 cm

De lekre Lerk-skålene fra Magnor, designet av Halvor Bakke, er perfekte når du skal servere spicy fårikål.

Oppskrifter er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.