Mat og drikke

Oppskrift: Vegansk Red Velvet Cake

Vi deler oppskrift på vegansk red velvet kake. Her er et stykke av kaken satt frem på en tallerken, men resten av kaken står i bakgrunn.
Red Velvet kake er i all hovedsak en sjokoladekake. Kaken som nå får sin røde farge fra konditorfarge eller rødbeter, fikk visstnok tradisjonelt rødfargen sin fra en kjemisk reaksjon med kakao. (Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen.no)

Red Velvet Cake, eller rød fløyelskake som den heter på norsk, er en av de mest populære kakene i USA. Her får du oppskrift på en vegansk versjon av kaken, uten egg eller melkeprodukt.

Det er få kaker som slår Red Velvet kake i popularitet i hjemlandet USA. Den amerikanske klassikeren med rød bunn og hvit ostekrem kalles gjerne også rød fløyelskake, og er kjent for å være saftig og ha en fløyelsmyk tekstur. Oppskriften har vi fått av Mari Hult, kjent som driver av Norges største vegetarblogg: Vegetarbloggen.

Vil du prøve deg på vegansk Red Velvet kake finner du oppskriften under:

Vegansk oppskrift: Red velvet kake

Vi deler oppskrift på vegansk red velvet kake. Her er et stykke av kaken satt frem på en tallerken.
Tid
60 min
Porsjoner
8

Ingredienser

  • Til 1 kake trenger du:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • Ostekrem:

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Fremgangsmåte:

Begynn med å forvarme stekeovnen til 185 grader. Ha så smør og mel i to like kakeformer på mellom 20 og 25 centimeter i diameter. Har du ikke to like, så går det an å steke kaken i to omganger, eller å bruke en langpanne.

2.

Press juicen ut av rødbeten. Ha saften over i et litermål og fyll opp med soya- eller rismelk slik at du totalt har 4 desiliter. Ha over i en liten bolle og rør inn oljen.

3.

Vei opp mel og sukker, og sil over i en bakebolle sammen med bakepulver og vaniljesukker. Hell de våte ingrediensene over i de tørre, og visp røren hurtig og kraftig sammen. Dette bør ta maks et minutt.

4.

Fordel røren i formene.

5.

Stek i 25 minutter. Avkjøl kakene i formene i ti minutter, før du løfter dem over på en rist. Pass på at de er helt avkjølt før du begynner med montering og pynting.

6. Ostekrem og montering:

Ha margarin, kremost, salt og vanilje i en kjøkkenmaskin og kjør det jevnt. Spe på med melis til du har en fin, tykk og smørbar glasur.

7.

Legg den ene kakebunnen på et serveringsfat og smør på godt med glasur.

8.

Legg den andre bunnen forsiktig over og fyll på med glasur over og rundt kaken.

Ønsker du inspirasjon til flere veganske kaker kan du også ta en titt på: Oppskrift på vegansk Pavlova.

Annonselenke