Oppskrifter: Slik bruker du de brune bananene

Bananer blir fort brune når de ligger på benken, men de kan fortsatt brukes. Her er tre oppskrifter der brune bananer er midt i blinken.
Bananer blir søtere jo mer modne de er, derfor er de perfekte som søtning i bakverk og smoothie. Visste du forresten at bananer holder seg veldig godt i kjøleskapet? Skallet blir brunt, men inni er de like fine.
Oppskrift: Langpanne Pavlova med salt karamell
Fordelen med å bruke brune bananer i bakst er at du slipper å tilsette sukker. Banene gjør også at bakverket blir saftigere. Det er noe å ta med seg.
Bananvafler

I denne oppskriften er sukker erstattet med godt modne bananer. Oppskriften er superenkel og kan blandes sammen med en håndmikser.
Du trenger:
- 2 modne bananer
- 2 dl havregryn
- 2 ts bakepulver
- 2 ts vaniljesukker
- 1 dl melk
- 2 egg
Slik gjør du:
Mos bananen med en gaffel, før du mikser alle ingrediensene sammen med en håndmikser. La røren hvile i om lag et kvarter før du steker vaflene.
Blåbærsmoothie med banan

En deilig og sunn smoothie blir søt og god når du tilsetter modnet banan. Legg gjerne bananen i fryseren når den er i ferd med å bli brun. Da vil den være kald og klar til å bli slengt i blenderen når som helst.
Du trenger:
- 1 moden banan
- 2 dl blåbærbiola/vaniljeyoghurt eller eplejus
- ½-1 dl frosne blåbær
- En liten neve havregryn
Slik gjør du:
Hell alle ingrediensene i en blender og miks sammen til en jevn smoothie.
Pannekaker med banan

Du kan også bruke modne bananer i pannekakerøre. Pannekakene blir søte og gode, samtidig som de er sukkerfrie. Mos bananene godt før du tilsetter dem i røra.
Du trenger:
- 1,5 modne bananer
- 3,5 dl melk
- 2 egg
- 1 klype salt
- 225 gram hvetemel
Slik gjør du:
Mos bananene godt med en gaffel, før du pisker dem sammen med egg, melk og salt. Tilsett litt og litt hvetemel og pisk til alle klumper er borte. La røren stå i 15 minutter før du steker pannekakene i en stekepanne.