Reise

Øyhopping i Hellas: Prøv denne reiseruten

øyhopping i hellas bildet viser den greske øya  Kastelorizo
Hellas er et øyrike egnet for øyhopping. Grekerne har et sted mellom 600 og 1400 øyer, hvor 200 av de er bebodd. Kastelorizo er en av de mindre bebodde øyene. Den ligger lengst øst utenfor den tyrkiske kysten, halvveis mellom Rhodos og Antalya. (Foto: Colourbox)

Øyhopping i Hellas er manges store feriedrøm. Her er vårt forslag til reiserute fra Santorini eller Athen.

Hellas er et perfekt reisemål, med sine hvite strender, hvitkalkede murhus med blått tak og tzatziki og souvlaki på menyen. Men med mer enn 200 bebodde øyer kan det være vanskelig å vite hvordan du skal planlegge turen. Vi har derfor satt opp et forslag til en reiserute for deg som vil øyhoppe i Hellas. 

Bestill øyhopping i Hellas

Vi er eksperter på Hellas, og i sommer kan du reise på et skikkelig eventyr med oss – øyhopping blant de greske øyer! Det er en enestående måte å oppleve mye på én og samme reise, og du kommer garantert hjem med mange gode minner
Bestill øyhopping i Hellas

Fly til Athen eller Santorini for øyhopping i Hellas

acropolis I Athen oversiktsbilde på kveldstid
Akropolis i Athen er den mest kjente høybyen i Hellas. Den har levninger av flere antikke bygninger av stor historisk og arkitektonisk verdi. Det mest berømte bygget er Partheon. Mange tar ofte en natt i Athen før de reiser videre ut til øyene. (Foto: Colourbox)

For mange som reiser til Hellas er Athen er et naturlig utgangspunkt. Hit går det mange direktefly og fra havnen Piraeus, som er den største i Hellas, går det båter ut til de aller fleste øyene. Kombiner også flere reisemål i en ferie i Hellas.

Få full oversikt over Billige reiser, tilbud og inspirasjon

Bestill billig ferie i dag

På Startsiden Guider finner du flere reisetips.

Du kan også velge å fly til Santorini, flere flyoperatører har direktefly også hit i sommermånedene. Dette gjør starten på øyhoppingen litt kortere, du slipper den lange båtturen fra Athen til Santorini og det er litt mindre kaos på havna i Santorini enn det er i Athen. 

Så enkelt finner du billige restplasser.

Hellas består av i alt seks øygrupper, som hver har sine særegenheter. Et fint sted å begynne planleggingen kan være å begrense øyhoppingen til en av øygruppene. Den mest kjente av dem er Kykladene, og det er denne øygruppen vi har tatt utgangspunkt i når vi har planlagt vår reiserute. Det er enkelt å reise mellom øyene i Kykladene, ettersom de ligger så pass nærme hverandre at båtturene mellom dem ikke tar så veldig lang tid. 

Mykonos

vindmølle på mykonos oversiktsbilde over den greske øya.
Fest og moro er stikordene for Mykonos. Øya blir omtalt som Hellas svar på Ibiza. Øya har til sammen 25 strender og er en attraksjon i seg selv. (Foto: Colourbox)

Reiser du fra Athen er Mykonos et fint første stopp. Kjent som Hellas mest trendy øy og et yndet feriemål for kjendiser og jetsettere. Men også for turister på jakt etter et yrende folkeliv og vakre strender.

Reisetips: Slik får du bagasjen din først på bagasjebåndet

På Mykonos kan du spise godt, sole deg og bade, og shoppe om det er det du drømmer om. Visstnok har øya opptil flere designerbutikker. Atmosfæren er allikevel avslappet og det er nok på en av øyas fantastiske strender du sannsynligvis kommer til å tilbringe mest tid. Når det gjelder strender så finner du alt fra familievennlige og langgrunne strender her, til strender mer egnet for fest og luksusliv. 

Restplasser til syden

Apollo har en rekke med restplasser tilgjengelig. Vær litt ekstra spontan i sommer og reis på ferie i dag!
Bestill restplasser i dag

Paros

nausea by på øya paros i hellas. pittoresk bilde på kveldstid  med hvitvaskede bygg og fiskebåter
Naousa er en landsby på den greske øya Paros i Kykladene. Landsbyen har en befolkning på 2870 og tiltrekker seg mange turister på grunn av klimaet og stendene i nærheten. (Foto: Colourbox)

Neste stopp på øyhoppingen er Paros. Dette er en forholdsvis stor øy, men tempoet her er allikevel roligere enn på Mykonos og Santorini. I den koselige havnebyen Parikia på Paros kan du vandre i trange smug og få en følelse av øyas lange historie, før du slår deg ned på en av de mange restaurantene som ligger her. 

Paros har mange vakre strender, og en av de flotteste av dem ligger på øyas sørlige kyst. Her ligger også Paros koseligste lille ferieby, Alyki, som er en fiskerlandsby med et lite utvalg av hoteller og noen få restauranter. 

Så mye sparer du på å sammenligne pris på reise

Når du bor på Paros, kan du ta en dagstur over til naboøya Antiparos. Denne lillebroren av en øy var tidligere forbundet til Paros med en gangbro. På Antiparos finner du også vakre strender, samt en stor dryppsteinsgrotte som er verdt et besøk før du reiser videre med båt til Naxos. Her har blant annet den amerikanske skuespilleren Tom Hanks sitt feriehus.

Bestill øyhopping i Hellas

Vi er eksperter på Hellas, og i sommer kan du reise på et skikkelig eventyr med oss – øyhopping blant de greske øyer! Det er en enestående måte å oppleve mye på én og samme reise, og du kommer garantert hjem med mange gode minner
Bestill øyhopping i Hellas

Naxos

naxos er et fint sted å dra på øyhopping i hellas. det er den største øya i Kykladene
Slyng deg mellom trange smug, koselige tavernaer og hvitmalte bygg med blå karmer. Naxos er den største øya i Kykladene. Få strender kan måle seg med de du finner på Naxos, som er perfekte for familier med små barn. Øya egner seg svært godt for øyhopping i Hellas. (Foto: Colourbox)

Naxos er den største øya i Kykladene og også den med de høyeste fjellene. Øya er frodig og godt utbygd med restauranter, hoteller og vakre strender. Ferga setter deg av i Naxos by som har en lang historie og kan by på koselige gater og smale smug, men også livlige restauranter og barer. På kvelden stenges havna for biltrafikk er det et yrende liv her. 

Strendene på Naxos er det få som kan måle seg med, og mange av dem er langgrunne og perfekte for barnefamilier på øyhopping. 

Du kan bestille hotell i Naxos by, eller ved en av øyas mange fine strender, eller utsette valget til du ankommer øya. 

Santorini

Santorini i hellas går for å være den vakreste av alle øyene i hellas. den er kjent for sine kritthvite bygg og fantastiske solnedganger.
Santorini er det store postkortmotivet fra Hellas. Santorini er et romantisk paradis, og det er ikke få som legger bryllupsrisen sin hit. Det er et must å besøke øya når man er på øyhopping i Hellas. (Foto: Colourbox)

Santorini regnes for å være en av de vakreste av de greske øyene. Den skiller seg fra flere av de andre øyene fordi den er skapt fra et vulkanutbrudd for mange tusen år siden. Dette har gitt øya en dramatisk natur og strender med svart lavasand. Santorini har flere byer med et bredt utvalg av restauranter og nattklubber, men også roligere strandbyer der livet går i sakte tempo.

Elsker du strandlivet kan du utforske Santorinis mange strender, der Kamari er en av de mest kjente. Red Beach er også vel verdt et besøk, den ligger dramatisk til under en bratt og rød klippe. Perissa-stranden er øyas største strand og også den som er mest barnevennlig for deg som reiser med små barn. 

Turen tilbake til Athen fra Santorini tar noen timer, så dere kan vurdere å legge inn en overnatting eller to på en av øyene på veien for å bryte opp båtturen. For eksempel på Syros, Sifnos, Milos eller Mykonos. 

Hvis du heller velger å fly til Santorini kan du stokke om på rekkefølgen på denne reiseruten, men allikevel besøke de samme øyene. Da kan du reise fra Santorini til Naxos, videre til Mykonos og Paros, og deretter tilbake til Santorini. 

Øyhoppe med barn i Hellas

en familie på fire med ryggen til sitter på stranden i mykonos i hellas hvor man ser hvit- og blåmalte hus i bakgrunnen. . far har ryggsekk på ryggen
Det er fullt mulig å ta med barna på øyhopping i Hellas hvis man tilpasser reiserute og opphold fra sted til sted etter barnas behov. Her er en familie med litt større barn på Mykonos. (Foto: Colourbox)

Du kan helt fint øyhoppe med små barn, så lenge du legger opp reiserute og lengden på oppholdene etter barnas behov. Bo flere netter på hver øy og velg øyer som ikke ligger så langt unna hverandre.

Det kan også lønne seg å booke hotellene på forhånd, så slipper dere å være usikre på om dere finner et ok sted å bo. Flere turoperatører tilbyr også skreddersydde løsninger for øyhopping, der alt av fly- og båtbilletter er forhåndsbestilt og inkludert i prisen.