Reise

Øyhopping i Hellas: Opplev den greske feriedrømmen

Bilde av hvite murhus med blå tak, Busk med rosa blomstrende blomster, og i bakgrunnen ser man knallblått hav og himmel. Santorini er et populært reisemål. Her får du en utfyllende guide på øyhopping i Hellas hvor vi gir deg tre reiseruter, pakkeliste og gode tips til hvordan man gjør øyhopping med barn. Opplev plasser som Santorini, Kreta, Athen, Paros, Naxos, Korfu og Mykonos.
Øyhopping i Hellas: Santorini er en svært populær destinasjon i Hellas, noe vi har full forståelse for. Her får du hvite murhus med blå tak og krystallklart hav så langt øyet kan se! (Foto: Colourbox)

Øyhopping i Hellas er manges store feriedrøm. Vi guider deg gjennom planleggingen og foreslår tre reiseruter som blant annet besøker Santorini, Kreta og Mykonos.

Øyhopping i Hellas er mer enn bare en ferie; det er en reise gjennom tid, kultur og uendelig blått hav. Med over 200 bebodde øyer, tilbyr Hellas en unik mulighet til å utforske en variert blanding av landskap, historiske severdigheter og kulturelle tradisjoner.

Vi guider deg gjennom planleggingen av øyhopping i Hellas og forteller hva du må tenke på, hvordan man pakker, tilrettelegger for øyhopping med barn, samt gir deg tre reiseruter du kan ta inspirasjon fra.

Kombinasjonsreiser
Øyhopping i Hellas

Øyhopping i Hellas

Bestill en reise hvor du kan kombinere flere av de populære greske øyene.
Sjekk prisene her

Drømmer du om sol og varme, blått hav og late dager på stranden? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alt vi skriver om tema «syden». Har finner du varme reiser året rundt.

Hvis du er som de fleste av oss og liker å reise billig anbefaler vi å sjekke ut saken vår om restplasser til Hellas.

Hva er øyhopping, og hvorfor dra til Hellas?

Øyhopping er et reisekonsept hvor man besøker flere øyer på én og samme tur, noe som gir en unik mulighet til å utforske varierte landskap, kulturer, og strender.

Hellas er et populært valg når det kommer til øyhopping. Her finner du over 200 bebodde øyer hvor du kan oppleve krystallklart hav og rik historie. Fra de ikoniske solnedgangene i Santorini til de livlige gatene i Mykonos, de historiske ruinene på Kreta, og de uberørte strendene på Naxos, tilbyr Hellas en stor dose variasjon av opplevelser.

Drømmer du om gresk ferie, men foretrekker å holde deg på ett sted hele ferien? Her finner du restplasser til Kreta, øya som tilbyr vakker natur, kritthvite strender og en rik historie.

Tips til øyhopping i Hellas: Tidspunkt og reiseruter

Den ideelle tiden for øyhopping i Hellas er mellom sent vår og tidlig høst, fra mai til september. I disse månedene er været varmt og solrikt, noe som er perfekt for strandliv og utforskning av øyene. Juni til august kan være spesielt travel med turister, så hvis du foretrekker et roligere tempo, vurder å planlegge turen i mai eller september når det er færre folk.

Her finner du tre reiseruter du du kan ta inspirasjon fra, alle tar utgangspunkt i en reise på syv dager.

kun fly
Øyhopping i Hellas

Øyhopping i Hellas

Sjekk prisene her

Vi har tidligere avslørt når på døgnet det er billigst å bestille flybilletter.

1. Øyhopping i Hellas for deg som liker kultur og historie

 • Dag 1: Athen – Start i Athen med høydepunkter som Akropolis og det historiske nabolaget Plaka.
 • Dag 2-3: Mykonos – Reis til Mykonos, besøk den historiske øya Delos på dag 2, og nyt Mykonos’ strender og kulturelle severdigheter på dag 3.
 • Dag 4-5: Santorini – Fortsett til Santorini for å utforske de antikke ruinene ved Akrotiri, beundre solnedgangene i Oia, og oppleve øyas unike landskap.
 • Dag 6: Naxos – Tilbring dagen på Naxos med dens rike historiske steder og vakre strender.
 • Dag 7: Tilbake til Athen – Avslutt reisen med en retur til Athen, mulighet for siste-minutt-shopping eller et kort besøk til et museum før avreise.

Oversiktsbilde av hvite murhus med blå tak i Santorini, i bakgrunnen ser man en solnedgang som farger himmelen rosa, lilla og orange. Her får du en utfyllende guide på øyhopping i Hellas hvor vi gir deg tre reiseruter, pakkeliste og gode tips til hvordan man gjør øyhopping med barn. Opplev plasser som Santorini, Kreta, Athen, Paros, Naxos, Korfu og Mykonos.
Øyhopping i Hellas: Santorini tilbyr gresk kultur, vakker utsikt og spektakulære solnedganger. Ikke rart byen er så populær blant turister! (Foto: Colourbox)

2. Øyhopping i Hellas for deg som liker sol, strand og avslapning

 • Dag 1: Korfu – Start reisen på Korfu med en dag dedikert til øyas arkitektoniske skjønnhet og strender.
 • Dag 2-3: Kefalonia – Fortsett til Kefalonia for å nyte Myrtos-stranden og øyas naturlige skjønnhet.
 • Dag 4: Lefkada – Besøk Lefkada for en dag med vakre strender og muligheten til vannsport.
 • Dag 5-6: Zakynthos – Utforsk Zakynthos’ berømte Navagio-strand og blå huler.
 • Dag 7: Tilbake til Athen – Avslutt turen med retur til Athen, kanskje med et kort stopp ved en kystby på veien tilbake. Fra hovedstaden kan du også ta ferge til «Mamma Mia»-øya Skopelos.
Bilde av Navagio-stranden på Zakynthos i Hellas. Her ser du en kritthvit strand med et båtvrak som er omringet av bratte klipper og knallblått hav. Her får du en utfyllende guide på øyhopping i Hellas hvor vi gir deg tre reiseruter, pakkeliste og gode tips til hvordan man gjør øyhopping med barn. Opplev plasser som Santorini, Kreta, Athen, Paros, Naxos, Korfu og Mykonos.
Øyhopping i Hellas: Navagio-stranden på Zakynthos er kanskje en av de mest velkjente strendene i Hellas. (Foto: Colourbox)

Søker man sol og varme er det alltid viktig å tenke på solbeskyttelse. Her finner du solkremene som er anbefalt av Forbrukerrådet.

3. Øyhopping i Hellas for deg som liker eventyr og natur

 • Dag 1: Athen – Start i Athen med fokus på noen utvalgte historiske steder.
 • Dag 2-3: Kreta – Reis til Kreta for å utforske Knossos-palasset og nyte naturen, som Samariáravinen eller Elafonisi-stranden.
 • Dag 4: Santorini – Opplev Santorinis vulkanske landskap, inkludert en båttur til de varme kildene og vandring langs krateret.
 • Dag 5: Paros – Utforsk Paros for sine vakre strender, tradisjonelle landsbyer, og muligheter for vannsport.
 • Dag 6: Naxos – Besøk Naxos for en dag med avslapping på øyas lange sandstrender og en tur til det historiske tempelet for Apollo.
 • Dag 7: Tilbake til Athen – Returner til Athen for å avslutte reisen, med tid til en siste opplevelse i byen før hjemreise.

Rhodos er også en populær gresk øy blant nordmenn. Her kan du finne billige reiser til Rhodos.

Bilde av Elafonisi-stranden på Kreta som er kjent for sin rosa sand mot det krystallklare havet. Her får du en utfyllende guide på øyhopping i Hellas hvor vi gir deg tre reiseruter, pakkeliste og gode tips til hvordan man gjør øyhopping med barn. Opplev plasser som Santorini, Kreta, Athen, Paros, Naxos, Korfu og Mykonos.
Øyhopping i Hellas: Elafonisi-stranden på Kreta er et spesielt syn da sanden her er rosa. Mot det krystallklare havet er dette virkelig en strand verdt å besøke. (Foto: Colourbox)

Øyhopping med barn: La barna oppleve den greske magien

Du kan helt fint øyhoppe med små barn, så lenge du legger opp reiserute og lengden på oppholdene etter barnas behov. Bo flere netter på hver øy og velg øyer som ikke ligger så langt unna hverandre.

Det kan også lønne seg å booke hotellene på forhånd, så slipper dere å være usikre på om dere finner et ok sted å bo. Flere turoperatører tilbyr også skreddersydde løsninger for øyhopping, der alt av fly- og båtbilletter er forhåndsbestilt og inkludert i prisen. 

Kombinasjonsreiser
 Øyhopping i Hellas

Øyhopping i Hellas

Bestill en reise hvor du kan kombinere flere av de populære greske øyene.
Sjekk prisene her

Planlegging av din øyhopping-ferie + pakkeliste

Hvorvidt du velger å bestille hotell etterhvert som ferien utspiller seg, eller liker å ha alt booket og klart før du forlater Norge, er det alltid fint å vite hvor man kan finne hotell på de greske øyene.

Planlegger man egen rute er det oftest anbefalt å bestille hotell separat med flybillettene. Selv om du liker å være spontan og ikke bestiller alle overnattingene med en gang, er det lurt å ha bestilt første natten du ankommer landet slik at du vet at du har et sted å gå til.

Kun overnatting
Øyhopping i Hellas

Øyhopping i Hellas

Finn passende overnattingssteder for deg
Sjekk prisene hos Trivago Sjekk prisene hos Hotels.com

Når man reiser på øyhopping er det ikke nødvendigvis mest praktisk å pakke i en stor trillekoffert. Her får du en oppsummerende liste på hva du bør tenke på når du skal pakke til øyhopping.

 • Lett og praktisk: Pakk lett for å gjøre reisen mellom øyene så smidig som mulig. En ryggsekk eller en liten og lett koffert med hjul er ideell.
 • Lag-på-lag: Selv om dagene er varme, kan kvelder og tidlige morgener være kjøligere, spesielt ved sjøen. Pakk klær som kan brukes i lag for å tilpasse seg temperaturendringer.
 • Solbeskyttelse: Solkrem, solhatt, og solbriller er essensielle for å beskytte seg mot den sterke middelhavssolen.
 • Strandutstyr: En lett strandhåndduk, badetøy, og snorkleutstyr kan være nyttige for dager på stranden.
 • Gode sko: Pakk komfortable sko for vandring og utforskning av øyene. En del av sjarmen med greske øyer ligger i deres gamle ruiner og kupert terreng. Her finner du joggeskoene som er best i test i 2024.
 • Vannflaske: En gjenbrukbar vannflaske er praktisk for å holde seg hydrert og redusere plastavfall.

God tur!

Les mer på våre temasider: