Mat og drikke

Panna cotta: Enkel oppskrift på den smakfulle italienske desserten

bilde av deilig, søt panna cotta dessert.
Oppskrift på en enkel og smakfull panna cotta med nydelig, syrlig bringebærsaus. Dette er desserten som faller i smak hos de aller fleste! (Foto: Matprat.no)

Panna cotta er en nydelig Italiensk dessert fylt med herlige smaker av vanilje og bær. Slik lager du den enkelt.

Panna cotta er en stor favoritt her til lands. Når julematen er fortært, og riskremen spist i opptil flere dager på rad er det godt med nye, friske smaker. Men ikke la det fancy navnet skremme deg, desserten er nemlig veldig enkel å lage.

Panna cotta er en populær Italiensk dessert og betyr direkte oversatt “kokt fløte”. Desserten er egentlig en slags pudding laget av gelatin, fløte og vaniljestang. Desserten kan på mange måter være den italienske varianten av vår egen karamellpudding – med vanilje i stede for karamell som hovedsmak.

Med denne oppskriften på fire enkle steg kan du imponere venner og familie med en smakfull og lekker dessert.

Oppskriften lages med fire enkle steg og du trenger bare fire ingredienser. Det er med andre ord så og si umulig å feile med denne oppskriften. Server gjerne panna cottaen med en syrlig bringebærsaus for en nydelig smakskombinasjon.

PS: Den kan også fint serveres med bær og sjokolademousse.

Panna cottaen kan også gjerne lages dagen før servering.

Vi har samlet en rekke smakfulle desserter til jul. Få inspirasjon og les alle oppskriftene her

Panna Cotta

bilde av fire lekre panna cotta med rød saus
nydelig oppskerift på panna cotta (Foto: Matprat.no)
Tid
60 min
Porsjoner
6

Enkel oppskrift på nydelig panna cotta med vaniljesmak.

Ingredienser

  • Panna cotta

  • info
  • info
  • info
  • info
  • Bringebærsaus

  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Legg gelatinplater i iskaldt vann i ca.5 minutter. Ta platene ut og skyll dem godt og klem ut vannet.

Snitt en vaniljestang i to, og skrap ut vaniljefrøene fra stangen.

Kok forsiktig opp fløte, sukker og vaniljestang med innholdet på lav varme. Ta kjelen av platen, og løft ut vaniljestangen. Rør deretter inn gelatinplatene.

Hell blandingen i seks til syv små former eller glass. Plasser glassene i kjøleskapet og kjøl desserten ned i minst 3 timer før servering.

Ha tinte bringebær, melis og sitronsaft i en foodprosessor. Hell sausen over panna cottaen før servering.

Oppskriften er hentet med tillatelse fra MatPrat, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.

Les mer på våre temasider: