Mat og drikke

Pannekaker: Oppskrift på sunne bananpannekaker

Oppskrift på sunne pannekaker med banan: Bilde av bananpannekaker med valnøtter, bananer og honning som garnityr på taller med gaffel, honningkrukke, nøtter, banan og håndkle i bakgrunn.
Pannekaker med banan er er sunt, mettende og godt alternativ til vanlige pannekaker. Ha de til frokost, lunsj, middag eller i matpakke og varier meltyper etter hvor sunne du vil ha de. (Foto: Colourbox)

Med denne oppskriften på sunne bananpannekaker uten tilsatt sukker kan du velge å ha pannekaker litt oftere og attpåtil med god samvittighet.

Har du lyst på noe godt, men samtidig sunt er pannekaker laget med bananer, altså bananpannekaker, et godt alternativ. De tilfredsstiller søtsuget med sin søte gode smak av bananer samtidig som de metter godt. De kan også lages med grovere meltyper om du vil ha de enda sunnere enn oppskriften. Pannekakene blir søte og gode, samtidig som de er sukkerfrie, noe som gjør at de gjerne slår veldig godt an også hos de minste. Kos deg med det sunne alternativet om du har lyst på noe godt til frokost, lunsj, middag, kvelds eller i matpakka.

Her finner du flere oppskrifter til både frokost, lunsj og middag

Hvordan lage sunne pannekaker med banan:

Pannekakene er laget med havregryn, men vil du ha de enda sunnere kan du som nevnt bytte ut litt av hvetemelet med havremel, havregryn eller en grovere meltype. Vil du lage en variant uten melk kan du tilsette samme mengde av en plantebasert melk.

Er du på utkikk etter glutenfrie, grove eller melkefrie oppskrifter på vafler finner du det her.

Oppskrift på sunne pannekaker med banan:

Oppskrift på sunne pannekaker med banan. Bilde av bananpannekaker med honning, valnøtter på bord.
Oppskrift på sunne pannekaker med banan som metter. (Foto: Colourbox)
Tid
min
Porsjoner

Oppskriften er i tillegg til å smake veldig godt, veldig enkel å lage, men husk å mose bananene godt før du har i resten av ingrediensene.

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

Mos bananene godt med en gaffel, før du pisker dem sammen med egg, melk og salt.

Tilsett litt og litt hvetemel og pisk til alle klumper er borte.

La røren stå i 15 minutter før du steker pannekakene i en stekepanne.