Shopping

Parfyme til dame: Denne er mest populære i Norge nå

Nærbilde av en person i hvit kjole som holder fram håndleddet hvor hun sprayer parfyme. Vi har skrevet om topp 3 parfymer blant nordmenn. Her kan du velge mellom ysl, versace, valentino, eller kanskje du vil ha den klassiske Chanel no. 5.
Det finnes milliarder av parfymer på markedet, som Dior, Chanel, Valentino, Versace og YSL. Det kan derfor være vanskelig å navigere seg fram til hvilken man skal ha. Vi har sett på nordmenns søketrender for å finne de 3 mest populære parfymene blant norske kvinner. (Foto: Colourbox)

Lyst på ny parfyme? Vi har funnet tre favoritter blant nordmenn. Velg mellom merker som Valentino, YSL, Versace, og Chanel.

Chanel no. 5 regnes kanskje som en av verdens mest kjente parfymer, men på parfymemarkedet finnes det en mengde forskjellige luksusmerker som produserer kjente lukter. Vi har funnet topp 3 parfymer blant nordmenn, og her kan du velge mellom Versace, Valentino og YSL.

Trenger du flere skjønnhetstips?samlesiden vår «skjønnhet» finner du alt fra fire enkle frisyrer til hvilken solkrem som er best i test.

Vi har sett på søketrender for å finne de mest populære parfymene nordmenn søker etter akkurat nå.

1. Valentino parfyme: Born In Roma

floral
Valentino Born In Roma EdP

Valentino Born In Roma EdP

Toppnoter: Solbær, rosa pepper, bergamott.
Hjertenoter: Jasmin, jasmin sambac, jasmin-te.
Bunnoter: Bourbon vanilje, kashmirtre og guaiactre.
Sjekk prisen hos Lyko her Sjekk prisen hos Kicks her

2. Versace parfyme: Bright Crystal

floral
Versace Bright Crystal EdT

Versace Bright Crystal EdT

Toppnoter: Granateple og yuzu.
Hjertenoter: Magnolia, peon og lotusblomst.
Bunnoter: Musk, acajou, mahogny og amber.
Sjekk prisen hos Lyko her Sjekk prisen hos Blush her

3. YSL parfyme: Libre

oriental
YSL Libre EdP

YSL Libre EdP

Toppnoter: Solbær, lavendel, mandarin. Hjertenoter: Appelsinblomst, lavendel, jasmin. Bunnoter: Hvit musk, vanilje, grå amber, sedertre.
Sjekk prisen hos Kicks her Sjekk prisen hos Fredrik og Louisa her

4. Chanel no. 5

Selv om den ikke er av de mest populære i Norge er det ingen tvil om at dette er en klassiker som sjeldent slår feil.

Coco Chanel ville lage «en kvinnelig duft som lukter som en kvinne», og resultatet ble den ikoniske parfymen oppkalt etter Chanel sitt favorittall.

Woody
Chanel N°5 EdP

Chanel N°5 EdP

Toppnoter: Aldehyd, ylang-ylang, neroli, bergamott og sitron.
Hjertenoter: Iris, jasmin, rose, orrisrot og liljekonvall. Bunnoter: Sibet, sandeltre, rav, musk, mose, vetiver, vanilje og patchouli.
Sjekk prisen hos Fredrik og Louisa her Sjekk prisen hos Kicks her

Hvordan velge parfyme?

Å finne den perfekte parfymen er ikke alltid like lett da det finnes millioner av forskjellige dufter på markedet. Vi har derfor sett på duftfamiliene slik at vi best mulig kan forklare de forskjellige duftene.

  • Floral notes: Blomstrende parfymer er veldig populære, og de søte lette notene passer spesielt godt til våren og sommeren ifølge Bon Parfumeur. Disse består av blomstrende noter som for eksempel magnolia, rose, peoner og orkidé.
  • Fresh notes: Dette er også parfymenoter som passer godt til vår og sommer. Her er det ofte noter som sitron, appelsin og bergamott som gir følelsen av friskhet, balanse og ro.
  • Woody notes: Parfymer med treaktig noter passer godt til høsten og vinteren. Noter som vanilje, musk og sandeltre gir en dyp, varm lukt som gjerne assosieres med en vinterkveld foran peisen, skriver Bon Parfumeur.
  • Oriental notes: Disse parfymene passer også bra til både høst og vinter. Duftnoter som jasmin og appelsin skaper en lun og sensuell duft.

Selv om enkelte duftfamilier assosieres med spesielle årstider, finnes det ingen regler når det kommer til hvilken parfyme man skal velge. Her handler det rett og slett om å finne en duft man selv liker.

Hva betyr EdT og EdP?

EdT står for Eau de toilette, og EdP står for eau de parfum. Forskjellen på disse er konsentrasjonen av duftoljer. EdP har en høyere konsentrasjon, noe som vil si at den sitter lengre på huden enn EdT. Dette gjør også at disse duftene ofte har høyere pris enn EdT.

Den enkleste måten å velge mellom disse er å bestemme seg for hvor kraftig du ønsker duften din skal være. Siden eau de parfum har en høyere konsentrasjon vil den gi lengre varighet, mens eau de toilette kan påføres mer generøst enn EdP.

Er parfyme billigere på taxfree?

Du har kanskje hørt at parfyme er billigere på Taxfree, og velger derfor å vente til du skal ut å reise før du kjøper ny parfyme. Vi har sammenlignet prisene på parfymene vi har valgt ut over.

Prisene på Taxfree er jevnt over av de laveste, men man kan også finne parfymene på nett til lavere, eller samme, pris som på Taxfree. Med andre ord trenger man ikke dra på utenlandsreise for å kjøpe seg parfyme til billigst pris.

Les mer på våre temasider: