Reise

Parga: En gresk perle på fastlands-Hellas

Bilde av en hvit strand på Parga i Hellas som er omringet av grønne oliventrøær og krystallklart hav. Langs stranden kan man også se sjarmerende restauranter som blant annet selger fersk fisk. Vi gir deg fem ting vi mener du bør se og gjøre i Parga, blant annet Parga-borgen, Ali Pasha-borgen og besøke de mange strendene. Vi gir deg også tips til hvor du finner pakkereiser og restplass-reiser.
Man trenger ikke forlate fastlands-Hellas for å finne vakre strender og turkist hav. Parga er en liten by langs kysten som byr på sjarmerende gater og fargerike murhus. (Foto: Colourbox)

Glem de greske øyene som Kreta og Santorini. Nå er det Parga som gjelder! Her finner du fem ting du må se og gjøre i den greske byen på fastlands-Hellas.

Mange assosierer drømmeferien i Hellas med hvite strender på greske øyer, men visste du at fastlands-Hellas byr på vel så fine hvite strender som øyene?

Parga er en populær turistdestinasjon på fastlandet som byr på alt fra idyllisk landskap som består av hvite strender og fjell, til historiske severdigheter som Parga-borgen og Ali Pasha-borgen.

Vi tipser om fem ting du må se og gjøre i Parga, samt hvor du finner pakkereiser og restplass-reiser til den idylliske greske destinasjonen.

Restplasser
Billige reiser til Parga

Billige reiser til Parga

Sjekk prisene hos Apollo

Landet hvor du blant annet finner Kreta, Rhodos og Santorini er populær blant nordmenn, og her kan du lese alt vi skriver om Hellas.

Hva er anbefalt å se og gjøre i Parga?

Parga kan by på noe for enhver smak, enten du er en badenymfe eller historieentusiast. Under har vi samlet fem ting vi mener du bør se og gjøre i den greske byen.

Er du usikker på hvor i Hellas du skal reise? Da anbefaler vi å sjekke ut guiden vår om Hellas-ferie hvor vi hjelper deg med å finne den beste destinasjonen for deg.

Bilde tatt fra den krystallklare sjøen ved Parga i Hellas. I forgrunnen ser du en grønn og en blå båt, og i bakgrunnen kan du se fargerike murhus i byen, samt grønnkledde åser. Vi gir deg fem ting vi mener du bør se og gjøre i Parga, blant annet Parga-borgen, Ali Pasha-borgen og besøke de mange strendene. Vi gir deg også tips til hvor du finner pakkereiser og restplass-reiser.
Opplev den greske drømmen ved besøke sjarmerende Parga som ligger på fastlands-Hellas.

1. Venetian Castle of Parga (Parga-borgen)

Denne imponerende borgen ligger på en høyde over byen og tilbyr fantastisk utsikt over Parga og det joniske hav. Borgen har en rik historie som går tilbake til 1000-tallet, da den ble bygget for å forsvare Parga fra blant annet piratangrep. I dag er borgen en populær utflukt for turister hvor du finner gamle kanoner, grotter og fangehull med spennende historier.

2. Nyt strendene

Som sagt kan Parga også by på vakre strender. En av de største og mest populære strendene i Parga er Valtos-stranden. Denne vakre stranden er perfekt for en dag med soling og vannaktiviteter som vannski og paraseiling. Det klare, turkise vannet og de omkringliggende olivenlundene skaper en herlig ramme for avslapning og moro. Andre populære strender er Krioneri, og Sarakiniko-stranden.

Vil du besøke en annen populær strand i Hellas? Sjekk ut «Mamma Mia»-øya Skopelos hvor du finner stranden for en rekke scener i filmen.

3. Ali Pasha-borgen

Borgen ligger litt utenfor Parga, men er absolutt verdt å besøke. Historien til borgen stammer fra 1800-tallet da den tyrkisk-albanske hærføreren Ali Pasha inntok Parga og omringet området rundt. Ali Pasha-borgen ble bygget for å holde stand mot engelskmennene som fort ga opp kampen om Parga.

restplasser
Billige reiser til Parga

Billige reiser til Parga

Sjekk prisene hos Restplass.no

5. Byvandring i Parga

Når man først er i Parga er det anbefalt å ta seg tid til å tilbringe en dag med å vandre rundt i de trange, sjarmerende gatene. Byen er full av fargerike bygninger, små butikker, kafeer og tavernaer hvor du kan smake lokale delikatesser. Ikke glem å prøve noen av de lokale olivenoljene og sjømaten som er å finne i området.

4. Dagstur til Paxos og Antipaxos

Hvis tiden tillater det, bør du absolutt vurdere en båttur til de nærliggende øyene Paxos og Antipaxos. Disse øyene er kjent for krystallklart hav og vakre omgivelser, perfekt for snorkling eller avslappende solslikking.

Vil du heller besøke en rekke greske øyer i én og samme ferie bør du sjekke ut guiden vår til øyhopping i Hellas.

Ofte stilte spørsmål om Parga

Her finner du svar på fem ofte stilte spørsmål om Parga i Hellas.

1. Når er det beste tidspunktet å besøke Parga?

Den beste tiden å besøke Parga er mellom sent vår og tidlig høst (mai til september), når været er varmt og solrikt, noe som er ideelt for strandferier og utforsking av utendørs attraksjoner.

Her finner du vår omfattende liste på når det er best å reise til en rekke destinasjoner for å finne sol og varme.

2. Hvordan kommer man seg til Parga?

Parga har ikke egen flyplass, men den nærmeste er i Preveza, som ligger omkring en time unna med bil. Det er også mulig å kjøre til Parga fra større byer som Athen og Thessaloniki.

3. Er Parga egnet for familier med barn?

Ja, Parga er et flott reisemål for familier. Byen har flere trygge og rene strender som er ideelle for barn. Det er også mange familievennlige restauranter og hoteller som tilbyr fasiliteter spesielt rettet mot familier.

4. Hvilke språk snakkes vanligvis i Parga?

Gresk er hovedspråket som snakkes i Parga, men mange av de lokale i turistnæringen snakker også engelsk og i noen tilfeller tysk og italiensk, noe som gjør kommunikasjonen for turister ganske enkel.

5. Hvilke historiske severdigheter kan man besøke i Parga?

Foruten de allerede nevnte; borgen av Parga og Ali Pashas slott, kan man besøke flere kirker og kapeller som er spredt rundt i byen og nærliggende områder. Disse historiske stedene tilbyr innsikt i regionens rike historie og kulturelle arv.

Vi har snakket med ekspertene som forteller hvorfor de mener det er nødvendig med reiseforsikring! Det kan nemlig spare deg fra store økonomiske kniper.

Les mer på våre temasider: