Reise

Paris: 10 skjulte skatter i «kjærlighetens by»

Utsiktsbilde av Paris tatt fra Notre Dame. I bakgrunnen kan du se «kjærlighetens by» med Eiffeltårnet i sentrum. I forgrunnen ser du to gargoyler. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Champs-Élysées og Notre Dame er alle severdigheter de fleste av oss allerede assosierer med Paris. Byen som også kalles «kjærlighetens by» kan by på mye mer en de klassiske turistfellene (som absolutt burde oppleves!), og vi har derfor samlet ti skjulte skatter du finner i Paris.
Hvem drømmer vel ikke om å besøke Paris? Vi har samlet ti skjulte skatter du finner i «Kjærlighetens by». (Foto: Colourbox)

Paris kan by på noe for enhver interesse, enten du liker historie, mote eller god mat. Her har vi samlet ti skjulte skatter du finner i «Kjærlighetens by».

Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Champs-Élysées og Notre Dame er alle severdigheter de fleste av oss allerede assosierer med Paris. Men byen som også kalles «kjærlighetens by» kan by på mye mer en de klassiske turistfellene (men som absolutt også burde oppleves!). Vi har derfor samlet ti skjulte skatter du finner i den franske hovedstaden.

Drømmer du om å reise til London, Roma, Barcelona eller andre storbyer? Da anbefaler vi å sjekke ut samlesiden vår hvor du finner alle våre reiseguider til populære storbyer.

10 skjulte skatter i du finner i Paris

1. Passage des Panoramas

Denne passasjen ble bygget i 1799 og er den første overbygde gangveien i Paris. Passasjen gir en følelse av å være transportert tilbake i tid, og er et ypperlig sted for deg som søker en unik shoppingopplevelse.

Bilde fra innsiden av Passage des Panoramas i Paris som er byens eldste overbygde gangveier, her ser du en dame som går midt i mens det er en koselig atmosfære fra klassiske butikker samt bord med stoler som tilhører en kafe. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Champs-Élysées og Notre Dame er alle severdigheter de fleste av oss allerede assosierer med Paris. Byen som også kalles «kjærlighetens by» kan by på mye mer en de klassiske turistfellene (som absolutt burde oppleves!), og vi har derfor samlet ti skjulte skatter du finner i Paris.
Passage des Panoramas ble bygget i 1799 og er den første overbygde gangveien i Paris. (Foto: Nicolas Vigier via Wikimedia Commons)

2. Blomster- og fuglemarked (Marché aux Fleurs et aux Oiseaux)

Dette er et sjarmerende blomstermarked på Île de la Cité som kan dateres tilbake til 1808. Du trenger ikke være blomsterinteressert for å bli facinert av dette markedet som også ble besøkt av Dronning Elizabeth i 2014. På søndager er blomsterbodene ofte stengt til fordel for det de kaller for «fuglemarkedet». Da stilles det ut en rekke fuglearter som blant annet kan kjøpes.(Fuglemarkedet vil bli stengt ned i 2025 mtp. dyrevelferd).

3. Montparnasse

Det er mange som velger å dra opp i Eiffeltårnet for å få en vakker utsikt over Paris, men mindre kjent er utsiktspunktet Montparnasse. Her får du vakker utsikt til byen, men kan i tillegg også se populære «La Tour Eiffel». Montparnasse er en bygning på 210 meter som gir fantastisk utsikt over «kjærlighetens by».

utsiktsbilde av Paris hvor du ser Eiffeltårnet stå i sentrum. Det er solnedgang og himmelen er orange. Bilde er tatt fra Montparnasse som gir god utsikt over byren. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Champs-Élysées og Notre Dame er alle severdigheter de fleste av oss allerede assosierer med Paris. Byen som også kalles «kjærlighetens by» kan by på mye mer en de klassiske turistfellene (som absolutt burde oppleves!), og vi har derfor samlet ti skjulte skatter du finner i Paris.
Ønsker du fantastisk utsikt over Paris, hvor du også kan se Eiffeltårnet, anbefaler vi å ta turen til Montparnasse. (Foto: Joe deSousa via Wikimedia Commons)

Lurer du hva som er de klassiske tingene for turister å se i storbyen? Da kan du sjekke ut vår store Paris-guide her.

4. Canal St Martin

Et tips for deg som ønsker å sitte ved en kanal er å droppe Seinen, og heller dra til St Martin-kanalen som inngår i et større nettverk av små og store kanaler i Paris. Kanalen er ikke like populær som Seinen, men absolutt like vakker, og ikke minst besøkt av færre turister.

5. La Maison Rose

En sjarmerende liten restaurant i Montmartre kjent for sin pastellrosa fasade og idylliske plassering. Stedet har vært inspirasjon for kunstnere som Picasso og Van Gogh gjennom tidene, og er et perfekt sted for et måltid eller bare en kaffe med utsikt.

Bilde av det rosa murhuset hvor du finner La Maison Rose i Paris, en restaurant som både picasso og Van Gogh har besøkt. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Champs-Élysées og Notre Dame er alle severdigheter de fleste av oss allerede assosierer med Paris. Byen som også kalles «kjærlighetens by» kan by på mye mer en de klassiske turistfellene (som absolutt burde oppleves!), og vi har derfor samlet ti skjulte skatter du finner i Paris.
Ikonisk restaurant i Paris som kjennetegnes av den rosa fargen på fasaden. Picasso og Van Gogh har begge besøkt La Maison Rose. (Foto: MCA/Mike Allyn via Wikimedia Commons)

Hvis du er glad i kunst og historie bør du sjekke ut vår store Roma-guide.

6. Château de Fontainebleau

Dette slottet ble bygd mellom 1528-140 og ble i 1981 oppført på UNESCOs verdensarvliste. Bygningen er et av de største franske kongelige slottene, og har vært hjem til mange franske monarker. Slottet byr også på en rik historie og imponerende arkitektur omgitt av en vakker park.

7. Le Mur des Je t’aime (Kjærlighetsveggen)

Dette er en kunstinstallasjon i Montmartre hvor ordet «jeg elsker deg» er skrevet over 300 ganger på over 250 forskjellige språk. På veggen kan man også se røde merker som symboliserer et knust hjerte. Setter man alle disse merkene sammen blir det et helt hjerte.

Bilde av Le Mur des Je t'aime i Paris som betyr kjærlighetsveggen. Dette er en sort vegg hvor «jeg elsker deg» er skrevet over 300 ganger på 250 forskjellige språk. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Champs-Élysées og Notre Dame er alle severdigheter de fleste av oss allerede assosierer med Paris. Byen som også kalles «kjærlighetens by» kan by på mye mer en de klassiske turistfellene (som absolutt burde oppleves!), og vi har derfor samlet ti skjulte skatter du finner i Paris.
Er man først i «kjærlighetens by» kan vi anbefale å besøke Le Mur des Je t'aime i Paris (Foto: Nico Paix via Wikimedia Commons)

8. Rue Crémieux

Hvis du er glad i farger er denne gaten verdt et besøk. Dette er en liten gate midt i sentrum med fargerike bygninger på begge sider. Rue Crémieux kan minne om Portebello Road i London.

9. Frihetsgudinnen i Paris

De fleste av oss kjenner til Frihetsgudinnen i New York som var en gave fra Frankrike som et symbol på landenes gjensidige vennskap, men visste du at Paris har en mindre versjon av statuen? På en liten øy i Seinen kalt Svaneøya finner du Frihetsgudinnen som ble reist tre år etter den i New York, og som var en gave fra USA i forbindelse med hundreårsmarkeringen av Den franske revolusjonen.

10.  La Mère de la Famille

Dette er en av Paris’ eldste konfektbutikker, og ble grunnlagt i 1761. Butikken tilbyr et bredt utvalg av håndlagde sjokolader, karameller, og andre søtsaker i en sjarmerende, gammeldags butikk.

Bilde av en grønn bygning plassert på et gatehjørne i Paris. Bygningen er hjemmet til La Mère de la Famille som er en av de eldste konfektbutikkene i kjærlighetens by. Eiffeltårnet, Triumfbuen, Louvre, Champs-Élysées og Notre Dame er alle severdigheter de fleste av oss allerede assosierer med Paris. Byen som også kalles «kjærlighetens by» kan by på mye mer en de klassiske turistfellene (som absolutt burde oppleves!), og vi har derfor samlet ti skjulte skatter du finner i Paris.
Hvis du er glad i konfekt og andre søtsaker kan du besøke La Mère de la Famille, som er den eldste konfektbutikken i Paris. (Foto: MOSSOT via Wikimedia Commons)

Les mer på våre temasider: