Mat og drikke

Pavlova: Oppskrift på vegansk kake med krem og bær

Bilde av 17. mai-kaken pavlova, en vegansk versjon av Pavlova toppet med friske bær.
Den marengsbasserte desserten Pavlova har vissnok sin opprinnelse i Australia eller New York på begynnelsen av 1900-tallet. Her i Norge er det få kaker som kan måle seg med populariteten rundt 17. mai. (Foto: Mari Hult / Vegetarbloggen)

Oppskrisft på vegansk pavlova, uten egg og melk – storfavoritten på 17. mai. Få kaker kan måle seg med den nydelige kaken på nasjonaldagen!

Vi har vært så heldige å få låne oppskrift på vegansk Pavlova av blogger Mari Hult. Forfatteren fra Stavanger og har gitt ut flere kokebøker og driver også Norges største og mest leste vegetarblogg, Vegetarbloggen.

Pavlova er favoritten på 17. mai

17. mai nærmer seg og nasjonaldagen byr på enda en sjanse til å lage den nydelige kaken med marengsbunn og krem. Marengskaken er favoritten til store og små, og den nydelige blandingen mellom søt marengsbunn, fløyelsmyk krem og syrlige bær er gjerne et fortreffelig tilskudd til pølser, kaffe og is på 17. mai.

Under finner du en vegansk oppskrift på den smakfulle kaken, helt uten egg eller melkeprodukt. Skal du lage til flere er det ingenting i veien med å doble oppskriften og lage pavlova i langpanne også med denne.

Lyst på flere veganske oppskrifter? Her finner du oppskrifter flere veganske kaker.

bakebolle
Bakebolle med mummi-motiv

Bakebolle med mummi-motiv

Oppskrift på vegansk pavlova uten egg og melk

Oppskrift på 17. mai kaken Pavlova, en vegansk versjon med bær.
Tid
min
Porsjoner

Ingredienser

  • Ingredienser:

  • info
  • info
  • info
  • Montering:

  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1. Fremgangsmåte:

Sil kikertlaken over i en helt ren bolle. Ha i Cream Of Tartar eller maisstivelse. Visp godt og lenge i kjøkkenmaskin eller med håndvisp. Ha i sukkeret og visp videre til det er godt og stivt. Visp vel og lenge til du har en skikkelig fast marengs som henger igjen i bollen når du løfter den opp ned. Bruk en slikkepott og fordel marengsen utover stekebrettet i en så rektangulær form som mulig (husk at kaken skal se ut som det norske flagget til slutt). Tips: Får du marengsblanding til overs, kan du lage pikekyss. Sett kaken rett inn i ovnen og stek i 3 timer. Skru av ovnen, sett døren på gløtt og la marengsen stå til den er helt avkjølt, minst 2 timer. Ha bunnen over på et fat når den er avkjølt og stivnet.

2. Montering:

Visp plantekremen stiv med litt melis. Fordel utover marengsbunnen, dekk over den så godt du kan. Skjær jordbærene i fire. Start med å lage det avlange korset av blåbærene. La det være en stripe kun med krem langs blåbærene, fyll deretter inn de fire firkantene med jordbær. Server!

Hva med en nydelig ostekake på 17. mai? Her har du oppskrift på vegansk ostekake.

Server på dette kakefatet
PotteryJo Daisy Kakefat Ø35cm

PotteryJo Daisy Kakefat Ø35cm