Bolig

Pelletsgrill: Disse er best i test

Pelletsgrill best i test 2023. Bilde av en Weber pelletsgrill.
Pelletsgrill best i test 2023: Har du hørt om pelletsgrill? Dette er de beste! (Foto: Weber)

Pelletsgrill best i test: Den gode røyksmaken og muligheten til å grille de tøffe kjøttstykkene på lav varme over tid gjør at mange ønsker seg en pelletsgrill.

Gassgrillens hendighet og kullgrillens autentiske smak møtes i en fortreffelig blanding i form av pelletsgrillen. Med en pelletsgrill trenger du bare å koble den til strøm og fylle på med pellets fra ulike tresorter, så er du klar for bbq.

Eksempler på tresorter som er populære er eple-, kirsebær- eller hickorytre. Det er ikke uten grunn at pelletsgrill har vært favoritten til amerikanske barbeque-entusiaster i en årrekke.

Forskjellen på grilling og BBQ

Grilling er best på mindre og mørere kjøttstykker hvor man bruker høy varme på kortere tid for å lage maten. I barbecue bruker man billigere kjøttstykker. De er både tøffere og seigere, men det er verdt innsatsen, for smaken blir utsøkt. Disse trenger lang varmebehandling for å bli møre. Derfor lages grillstykkene på lavere varrme over en lenge periode. Røyken er viktig for smaksutviklingen.

For flere smarte tips, sjekk ut Startsiden Guider

– Perfekte low and slow-retter for pelletsgrill er pulled pork, spare ribs og liknende som skal ligge lenge. Grillen er digital, så det eneste du trenger gjøre er å sette temperaturen. Mens kullgrillen krever innsats, krever ikke pelletsgrillen annet enn at du setter tiden riktig og gjør de rette innstillinger, så vil du få et supert resultat.

Elektrisk grill: Perfekt for balkongen

Weber Smoke Fire – To solide pelletsgrill-alternativer

Hos Weber finner du SmokeFire-serien som foreløpig inneholder to pelletsgriller. SmokeFire EX4 GBS ble den store testvinneren i Tek.no sin test av pelletsgriller med begrunnelsen «Weber treffer godt med sin første pelletsgrill.». Den kan brukes til både steking og røyking, motoren forebygger blokkering i pelletsmateren og den er designet for å fordele varmen jevnt i stekeområdet.

Den andre er SmokeFire EX6 GBS som har et stort, dobbelt grillområde på 6370 kvadratcentimeter. Her snakker vi en alt-i-ett-grill som både kan grille biff, røyke en brisket, steke paier og alt annet imellom. Grillassistenten Weber Connect gir deg oppdateringer via smarttelefonen din om når det er på tide snu, steketid og når den er klar for servering.

Testvinner
Weber Smoke Fire EX4 GBS

Weber Smoke Fire EX4 GBS

temperaturspenn fra 95–315 °C som gir store muligheter til å steke, røyke, bake og alt som hører til. Uansett om du har lyst på en saftig biff, grillede spareribs, pulled pork, pizza, hamburger eller dessert
Her får du den til lavest pris
Testvinner
Weber Smoke Fire EX6 GBS

Weber Smoke Fire EX6 GBS

Større versjon av EX4
Her får du den til lavest pris

Broil King Regal 500 – «Kongen av hage-røykeovner»

Denne pelletsgrillen får toppkarakter hos britiske T3 Magazine, som blant annet skryter av byggkvaliteten og allsidigheten til pelletsgrilen. De skriver også at «ja, den er dyr, men den produserer utsøkte resultater hver gang, er enkel å bruke og uanstrengt effektiv».

Testvinner
Broil King Regal Pellet 500

Broil King Regal Pellet 500

Her får du den til lavest pris