Smarte tips

Piggdekk eller piggfrie vinterdekk? Dette anbefaler Trygg Trafikk

Fire sorte vinterdekk på en rekke.
Mange velger å kjøpe nye vinterdekk nå når sommerdekkene skal på. Da står man med det store spørsmålet: Skal man velge piggdekk eller piggfrie vinterdekk? Dette sier Trygg Trafikk. (Foto: Colourbox)

Piggdekk og piggfrie vinterdekk har begge ulemper og fordeler, men etter en vinter med dårlig veigrep kommer Trygg Trafikk med en anbefaling.

Vinteren er snart på hell, og denne vinteren har som så mange andre vært preget av glatt føre og dårlig grep på veiene. Dette har muligens gjort at flere har sett et behov for nye vinterdekk, men da er spørsmålet mange stiller seg, «skal man velge piggdekk eller piggfrie vinterdekk når man skal kjøpe nye?».

Trygg Trafikk: Ønsker at flere skal bruke piggdekk

Likevel kommer Trygg Trafikk med en anbefaling. De ønsker at flere skal bruke piggdekk på bilene slik at isen på veien blir “harvet opp”, selv om det går ut over miljøet. Fagsjef for trafikksikkerhet i Trygg Trafikk, Bård Morten Johansen, forteller til NRK at piggene vil skrape opp noe av isen på veiene noe som er positivt for trafikksikkerheten.

Her samler vi alt av artikler, smarte tips og artikler som denne som forhåpentligvis gjør vinterhverdagen lettere.

Dagsrevyen 23. februar 2023 forteller flere bilførere i et innslag at de kommer til å bytte over til piggdekk etter at de har opplevd dårlig grep med piggfrie vinterdekk denne vinteren.

Piggdekk, best i test og anbefalt:

best i test
Goodyear UltraGrip Arctic 2 Piggdekk

Goodyear UltraGrip Arctic 2 Piggdekk

Finn riktig dimensjon her

Usikker på hvilke vinterdekk du skal velge? Dette er vinterdekkene som kom best ut i NAF sin test.

godt valg
Michelin X-Ice North 4 Piggdekk

Michelin X-Ice North 4 Piggdekk

Finn riktig dimensjon her

Det finnes fordeler og ulemper med begge vinterdekkene, visste du for eksempel dette om piggdekkavgiften?

Les mer på våre temasider: