Mat og drikke

Pinnebrød-oppskrift med kanel og sukker

Nærbilde av et grillspyd laget av en gren. På denne er det surret pinnebrød som mest sannsynlig har blitt stekt over åpen ild. Her får du oppskrift på pinnebrød med kanel og sukker.
Pinnebrød med kanel og sukker slår sjeldent feil når man er på tur. Vi gir deg oppskrift på det populære brødet som stekes over åpen ild. (Foto: Matprat)

Pinnebrød er perfekt turmat for store og små. Her får du oppskrift på det populære brødet, med kanel og sukker, som stekes over åpen ild.

Mange er glad i å lage mat over åpen ild. Det er noe med varmen som kommer fra bålet og lukten av røyk som gjør måltidet litt ekstra spesielt. Pinnebrød er en morsom og enkel måte å lage mat over bålet på, og det passer perfekt for både store og små. Det populære brødet kan lages på flere forskjellige måter, for eksempel kan det lages med ost og skinke, eller bli fylt med sjokolade. Vår favoritt er pinnebrød som er inspirert av kanelsnurrer.

Her kan du finne flere spennende oppskrifter.

Under finner du en enkel grunnoppskrift på pinnebrød som tar under 20 minutter å lage. Vi forklarer også hvordan du kan dyppe pinnebrødet i kanel og sukker før den stekes på bålet. Nam sier vi bare!

Oppskrift på pinnebrød

Tid
20 min
Porsjoner
1

Ingredienser

  • info
  • info
  • info
  • info
  • info
  • info

Slik gjør du

Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. info info Når denne er skrudd på, vil ikke skjermen din skru seg av mens du lager mat. Behold skjermen på

1.

Bland sammen tørrvarene.

2.

Tilsett vann og olje. Rør sammen til en glatt deig som ikke er for klissete.

3.

For at deigen ikke skal klistre seg til posen eller boksen, ha litt olje rundt deigen.

4.

Tvinn deigen rundt grillspydet.

5.

Stek over glørne da åpen ild vil gi svartbrent brød. Snu pinnene ofte for best resultat.

Pinnebrød med kanel og sukker

Ønsker du en liten vri på pinnebrødet kan du blande sammen kanel og sukker i en boks som du også tar med deg på tur. Før du steker pinnebrødet strør du blandingen over deigen. På denne måten får du kanelsnurr-inspirert pinnebrød som garantert blir en hit hos både store og små.

Du kan også enkelt lage ditt eget grillspyd ved hjelp av en spikkekniv og en gren. Pass på at grenen er tykk nok til å tåle vekten av pinnebrødet. Skal du spikke ditt eget grillspyd er det lurt å følge spikkereglene slik at man unngår skade når man er på tur.

Spikkekniv

Spikkekniv

Du kan enkelt lage ditt eget grillspyd ved hjel av en gren og en spikkekniv.

Kakao er en populær varm drikke mange tar med seg på tur. Her finner du oppskrift på verdens beste varme sjokolade som garantert vil falle i smak hos både store og små.

Oppskrift er hentet med tillatelse fra MatPrat.no, som utelukkende fungerer som en uavhengig kilde i artikkelen. MatPrat.no er ikke annonsør og har ingen tilknytning til artikkelens kommersielle innhold.