Shopping

Pizzaovn: Disse er kåret til best i test

Pizzaspade tar en rykende varm pizza ut av en pizzaovn. Disse pizzaovnene er best i test i 2023. Velg mellom pizzaovn gass, vedfyrt pizzaovn og elektrisk pizzaovn fra merker som Ooni (tidligere kalt Uuni pizzaovn), Solo og Sage.
Ooni, Cozze, Solo og Sage: Pizzaovn gjør at pizzakokk-drømmen er nærmere enn noensinne. Vi har samlet pizzaovnene som er best i test, og Oona Koda er helt klart verdt å sjekke ut. (Foto: Ooni)

Velg mellom vedfyrte pizzaovner, gassdrevne eller en elektrisk pizzaovn. Vi har samlet de beste blant merker som Ooni, Sage og Solo.

Flere og flere norske hobbykokker har begynt å få øynene opp for de overlegne resultatene en skikkelig pizzaovn leverer. Tiden der det holdt med en pizzastein plassert i en litt lunken ovn er over. Nå er det rendyrkede og dedikerte ovner med temperaturer opp mot 500 grader som gjelder.

Vi hjelper deg med å finne pizzaovnen som passer best til ditt bruk. Enten det er en pizzaovn på gass, vedfyrt eller en elektrisk pizzaovn du er ute etter kan du velge mellom merker som Ooni (tidligere kalt Uuni pizzaovn), Cozze, Solo og Sage.

Vil du lese flere best i test-saker som denne? Her finner du alle våre best i test-artikler!

Hvilken pizzaovn er best?

Det finnes en pizzaovn for de fleste behov, enten den drives av gass, ved eller elektrisitet. Vi har samlet de aller beste pizzaovnene for deg, som alle har vunnet diverse tester i inn- og utland.

Pizzaovn gass: Disse er best

En gassdreven pizzaovn er et populært valg for mange. Dette vil si at den bruker gass for å varmes opp. Fordelene med en gassdreven pizzaovn er at den har en rask oppvarmingstid. Den vil også få en jevn varmefordeling som resulterer i en jevnt stekt pizza.

Ooni Koda 12: Beste pizzaovn for nybegynnere

mye for pengene
Ooni Koda 12

Ooni Koda 12

Kompakt og stilrent design. Gassdrevet og enkel i drift.
Sjekk prisen her

Denne er best i test hos tek.no, som omtaler den lekre lille pizzaovnen som «den enkleste måten å lage pizza på hjemme», og har de siste par årene vært en av de mest populære pizzaovnene på markedet. Den kompakte størrelsen og ukompliserte gassfyringen fra den markedsledende pizzaovnprodusenten Ooni gjør dette til et godt valg for både ferske og mer erfarne pizzakokker.

Videre skriver de også at «før denne testen trodde vi at det ikke var mulig å få slike resultater uten en diger steinovn til mange, mange tusen kroner», så her får du mye pizzaovn for lite penger.

Det positive med Ooni Koda 12 er vekt, da den er relativt portabel. Ting å tenke over: Kun gassbrenner bakerst i kammeret, som vil si at du må rotere pizzaen noen ganger for å få jevn steking. Storebroren, Ooni Koda 16, har større kammer og gassbrenner på ene siden, i tillegg til bak. Det gir jevnere varme, samt at det er enklere å håndtere pizza og pizzaspade under steking.

Cozze 13: Beste Ooni-alternativet

COZZE PIZZAOVN PÅ GASS 5KW

COZZE PIZZAOVN PÅ GASS 5KW

OBS: Regulator må kjøpes separat
Pris akkurat nå: 1 899 kroner
Gå til ComputerSalg her

Denne pizzaovnen fra Cozze er litt snillere priset enn Ooni Koda 12, men ellers er det ikke så voldsomt mye som skiller de to. Modellen fikk 4 stjerner og «anbefalt»-tittelen fra BBC Good Food, og skryter blant annet av hvor enkel den er i bruk og å vaske.

I likhet med andre, små pizzaovner kan det være litt krøklete med såpass begrenset med plass, men om du har lite med plass og penger er dette et helt ypperlig alternativ.

Ooni Koda 16: Beste pizzaovn for viderekommende

Ooni Koda 16. Kommer april 2024.

Ooni Koda 16. Kommer april 2024.

Større pizzaovn med rikelig plass til pizza. Gassdrevet og enkel i drift. Til utendørsbruk.
Pris akkurat nå: 6 395 kroner
Sjekk prisen hos Bakeren&Kokken her Gå til Glass & Interior her

Best i test hos CNN.com og tek.no. Denne pizzaovnen er den litt større og proffere versjonen av Ooni Koda 12, og gir deg muligheten til å lage pizzaer som er like store som de er perfekt stekte. Litt ekstra albuerom å gå på gjør stekeprosessen noen hakk enklere. Vekten og størrelsen gjør at dette nok er en ovn du ikke kommer til å kunne flytte særlig mye rundt på. 

På grunn av størrelsen har Koda 16 en ekstra brennerstripe på venstre side, i tillegg til den bakerste. Tek.no roser denne ovnen for sin imponerende jevne og høye varme, og skriver at «alt i alt er det lettere å lage en knallgod pizza med Koda 16 enn den vanlige Koda, med to brennere, jevnere varme og mer boltreplass».

CNN skriver at dette er en ovn som vil tilfredstille alle nybakte pizzakokker, og skryter av hvor enkel den er i bruk, samt bygg- og materialkvaliteten. I tillegg er de imponerte over hvor godt den innebygde pizzasteinen holder på varmen, og at isolasjonen på selve ovnen er noen hakk over konkurrentene.

Vedfyrt pizzaovn: Disse er best

Ønsker du å få den ultimate pizzaopplevelsen burde du vurdere en vedfyrt pizzaovn. Dette er den tradisjonelle metoden noe som vil gi en autentisk smak på pizzaen. En vedfyrt pizzaovn vil også nå en veldig høy makstemperatur, noe som gir kort matlagingstid og en sprø pizzabunn.

Ulempen er at det kan vær tidkrevende å oppnå riktig temperatur sammenlignet med gassdrevne pizzaovner.

Ooni Karu 16: Beste ovn for proffene

Bra deal
Ooni Karu 16

Ooni Karu 16

For deg som vil ha det aller beste. Kan drives på både gass og ved. Til utendørsbruk.
Sjekk prisen her

Best i test hos CNN.com og Tek.no. Nok en gang finner vi en Ooni-testvinner, og denne modellen er Rolls Roycen av kompakte pizzaovner, som høster lovord fra pizzaentusiaster verden over. Karu 16 er Oonis proffmodell, og byr på mange smarte løsninger for den virkelig kresne pizzakokken. Denne modellen gir deg nemlig valget mellom å fyre med gass eller ved, og god plass og glassdør i fronten gir deg full kontroll over det ferdige produktet. 

Tek.no skriver at dette er pizzaovnen som gjelder «når du vil ha det beste, uansett hva», og skryter både av materialvalgene og ytelsen i dette beistet av en pizzaovn.

CNN er begeistret over hvor enkelt det er å betjene ovnen uavhengig av hva man fyrer med, men understreker at dette er en pizzaovn du bør sette et fast og solid sted grunnet størrelsen på ovnen.

Ooni Fyra: Beste vedfyrte pizzaovn

vedfyrt
Ooni Fyra

Ooni Fyra

Liten og bærbar. Bruker praktiske pellets. Perfekt for båten og hytta.
Sjekk prisen her

Best i test hos CNN.com og tek.no. Tek.no omtaler denne vesle, men potente pizzaovnen som en «Ooni Koda med dør og skorstein, som drives av vedfyring fremfor gass», og bruker praktiske små pellets til å fyre. CNN skryter av hvor jevn og konsistent den pelletsfyrte ovnen holder temperaturen, men at den også krever litt mer tilsyn for å holde den i gang enn mange andre pizzaovner.

Dette er pizzaovnen for deg som vil ha det mest bærbare alternativet, og er perfekt for å transformere byssa på båten eller din nærmeste park til ditt helt eget pizzeria!

Solo Stove pizzaovn: Både vedfyrt og gassfyrt

Endelig tilbake på lager
Solo Stove Pi Pizza Oven

Solo Stove Pi Pizza Oven

Lag god pizza og gode øyeblikk med denne autentisk designede pizzaovnen som passer for alle hager.
Sjekk prisen her

Denne ovnen fra Solo var «runner up» i The Spruce Eats sin pizzaovntest, og fikk i grunnen egentlig bare trekk for å være nokså dyr og tung. Solo Stove kan brenne både ved og gass, og brenner så varmt at å vaske den er en lek:

-Når det kommer til å vaske opp, blir ovnen varm nok til at alt som har festet seg til pizzasteinen blir til aske, som simpelthen kan børstes bort når ovnen har kjølt seg ned.

Solo Stove har ikke dør, som gjør at du helst bør sette den et sted med lite direkte vind.

Elektrisk pizzaovn: Denne er best

Det sier seg kanskje selv at en elektrisk pizzaovn drives av elektrisitet. Dette gjør også at den gjerne er lettere å bruke samt vedlikeholde. Ettersom denne er elektrisk kan den fint brukes innendørs, noe som gjør det til en perfekt pizzaovn på vinteren. Ulempen er derimot at den vil få en laver makstemperatur enn for eksempel en vedfyrt eller gassdreven pizzaovn.

Sage Pizzaiolo er den beste elektriske pizzaovnen

elektrisk
Sage Pizzaiolo

Sage Pizzaiolo

Kompakt og praktisk elektrisk pizzaovn, med mange smarte løsninger. Til innendørsbruk.
Sjekk prisen her

Best i test hos CNN.com. Om pizzaovner drevet av gass og ved som bør brukes utendørs blir litt for omstendelig for deg, er denne elektriske pizzaovnen et ypperlig kompromiss. Riktignok når den ikke fullt like høye temperaturer som forbrenningsovnene, men likevel leverer den pizzaer med knasete skorpe og gyllen finish. I motsetning til sine gass- og veddrevne konkurrenter kan du bruke denne elektriske ovnen innendørs, som jo gjør den langt mer fleksibel og mindre avhengig av vær og tid på døgnet. Med en solid konstruksjon i rustfritt stål er ovnen også et solid produkt som varer lenge og tåler mye. 

Sage Pizzaiolo (i USA kjent som Breville Pizzaiolo) stakk av med CNNs favorittstempel i deres pizzaovn-test. De skriver at «dette er alt du trenger for å lage en perfekt pizza hver gang» og skryter av den ekstremt nøyaktige og kontrollerbare temperaturen i denne allsidige pizzaovnen de omtaler som «et imponerende stykke industridesign og teknologi».

Hva kan pizzaovn brukes til?

Det er utrolig hvilken forskjell en skikkelig pizzaovn har å si for det ferdige resultatet. Selv om en egen pizzaovn frem til nylig har vært forbeholdt de spesielt interesserte, er jo ikke det å lage en ordentlig pizza nødvendigvis en veldig omfattende prosess.

En god deig laget på ordentlig pizzamel, toppet med en enkel tomatsaus og fersk mozzarella før den settes et par minutter i en glovarm pizzaovn, er en nærmest idiotsikker og klassisk rett som gir de aller fleste vann i munnen.

Trenger du pizza-inspirasjon? Dette er vår beste pizzaoppskrift.