Shopping

Powerbank: Disse er best i test

På et brunt bord ligger en hvit powerbank koblet til en hvit telefon. Dette er powerbankene som er best i test.
Powerbank, eller nødlader som det heter på norsk, er en genial liten dings som redder deg hvis du er fri for strøm på telefonen. Vi har funnet nødladerne som har blitt kåret til best i test. (Foto: Colourbox)

Powerbank, på norsk kalt nødlader, er en genial liten dings når man er ute på farten. Vi har funnet nødladerne som har blitt kåret til best i test.

Har du noen gang opplevd at telefonen går tom for strøm på et upassende tidspunkt? Da kan en powerbank være en smart investering for deg.

Med en nødlader vil du ha mulighet til å lade opp telefonen din mens du er på farten. Det finnes et stort utvalg av nødladere å velge mellom, skal man velge en trådløs, en med solceller, den kraftigste, eller bare den som tar minst plass. Vi har samlet nødladerne som har blitt kåret til best i test slik at du kan finne den som passer deg best.

Sjekk ut samlesiden vår for best i test-saker

Hvilken powerbank er best?

Det er ingen tvil om at nødladerne til Anker kommer best ut blant nødladerne som er tilgjengelig i Norge. Techradar har flere av Anker-modellene på toppen av sin best-i-test-liste. Det samme har Wirecutter(NY Times)

Anker PowerCore III powerbank 20 000 mAh

Anker PowerCore er en kraftig nødlader ifølge Techradar. Powerbanken har et kraftig batteri på 20 000 mAh, noe som betyr at man kan lade mobilen flere ganger uten problem. Det negative Techradar trekker fram med laderen er at den er ganske tung. I tillegg støtter den ikke Qualcomms QuickCharge-teknologi, men i testingen av produktet fant Techradar at den lader nokså raskt, og har derfor valgt å kalle den for en hurtiglader.

Slankt utseende
Anker PowerCore Sense

Anker PowerCore Sense

Anker PowerCore Sense Powerbank med et slankt utseende som gjør det lettere å ha den med seg.
Sjekk prisen her

Anker PowerCore Sense powerbank

Denne nødladeren har solid kapasitet og scorer høyt hos både Techradar og Wirecutter. Den har et slankt utseende og kapasitet på 10 000 mAh. Den er ikke like kraftig som modellen over, men kommer i en mindre pakning som gjør den lettere å ta med seg på farten. Wirecutter rangerer denne nødladeren som et godt alternativ til deres testvinner Zendure SuperMini (som ikke er tilgjengelig i Norge). 

kraftig powerbank
Anker PowerCore III 

Anker PowerCore III 

Kraftig nødlader som kan lade opp telefonen din flere ganger.
Sjekk prisen her

Powerbank fra Mophie

Mophie power station XXL er utvilsomt nødladeren best egnet for Apple-enheter. Nødladeren har en kapasitet på 20 000 mAh, og kan lade opptil fire enheter samtidig. Den har innebygget lader for Apple Watch. Den har også USB-C port om du ikke ønsker å benytte deg av trådløs lading. Dette er den beste laderen for deg hvis du har flere Apple produkter du ønsker å ha en powerbank til.

Perfekt for apple-produkter
Mophie Powerstation XXL

Mophie Powerstation XXL

Denne powerbanken er perfekt for deg som har flere Apple-produkter du ønsker å lade.
Sjekk laveste pris her

Liten og lett powerbank fra Biolite

Lette nødladere vil ikke kunne gi samme ladekapasitet som andre kraftigere ladere, men fordelen med disse nødladerne er størrelsen og vekten deres. De krever ikke mye plass for å ta med seg rundt om, og de har nok kapasitet til å gi en boost til telefonen om du plutselig står der uten strøm.

Biolite Charge 40 PD ble kåret til «Beste powerbank med liten kapasitet» av Engadget, og er en liten powerbank laget spesielt for utendørsbruk. Det betyr selvsagt ikke at den ikke også er perfekt i mer urbane strøk, da den ikke trenger særlig mye plass i vesker eller lommer.

liten og lett
Biolite Charge 40 PD

Biolite Charge 40 PD

Liten og lett powerbank som funker helt greit til hverdagslig bruk.
Sjekk prisen her

Powerbank med solcelle

Når det kommer til nødladere man kan lade opp ved hjelp av solceller er det ikke et stort utvalg her i Norge. Testvinnerne i Techradar og Wirecutter er ikke tilgjengelige her til lands, og vi har derfor ikke en powerbank med solcelle som vi vil kalle best i test.

Tek.no har derimot testet Anker PowerSolar 24W, og kommer med gode tilbakemeldinger på denne powerbanken. Wirecutter skriver også at de har hatt denne som favoritt før det kom enda kraftigere solcelle-nødladere på markedet(som ikke er tilgjengelig i Norge).

Tek.no kaller det et nisjeprodukt som leverer det den skal. Nødladeren er nokså stor, og er derfor ikke for alle. Skal man derimot på turer i naturen hvor man ikke har tilgang til strøm over lang tid funker denne nødladeren med solceller veldig bra.

solceller
Anker PowerSolar 24W

Anker PowerSolar 24W

Nødladeren for deg som skal på tur og ikke har tilgang til strøm over en lengre periode.
Sjekk prisen her

Vi har valgt å ta med denne powerbanken fordi den har fått god omtale, og har vært en favoritt hos Wirecutter. Ettersom Anker har flere nødladere som scorer høyt i tester vet vi at det er et merke som er flinke på nødladere.

Les topp 10 tips til hvordan du kan spare strøm

Powerbank på fly

Alle laderne vi har sett på kan du fint ta med på flyet. 

Luftfartstilsynet sier dette om batterier på fly:

«Enheter der hovedformålet er å gi strøm til andre enheter kan kun tas med i håndbagasjen. Enheten må sikres mot kortslutning. Maksimal tillat effekt er 160Wh, og flyselskapets tillatelse må innhentes mellom 100Wh og 160Wh. Det er tre grenser når det gjelder elektronikk med litium-batterier:»

  • Under 100wh – (tillatelse ikke nødvendig).
  • Mellom 100 og 160wh – (flyselskapets tillatelse er påkrevd)
  • Over 160wh – (farlig gods – ikke lov å ta med i handbagasje eller innsjekket bagasje)

Man kan regne seg fram til watt-timer (Wh) ved hjelp av denne formelen: mAh x volt / 1000

Føler du for å reise til syden. Her finner du alt du trenger å vite om Rhodos.

Les mer på våre temasider: