Reise

Puerto de Mogán: Idyllisk turistfavoritt på Gran Canaria

Dette bildet viser Puerto de Mogán på Gran Canaria, Kanariøyene. Forgrunnen domineres av en marina med flere småbåter som ligger fortøyd ved kaien. De fargerike bygningene langs vannkanten har hvite fasader med livlige kanter i blått, grønt og rødt, og er omringet av frodige palmer og annen vegetasjon. I bakgrunnen ser man bratte, steinete åser som strekker seg opp mot en klar, blå himmel. Atmosfæren er idyllisk og typisk for et sjarmerende, middelhavsinspirert kystsamfunn. Her finner du en guide til Puerto de Mogán på Gran Canaria slik at du kan nyte en behagelig ferie på den populære Kanariøya.
Puerto de Mogán er den turistbyen som ligger lengst sørvest på Gran Canaria. Stedet er kjent for sitt idylliske havneområde og usedvanlig stabile, varme klima med mange soldager. (Foto: Canva)

Planlegger du å reise til Gran Canaria? Da anbefaler vi å sjekke ut vakre Puerto de Mogán som er kjent for sitt usedvanlig stabile, varme klima.

Puerto de Mogán er faktisk det stedet i verden som amerikanske meteorologer hevder har det aller beste klimaet i hele verden. Det vil si et stabilt klima med jevne, behagelige  temperaturer gjennom det meste av året, mye sol og lite regn.

Med andre ord er den idylliske turistfavoritten på Gran Canaria verdt å legge merke til når ferie til Kanariøyene skal bestilles.

pakkereiser
Fly + hotell til Puerto de Mogán

Fly + hotell til Puerto de Mogán

Sjekk prisene hos Apollo

Vi skriver ofte om den populære Kanariøya, og her kan du lese alle artiklene vi har om Gran Canaria.

Opphavet til Puerto de Mogán på Gran Canaria

Havneområdet Puerto de Mogán ble bygd ut i sjøen fra den opprinnelige stranden på 1980-tallet.

Idyllen skapes av lave murhus med italiensk inspirert arkitektur, gågater, små broer, et torg med en musikkpaviljong, restauranter, mengder av blomster, og en havn for fritidsbåter og fiskebåter.

Puerto de Mogán har derfor fått tilnavnet «Lille Venezia», et navn det til tross for idyllen på ingen måte fortjener, i og med at det kun fins en kanal og ingen vannveier.

Her finner du forresten billige reiser til flere populære destinasjoner på Gran Canaria.

Fra fiske til turisme

Dette bildet viser en marina med mange seilbåter fortøyd langs kaien i Puerto de Mogán på Gran Canaria. Mastenene på båtene strekker seg høyt opp mot en klar, blå himmel, og speilbildene deres reflekteres i det rolige, klare vannet. Vannet er så klart at man kan se fisk og undervannsvegetasjon tydelig. I bakgrunnen kan man skimte bygninger og palmer som bidrar til en idyllisk og avslappet atmosfære. Her finner du en guide til Puerto de Mogán på Gran Canaria slik at du kan nyte en behagelig ferie på den populære Kanariøya.
Puerto de Mogán byr behagelig klima året rundt og er derfor en populær destinasjon for de som besøker Gran Canaria.

Ved inngangen til 1900-tallet var det nesten ikke bebyggelse i Puerto de Mogán, kun en steinete strand hvor fiskerne hadde sine båter, en stor plantasje og noen få bygninger i den bratte fjellsiden hvor den såkalte gamlebyen ligger i dag.

Puerto de Mogán kunne bare nås med båt eller til fots via fjellstier. Flere hus og en liten kirke kom til opp gjennom tiårene på 1900-tallet.

I dag ligger det tett i tett med bolighus i Puerto de Mogán som klamrer seg fast oppover fjellsiden bak havnen.

Utbyggingen av «Lille Venezia» i Puerto de Mogán på 1980-tallet gjorde at turisttilstrømningen økte, særlig på dagtid.

Dette er hotellene nordmenn foretrekker på Gran Canaria.

Turistflommen til Puerto de Mogan øker

I 2012 kom det et stort hotell- og leilighetskompleks (Cordial) og et kjøpesenter et stykke inn på sletten fra stranden.

Det åpnet for en økende flom av charterturister til Puerto de Mogán som setter den fredelige lille idyllen under hardt press.

I 2015 startet den norske Wenaas-gruppen byggingen av et nytt, stort Radisson Blu-hotell med sengeplass til over 900 mennesker.

Dette er ekspertens tips til hva du bør se på Gran Canaria.

Fortsatt en sjarmerende destinasjon på Gran Canaria

Men fortsatt er Puerto de Mogán en vakker og sjarmerende liten landsby med svært begrenset natteliv.

Det genuine kanariske er til stede blant annet ved at lokalbefolkningen fortsatt samles på det lille torget ved «gamlebyen» for å spille kort og skravle på kveldene og i helgene.

Restriksjoner fra myndighetene gjør at bygningene ikke kan være særlig høye, noe som gjør at Puerto de Mogán skånes for tårnhøye hoteller.

Bildet viser en pittoresk smug i Puerto de Mogán på Gran Canaria. Bygningene som omkranser den smale gaten har hvite vegger med fargerike kanter rundt vinduer og dører, inkludert grønne, gule, røde og blå aksenter. En buet gangbro forbinder bygningene over hodet. Tradisjonelle gatelykter henger på hver side og tilfører den sjarmerende atmosfæren. Smuget er belagt med stein, og planter omgir stien, noe som skaper en fredelig og innbydende stemning. Her finner du en guide til Puerto de Mogán på Gran Canaria slik at du kan nyte en behagelig ferie på den populære Kanariøya.
Puerto de Mogán Gran på Canaria er kjent for sine sjarmerende gater hvor de hvite murhusene har fargerike detaljer. (Foto: Colourbox)

Drømmer du om en annen Kanariøy? Sjekk ut saken vår på pakkereiser til Kanariøyene!

Canariajournalen

Denne saken ble først publisert på canariajournalen.no

  • Canariajournalen er en uavhengig nettavis som ble etablert i 2011 av en norsk journalist med lang erfaring som redaktør i norske tidsskrifter.
  • Canariajournalen formidler nyheter og nyttig informasjon om Kanariøyene for skandinaver.
  • Redaksjonens medarbeidere har oppholdt seg på Kanariøyene i flere tiår, og har dyp innsikt i turismen og det kanariske samfunnet.
  • Siden 2015 har Canariajournalen vært det mest leste skandinaviske nyhetsmediet på Kanariøyene.

Les mer på våre temasider: