Shopping

Pulsklokke: Disse er best i test 2023

Hånd som holder en sportsklokke i hånden, grønt gress i bakgrunnen. Vi har samlet pulsklokkene som er kåret til best i test. Garmin troner øverst på listen sammen med Polar og Suunto.
Sportsklokker fra Garmin, Polar og Suunto troner stadig «best i test»-lister. Vi har samlet pulsklokkene som har blitt kåret til de beste på markedet i 2023. (Foto: ABC Guider)

Pulsklokker fra Garmin, Polar og Suunto er populære hos både forbrukerne og ekspertene. Vi har samlet sportsklokkene som har blitt kåret til best i test.

Vurderer du ny pulsklokke eller skal du skaffe deg din første? Her har du oversikten som viser hvilke klokker ekspertene fra ulike norske og utenlandske tester og nettsider anbefaler. Her finner du klokkene for deg som vil investere i det beste av det beste, som vil ha en allrounder som fungerer til alt, eller deg som gjerne vil ha en prisgunstig klokke som gir deg mye for pengene. Klokkene passer til dame og herre.

Vi skriver stadig om produkter som kåres til best i test. Les alle våre best i test-artikler her.

Garmin Fenix 7-serien: Pulsklokkene som er best i test

Hos Techradar er det Garmin Fenix 7 som blir kåret til best i test. De skriver om klokken at den er proppfull av avanserte treningsverktøy som gjør det mulig å optimalisere den ukentlige treningen eller trening til konkurranser. Men det er ikke bare her den får en topplassering, både GearLab og Tom’s Guide gir denne pulsklokken skryt.

Vi hjelper deg med å finne ut hvilken Garmin Fenix 7-klokke som passer best til deg.

best i test
Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7

En GPS-multisportsklokke som inneholder de beste funksjonene blant Garmins trenings- og utendørsklokker.
Sjekk prisen hos Komplett Laveste pris: 5980 kr hos Elkjøp

Ønsker du en klokke som er enda mer rå anbefaler vi deg å sjekke ut Garmin Fenix 7 Pro Sapphire Solar.

– Batteritiden på Fenix 7 Pro-serien er enkelt og greit fantastisk god med opptil flere uker i smartklokkemodus, skriver Pulssonen om sportsklokken.

Garmin Fenix 7x – Sapphire Solar Edition, Karbongrå Dlc-titan

Garmin Fenix 7x – Sapphire Solar Edition, Karbongrå Dlc-titan

Sjekk prisen hos Milrab her Laveste pris: 8498 kr hos Fjellsport

Garmin Forerunner 745: Enda en testvinner

I testen til Tek.no er det Garmin Forerunner 745 som tar hjem den gjeve tittelen «best i test» i 2022. Testen tar for seg flere klokker som passer alle formål, og som de skriver selv, «ikke tømmer lommeboken din». Men selv om testen til Tek er fra 2022, er Forerunner 745 kåret til den beste allround klokken i 2023 av GearJunkie, og til beste pulsklokke for triatlon av Runner’s World.

Det er viktig med riktig skotøy til treningsturene. Her har du løpeskoene som er best i test.

best i test
Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745

Denne GPS-klokken er laget for multisportutøvere som trenger detaljert treningsstatistikk og treningsøkter på klokken i tillegg til smartklokkefunksjoner.
Sjekk prisen hos Milrab Laveste pris: 3897 kr hos Proshop

Garmin Forerunner 265: Beste pulsklokke til løping

Er det løping du trenger en pulsklokke til er Garmin Forerunner 265 et veldig godt valg. Klokken blir kåret til den ultimate pulsklokken for løping av Runner’s World. De begrunner avgjørelsen med at klokken gir deg alt du måtte ønske i en løpeklokke, og det beste er at den er betraktelig billigere enn Garmin Fenix 7. Tom’s Guide rangerer også denne pulsklokken som best i test.

best til løping
Garmin Forerunner 265 GPS

Garmin Forerunner 265 GPS

Klar AMOLED-berøringsskjerm med tradisjonelle knappekontroller og et lett design på 46 mm. Finnes i flere farger
Sjekk prisen hos Milrab Laveste pris: 4899 kr hos XXL

Polar Pacer: Pulsklokke hvor du får mye for pengene

Polar er også et kjent merke på sportsklokke-markedet, og ikke uten grunn. Polar Pacer får mye skryt av Pulssonen for blant annet egenskapene den tilbyr til en rimelig pris.

– Det er ikke veldig mange fullverdige multisportklokker i budsjettklassen, men Polar Pacer gir deg alt du trenger til en fin pris, skriver de i testen.

Billig pulsklokke
Polar Pacer sportsklokke S/L (hvit)

Polar Pacer sportsklokke S/L (hvit)

Polar Pacer er en løpeklokke som fanger opp hele turen din, slik at du kan følge med på de sterke og svake sidene dine. 
Sjekk prisen hos Komplett Laveste pris: 1899 kr hos XXL

Polar Vantage V2: En toppmodell fra Polar

Dette er en av toppmodellene til Polar som også får mye skryt av Pulssonen.

– Vantage V2 byr på høy presisjon både når det gjelder GPS-målinger og den innebygde pulssensoren, og de mange formtestene klokken tilbyr hjelper deg å holde oversikt over egen formutvikling over tid, skriver de om klokken.

Toppmodell
Polar Vantage V2

Polar Vantage V2

Klokken er elegant på utsiden og smart på innsiden, og hjelper deg med å opprettholde balansen mellom trening, restitusjon og hverdagslivet.
Sjekk prisen hos Anton Sport Laveste pris: 3914 kr hos Proshop

Suunto 9: Beste alternativ til Garmin Fenix

Runner’s World kårer Suunto 9 til sportsklokken som er beste alternative til Garmin Fenix-serien. Det som trekker ned denne klokken i testen er at menyen og knappene kan være vanskelig å forstå. Tek.no er også imponert over denne pulsklokke.

– Suunto 9 Baro gir oss nærmest perfekt GPS og svært god batteritid, skriver de om klokken.

beste alternativ
Suunto 9 Baro

Suunto 9 Baro

GPS-klokke med puls på håndleddet og barometer.
Laveste pris: 4059 kr hos Euro-tec

Hold deg i form med dette geniale treningsapparatet! Vi har skrevet om de beste sammenleggbare romaskinene her.

Hvorfor bruke pulsklokke?

Pulsklokker er ofte brukt til trening og/eller turer i skog, mark og på fjellet. Denne typen klokker har funksjoner som måling av puls, hastighet, distanse, høydemeter, kart og lignende. Funksjoner klokkene har varierer basert på prispunkt.

Er du usikker på om du bør kjøpe deg pulsklokke eller smartklokke? Til sammenligning med en pulsklokke egner en smartklokke seg til hverdagslige aktiviteter og er en forlengelse av en analog klokke på hånda. Her har vi skrevet mer om smartklokker om du fortsatt er usikker.

Dette bør du tenke på før kjøp av pulsklokke

Når du skal kjøpe en pulsklokke, er det flere faktorer du bør vurdere. Her er noen ting du bør se etter:

  1. Pulsmåling: En pulsklokke bør ha nøyaktig og pålitelig pulsmåling. Det kan være optisk pulsmåling på håndleddet eller ved bruk av en pulsbelte.
  2. Aktivitetsmåling: De fleste pulsklokkene har innebygd aktivitetssporing som kan registrere skritt, distanse, kaloriforbruk og søvnkvalitet. Er det en spesiell aktivitet du ønsker sportsklokken skal kunne måle burde du se etter før du går til innkjøp.
  3. GPS: Hvis du trener utendørs og ønsker nøyaktig sporing av blant annet distanser, bør du vurdere en pulsklokke med innebygd GPS. Dette gjør det mulig å registrere fart, avstand og høydeprofil uten å være avhengig av en mobiltelefon.
  4. Vanntetthet: Hvis du planlegger å bruke pulsklokken til svømming eller andre vannaktiviteter, må du sjekke om den er vanntett og egnet for dette formålet.
  5. Batteritid: Vurder hvor lenge batteriet varer på pulsklokken. Dette er spesielt viktig hvis du trener lenge eller ønsker å bruke klokken til flere dager uten å måtte lade den.
  6. Brukervennlighet og funksjoner: Sjekk om den har enkel navigering, lesbar skjerm og om den har de funksjonene du trenger, for eksempel musikkavspilling, smartvarsler eller tilkobling til andre enheter.
  7. Kompatibilitet: Sjekk om pulsklokken er kompatibel med enheten din, enten det er en mobiltelefon eller datamaskin.
  8. Pris: Finn ut hva du er villig til å betale for en pulsklokke. Prisene kan variere avhengig av merke, funksjoner og kvalitet.