Shopping

Pulsklokke: Disse er best i test

Hånd som holder en sportsklokke i hånden, grønt gress i bakgrunnen. Vi har samlet pulsklokkene som er kåret til best i test. Garmin troner øverst på listen sammen med Polar og Suunto.
Sportsklokker fra Garmin, Polar og Suunto troner stadig «best i test-lister». Vi har samlet pulsklokkene som har blitt kåret til de beste på markedet i 2023. (Foto: ABC Guider)

Sportsklokkene fra Garmin, Polar og Suunto er populære hos både forbrukerne og ekspertene. Vi har samlet pulsklokkene som har blitt kåret til best i test.

Vurderer du ny pulsklokke eller skal du skaffe deg din første? Her har du oversikten som viser hvilke klokker ekspertene fra ulike norske og utenlandske tester og nettsider anbefaler. Her finner du klokkene for deg som vil investere i det beste av det beste, som vil ha en allrounder som fungerer til alt, eller deg som gjerne vil ha en prisgunstig klokke som gir deg mye for pengene. Klokkene passer til dame og herre.

Vi skriver stadig om produkter som kåres til best i test. Les alle våre best i test-artikler her.

Hvorfor bruke pulsklokke?

Pulsklokker er ofte brukt til trening og/eller turer i skog, mark og på fjellet. Denne typen klokker har funksjoner som måling av puls, hastighet, distanse, høydemeter, kart og lignende. Funksjoner klokkene har varierer basert på prispunkt.

Er du usikker på om du bør kjøpe deg pulsklokke eller smartklokke? Til sammenligning med en pulsklokke egner en smartklokke seg til hverdagslige aktiviteter og er en forlengelse av en analog klokke på hånda. Her har vi skrevet mer om smartklokker om du fortsatt er usikker.

Dette bør du tenke på før kjøp av pulsklokke

Når du skal kjøpe en pulsklokke, er det flere faktorer du bør vurdere. Her er noen ting du bør se etter:

  1. Pulsmåling: En pulsklokke bør ha nøyaktig og pålitelig pulsmåling. Det kan være optisk pulsmåling på håndleddet eller ved bruk av en pulsbelte. Sørg for at pulsmålingen fungerer godt under forskjellige aktiviteter og intensitetsnivåer.
  2. Aktivitetssporing: Sjekk om pulsklokken har innebygd aktivitetssporing som kan registrere skritt, distanse, kaloriforbruk og søvnkvalitet. Noen modeller kan også spore spesifikke aktiviteter som løping, sykling og svømming.
  3. GPS: Hvis du trener utendørs og ønsker nøyaktig sporing av ruter og distanser, bør du vurdere en pulsklokke med innebygd GPS. Dette gjør det mulig å registrere fart, avstand og høydeprofil uten å være avhengig av en mobiltelefon.
  4. Vanntetthet: Hvis du planlegger å bruke pulsklokken til svømming eller andre vannaktiviteter, må du sjekke om den er vanntett og egnet for dette formålet. Se etter en klokke som tåler den vanndybden du forventer å bruke den i.
  5. Batteritid: Vurder hvor lenge batteriet varer på pulsklokken. Dette er spesielt viktig hvis du trener lenge eller ønsker å bruke klokken til flere dager uten å måtte lade den.
  6. Brukervennlighet og funksjoner: Vurdér brukervennligheten til pulsklokken. Sjekk om den har enkel navigering, lesbar skjerm og om den har de funksjonene du trenger, for eksempel musikkavspilling, smartvarsler eller tilkobling til andre enheter.
  7. Kompatibilitet: Sjekk om pulsklokken er kompatibel med enheten din, enten det er en mobiltelefon eller datamaskin. Noen modeller har tilkoblingsmuligheter via Bluetooth eller annen trådløs teknologi.
  8. Pris: Vurdér ditt budsjett og hva du er villig til å betale for en pulsklokke. Prisene kan variere avhengig av merke, funksjoner og kvalitet.

Det kan være lurt å lese anmeldelser og sammenligne ulike modeller før du tar en beslutning (se listen under). Dette vil hjelpe deg med å finne en pulsklokke som passer best til dine behov og preferanser.

Garmin Fenix 7: Pulsklokken som er best i test

Hos Techradar er det Garmin Fenix 7 som blir kåret til best i test. De skriver om klokken at den er proppfull av avanserte treningsverktøy som gjør det mulig å optimalisere den ukentlige treningen eller trening til konkurranser. Men det er ikke bare her den får en topplassering, både GearLab og Tom’s Guide gir denne pulsklokken skryt.

Med denne klokken får du et innblikk i hvordan kondisjonen din utvikler seg over tid. Ved hjelp av data om puls, respirasjonsfrekvens, søvn og stress kan du også optimere helsen og restitusjonen din. Du har i tillegg tilgang til smartklokkefunksjoner som smartvarsler, kontaktløs betaling og musikklagring.

best i test
Garmin Fenix 7

Garmin Fenix 7

En GPS-multisportsklokke som inneholder de beste funksjonene blant Garmins trenings- og utendørsklokker.
Sjekk prisen her

Garmin Forerunner 745: Enda en testvinner

I testen til Tek.no er det Garmin Forerunner 745 som tar hjem den gjeve tittelen «best i test» i 2022. Testen tar for seg flere klokker som passer alle formål, og som de skriver selv, «ikke tømmer lommeboken din». Men selv om testen til Tek er fra 2022, er Forerunner 745 kåret til den beste allround klokken i 2023 av GearJunkie, og til beste pulsklokke for triatlon av Runner’s World.

Det er viktig med riktig skotøy til treningsturene. Her har du løpeskoene som er best i test.

Garmin Forerunner 745 blir beskrevet som klokken som «potensielt kan bli din nye bestevenn». Tek fortsetter med å begrunne utsagnet med at klokken er fullspekket med funksjoner, har bra batteritid og at den passer spesielt godt til deg som liker å drive med forskjellige type aktiviteter.

best i test
Garmin Forerunner 745

Garmin Forerunner 745

Denne GPS-klokken er laget for multisportutøvere som trenger detaljert treningsstatistikk og treningsøkter på klokken i tillegg til smartklokkefunksjoner.
Sjekk prisen her

Garmin Forerunner 265 og 955 : Beste pulsklokke til løping

Er det løping du trenger en pulsklokke til er Garmin Forerunner 265 et veldig godt valg. Klokken blir kåret til den ultimate pulsklokken for løping av Runner’s World. De begrunner avgjørelsen med at klokken gir deg alt du måtte ønske i en løpeklokke, og det beste er at den er betraktelig billigere enn Garmin Fenix 7 som regnes som den ultimate pulsklokken. Tom’s Guide rangerer også denne pulsklokken som best i test.

best til løping
Garmin Forerunner 265

Garmin Forerunner 265

Klar AMOLED-berøringsskjerm med tradisjonelle knappekontroller og et lett design på 46 mm. Finnes i flere farger
Sjekk prisen her

Det er ingen tvil om at Garmin er best på pulsklokker på løping. Selv om både Runner’s World og Tom’s Guide kårer Forerunner 265 til den beste, mener Techradar at Garmin Forerunner 955 Solar er den beste sportsklokken til løping på markedet. De skriver blant annet at den tar løpingen til et nytt nivå.

Best til løping
Garmin Forerunner 955 Solar

Garmin Forerunner 955 Solar

GPS løpe- og multisportklokken Forerunner 955 Solar med PowerGlass solcellelading som utvider batteritiden.
Sjekk prisen her

Usikker på hvilken Garmin-klokke du skal velge? Her har vi skrevet en grundig guide på hvordan du velger klokke fra Garmin som passer best til ditt bruk.

Polar Pacer: Pulsklokke hvor du får mye for pengene

Polar er også et kjent merke på sportsklokke-markedet, og ikke uten grunn. Polar Pacer får mye skryt av Pulssonen for blant annet egenskapene den tilbyr til en rimelig pris.

– Det er ikke veldig mange fullverdige multisportklokker i budsjettklassen, men Polar Pacer gir deg alt du trenger til en fin pris, skriver de i testen.

Klokken tilbyr aktivitets- og søvnanalysen til Polar, en rekke treningsfunksjoner, samt en avansert trenings- og restutisjonsanalyse.

Billig pulsklokke
Polar Pacer

Polar Pacer

Polar Pacer er en løpeklokke som fanger opp hele turen din, slik at du kan følge med på de sterke og svake sidene dine. 
Sjekk prisen her

Polar Vantage V2: En toppmodell fra Polar

Dette er en av toppmodellene til Polar som også får mye skryt av Pulssonen.

– Vantage V2 byr på høy presisjon både når det gjelder GPS-målinger og den innebygde pulssensoren, og de mange formtestene klokken tilbyr hjelper deg å holde oversikt over egen formutvikling over tid, skriver de om klokken.

Polar får også skryt for den lange batteritiden, og med denne klokken kan du trene 40 timer sammenhengende om det skulle være et ønske.

toppmodell
Polar Vantage V2

Polar Vantage V2

Klokken er elegant på utsiden og smart på innsiden, og hjelper deg med å opprettholde balansen mellom trening, restitusjon og hverdagslivet.
Sjekk prisen her

Suunto 9: Beste alternativ til Garmin Fenix

Det er ingen tvil om at Garmin er helt rå på sportsklokker, men for deg som ikke ønsker en Garmin-klokker finnes det også pulsklokker som kommer bra ut i testene.

Runner’s World kårer Suunto 9 til sportsklokken som er beste alternative til Garmin Fenix serien. Det som trekker ned denne klokken i testen er at menyen og knappene kan være vanskelig å forstå. Til gjengjeld får den skryt for batteriet og nøyaktigheten på både fart og distanse.

beste alternativ
Suunto 9

Suunto 9

GPS-klokke med puls på håndleddet og barometer.
Sjekk prisen her

Det finnes mange aktiviteter man kan måle med en pulsklokke. Her finner du de beste sammenleggbare romaskinene.