Hus, hjem og hage

Hold rådyr unna hagen: 6 smarte tips

To rådyr i hage på jakt etter blomster å spise. slik unngår du rådyr og oppspiste blomster
(Foto: Jakt & Fritid)

Når rådyrene tråkker over hekken er det ikke nødvendigvis alle som fryder seg. Vi har samlet 6 gode tips som holder rådyr unna.

Hvordan holde rådyrene unna blomstene?

Rådyr er noen vakre gjestene som sprer både glede og beundring, men kan fort ødelegge gleden i det de setter en av vårens krokuser til livs. Besøkene må gjerne vedvare, men uten smakebiter på plantene i hagen. Vi har derfor samlet en rekke tips til effektive triks du kan prøve deg på om du vil ha tulipanene dine i fred:

Blodmel med Oasisbiter

Blant annet kan du blande blodmel med salmiakk og vann. Når blandingen er skikkelig oppløst dypper du oasisbiter i væsken og lar det trekke inn. Bitene kan du legg ut i hagen eller henge opp i trær.

oasis, rådyr, slik holder du rådyr borte med osasis

Oasisbiter

Kjøp her

Velg planter rådyr ikke spiser

Unngå planter rådyrene liker som krokus og tulipaner. For hvis du er plaget av rådyrenes glupske matlyst, bør du i stedet prioritere planter de ikke liker. Som for eksempel gul blomstrende krokus eller påskelilje, narsisser, allium, syrin, snøklokke, svibel og rutelilje.

Få blomster levert hjem på døra

Bestill blomster her

Sliter du med mus og rotter i hagen? Les hvordan du enkelt kan holde dem unna.

Ultralydskremsel for å skremme bort rådyr

Et av forslagene våre som krever minst av deg er å sette ut et bevegelsesaktivert skremsel for hagen. Skremselet vil aktiveres ved bevegelse og skremmer bort dyr med ultralyd og lys. Skremselet er lettvint å installere og krever ingen strøm da det er solcelledrevet, men kan også lades med USB om en foretrekker det.

Ultralydskremsel

Kjøp her

Skrem rådyrene ved å heng CDer i trærne

heng opp cd for å skremme bort rådyr fra hagen. på den måten
Rådyr liker ikke glinsende gjenstander. Heng opp cd for å holde dyrene vekke fra hagen

Å sette puter på pinner eller henge opp gamle CDer i trærne fungerer også hos noen. Rådyrene liker ikke refleksjonen de gir.

Dekk over bedene på natten

Andre tips er å dekke over bedene om natten. Som med en fiberduk som også vil holde plantene fuktige, beskytte mot frost og beskytte mot uttørking.

Dekk netting

Kjøp her

Etterligning av rådyrs hvite bak

Alternativt kan du sette opp en stor brun plate med en solid hvit flekk(gjerne hjerteformet) på. Dette gir et redselssignal til dyra, for de varsler hverandre med å utvide den hvite flekken på baken.

Les mer på våre temasider: