Shopping

Regntøy: Her er høstens fineste regnjakker til dame og herre

Tre bilder satt sammen til ett bilde. Bilde en er av en dame i grønn lang regnjakke, bilde to er av en mann i en marineblå regnjakke og bilde tre er bilde av en dame i dus gul regnjakke. Vi har samlet årets fineste regnjakker, samt forklarer hvilken vannsøyle som passer deg best.
Vi har samlet høstens fineste regnjakker til dame og herre. Vi forklarer også hvordan du velger riktig regntøy til ditt bruk ved blant annet å se på vannsøylen. (Foto: Sportsnett og Getinspired)

Her finner du høstens fineste regnjakker til dame og herre. Vi hjelper deg med å finne den beste regnjakken til ditt bruk, enten det er til hverdags eller friluft.

«Det finnes ikke dårlig vær, bare dårlig klær». De fleste nordmenn har nok hørt utsagnet både en og to ganger før. Men vet du egentlig hva som må til for at en jakke skal kunne kalle seg vanntett, eller hvilken vannsøyle du burde se etter når du skal kjøpe regntøy?

Vi har laget en guide slik at du enkelt kan finne høstens fineste regnjakker som vil holde deg tørr, enten det er til hverdags eller friluftslivet du skal bruke det til.

Her kan du lese alt vi skriver om sport og friluft. Vi har skrevet om alt fra hvordan du velger riktig tursekk til hvilken terrengsykkel som er best i test.

Høstens flotte regnjakker til dame

Vi har samlet et lite utvalg av regntøy til dame, enten du trenger det vanntette tøyet til hverdags eller friluft. Velg mellom populære merker som Skogstad, Twentyfour, Stormberg og Helly Hansen.

For deg som er aktiv
Skogstad Hornstinden

Skogstad Hornstinden

Vanntett, vindtett og pustende, samt tapede sømmer. Vannsøyle: 10 000mm.
Sjekk prisen her
trenchcoat
Twentyfour Mode 2L Trench

Twentyfour Mode 2L Trench

Denne parkasen fra Twentyfour har en vannsøyle på 15 000 mm som gjør at den beskytter deg mot moderat snø og regn under lettere trykk.
Sjekk prisen her
hverdagsjakke
Twentyfour Finse 2.0 2- lags anorakk

Twentyfour Finse 2.0 2- lags anorakk

Populær anorakk med god stretch i vind- og vanntett materiale. Vannsøyle: 15 000mm.
Sjekk prisen her
regnkåpe
Moss Copenhagen Malan Hood Jacket

Moss Copenhagen Malan Hood Jacket

moderne og stilren regnjakke med oversized fit. Jakken har en vannsøyle på 10.000mm, tapede sømmer og slag foran slik at du holder deg tørr og behagelig uansett vær.
Sjekk prisen her

Her kan du finne flere flotte regnjakker til dame.

Høstens regnjakker til herre

Det er ikke mye som skiller regntøy til herre fra regntøy til dame, passform og design er nok de to merkbare forskjellene. Vi har her samlet regnklær til herre, enten du er på utkikk etter regntette klær til hverdagsbruk eller til en aktiv tilværelse.

stilren
Black Storm Coat II Navy

Black Storm Coat II Navy

Et stilrent og funksjonelt ytterplagg, produsert i en laminert nylonvev, som holder varmen og gir full beskyttelse mot regn. Vannsøyle: 20 000mm
Sjekk prisen her
for deg som er aktiv
The North Face Dryzzle

The North Face Dryzzle

Denne vanntette, pustende og vindtette regnjakken er helt perfekt for utendørs aktiviteter i skiftende vær.
Sjekk prisen her
pu-materiale
Vestergapet fôret regnparkas

Vestergapet fôret regnparkas

Det myke fôret gir god varme og gjør at regnjakken fint kan brukes på kalde dager. Vannsøyle: 30 000mm
Sjekk prisen her
hverdagsjakke
Twentyfour 2 lags Skalljakke

Twentyfour 2 lags Skalljakke

En vindtett, vanntett og pustende 2-lags jakke med tapede sømmer. Vannsøyle: 15 000mm
Sjekk prisen her

Vannsøyle regntøy: Slik velger du riktig

Når vanntettheten til et materiale blir målt testes det hvor høy en søyle av vann må være før vannet trenger gjennom materialet. Graden av vanntetthet på materialet blir angitt i antall millimeter vannsøylen er når vannet trenger gjennom. Jo høyere tall, jo mer vanntett.

Legg merke til at en jakke som blir omtalt som regnjakke ikke alltid er vanntett, det er derfor lurt å sjekke vannsøylen på plagget. Her er en liten indikasjon på hva vannsøylene tåler.

  • 5 000mm – 10 000mm: Tåler moderat regn, lett trykk og normal daglig bruk
  • 10 000mm – 15 000mm: Tåler mye regn, høyt trykk og røff bruk
  • 15 000mm – 20 000mm: Tåler kraftig regn, ekstra høyt trykk og røff bruk

Vi anbefaler også å lese: Hvordan vaske og impregnere regntøyet riktig.

Pusteegenskaper på regntøy

Gode pusteegenskaper er viktig for god komfort, og for regntøy er det like viktig å få fuktigheten ut som å holde regnet ute. Høy fysisk aktivitet og klær som puster dårlig vil nemlig gjøre deg fuktig og klam.

En tommelfingerregel er at regntøy i PU-materiale ikke puster særlig godt, men til gjengjeld er disse jakkene mer vanntette. Regntøy som er laget av syntetiske materialer som polyester vil være mer pustende, men ha varierende vanntetthet. I tillegg vil jakker som er beregnet for fysisk aktivitet ha større pusteevne enn en hverdagsjakke.

Husk at uansett hvor godt stoffet puster vil du ikke unngå en viss fuktighet ved fysisk aktivitet.

Mye regn kan føre til problemer for flere huseiere. Her kan du lese om hvem som burde ha en vannpumpe.