Reise

Reise i julen? Her drar flest nordmenn på juleferie

Bilde av kvinne med brunt hår og solhatt på hodet som sitter i fronten på en trebåt i Thailand, strekker hendene over hodet og former et hjerte med hendene. HUn har på seg en hvit t-skjorte og titter ut mot tropiske Phuket med palmer, sandstrender og turkist hav. Vi har funnet frem billige restplasser til de 10 mest populære sydenferie-destinasjonene til nordmenn i juleferien. Destinasjonene er Gran Canaria (Spania/Kanariøyene), Tenerife (Spania/Kanariøyene), Egypt, Kapp Verde, Madeira (Portugal), Phuket (Thailand), Marokko (Afrika), Fuerteventura (Spania/Kanariøyene), Lanzarote (Spania/Kanariøyene) og Dubai.
Juleferie er for mange nordmenn synonymt med jul på en sandstrand med nær familie og venner, men hvor drar egentlig flest på juleferie? Vi avslører nordmenns topp ti favoritter når de skal på ferie i romjula! (Foto: Colourbox)

Vurderer du å dra til varmen i juleferien? Vi avslører nordmenns topp ti destinasjoner i romjula, og tipser om restplasser til hver av de!

Nå nærmer juleferien seg og for mange betyr det én eller flere uker med sol, varme, bading og strender. Vi har sett på nordmenns reisevaner og funnet frem til destinasjonen flest nordmenn vender nesen mot i det julen ringes inn!

Vi har hentet tallene fra restplass.no sine analyser over hvilke steder flest nordmenn reiser til i julen. Restplass.no henter tall fra flere forskjellige reiseoperatører og kommer derfor med tall som viser generelle trender når det kommer til reise.

Liker du å sikre deg billige reiser? Da bør du sjekke ut samlesiden vår med temaet «restplass.»

1. Gran Canaria, mest populær i juleferien

Øverst på pallen, og mest populær hos nordmenn i juleferien er Gran Canaria. Den vakre øya som tilhører Kanariøyene, er en evig solfylt perle med variert natur fra gyldne sanddyner til frodige fjellandskap. Her kan du forvente deg vennlige lokale innbyggere, kose deg med deilige tapasretter, og tilbringe tid på både avslapping eller en mer aktiv ferie.

Gran Canaria
Restplass til Gran Canaria

Restplass til Gran Canaria

Finn, og sammenlign billige restplasser til populære Gran Canaria!
Sjekk prisen hos Restplass.no Sjekk prisen hos Apollo

Her kan du lese mer om restplass Gran Canaria!

2. Tenerife, en av de mest populære Kanariøyene

Tenerife, den største av Kanariøyene og kjent for sitt mangfoldige landskap. Her finner du alt fra den vulkanske majesteten Mount Teide, som er Europas høyeste vulkan, til sorte lavastrender og frodige laurbærskoger. Tenerife er altså ikke bare en destinasjon for deg som liker bading og strand, men en øy med utallige muligheter og opplevelser, kombinert med en uslåelig spansk kultur og gastronomi.

tenerife
Restplass Tenerife

Restplass Tenerife

Du kan også finne billige reiser fra Trondheim til Tenerife hos blant annet Ving og restplass.no.
Sjekk prisen hos Apollo Sjekk prisen hos Restplass.no

Her kan du lese mer om restplass til Tenerife!

3. Egypt: Rik kulturarv

Egypt er nummer tre på lista over nordmenns favoritter når vi drar på juleferie. Og med nærmest garantert sol og herlige temperaturer, noen av verdens mest nevneverdige attraksjoner, en rik kulturarv og flotte hoteller til en rimelig penge er det kanskje ikke så rart?

Merk: Det er viktig å merke seg regjeringens siste oppdaterte informasjon om landet: «Situasjonen er ustabil og uavklart som følge av konflikten i Israel og Palestina. Utviklingen påvirker også Egypt». Du kan holde deg oppdatert og lese mer om sikkerheten i landet hos Regjeringen).

4. Madeira en perle utenfor Portugal

Madeira er en vakker øygruppe som tilhører Portugal og som ligger i Atlanterhavet. Madeira er kjent for sitt behagelige klima, rike kulturarv, sin imponerende natur med bratte fjell, frodige skoger, vakre blomster, og ikke minst for å produsere den berømte Madeira-vinen. Madeira tilbyr noe for alle, enten du er interessert i turer i naturen, avslapping på stranden eller i å utforske lokal kultur og historie.

Her finner du andre, billige restplasser til syden!

Madeira (portugal)
Restplass til Madeira

Restplass til Madeira

Finn, og sammenlign billige restplasser til vakre Madeira i Portugal!
Sjekk prisen hos Apollo Sjekk prisen hos Restplass.no

5. Phuket: Langtur til Thailand i julen?

Phuket er en av de mest populære turistdestinasjonene i Thailand. Kjent for sine vakre strender, krystallklart vann og livlige natteliv tiltrekker øya seg reisende fra hele verden som søker sol og avslapning. Med sin tropiske skjønnhet og mangfoldige attraksjoner er Phuket et reisemål som appellerer til både soltilbedere og eventyrlystne reisende som er ute etter spennende aktiviteter som snorkling, dykking og vannsport.

Phuket (Thailand)
Restplass til Phuket (Thailand)

Restplass til Phuket (Thailand)

Finn, og sammenlign billige restplasser til tropiske Phuket i Thailand!
Sjekk prisen hos Apollo Sjekk prisen hos Restplass.no

Slik får du billig pakkereise til «smilenes land»

6. Dubai: En av de mest populære reisemålene i julen

Dubai er en dynamisk og imponerende by som ligger i De forente arabiske emirater. Byen er kjent for sine futuristiske skyskrapere, luksuriøse kjøpesentre, og en imponerende blanding av moderne arkitektur og tradisjonell arabisk kultur.

En av Dubais mest ikoniske landemerker er Burj Khalifa, verdens høyeste bygning, som gir spektakulær utsikt over byen. Dubai er også kjent for noen enestående hoteller, inkludert det luksuriøse Burj Al Arab-hotellet. Du har kanskje også hørt om de vakre kunstige øyene Palm Jumeirah?

Vi legger ikke ved lenker til reiser til Dubai da vi som selskap har tatt et standpunkt som ikke forenes med det.

Les også: Med disse kredittkortene gjør du utenlandsreisen tryggest mulig.

7. Lanzarote: En autentisk øy på Kanariøyene

En annen populær destinasjon på Kanariøyene er Lanzarote. Øya, som ligger utenfor vestkysten av Afrika, tilhørende Spania, er kjent for sitt unike landskap preget av vulkansk aktivitet, med imponerende lavasteiner, vulkanske grotter og dramatiske klipper. En av de mest kjente attraksjonene på øya er Timanfaya, et vulkansk område og nasjonalpark på øya.

Autentiske Lanzarote har også vakre strender, frodig vinproduksjon, og en avslappet atmosfære som tiltrekker seg turister som søker sol og kultur.

Lanzarote
Restplasser til Lanzarote

Restplasser til Lanzarote

Finn, og sammenlign billige restplasser til unike Lanzarote på Kanariøyene.
Sjekk prisen hos Restplass.no Sjekk prisen hos Apollo

8. Marokko: Opplev noe av Afrikas mangfold i julen 2023

Marokko er et mangfoldig og fascinerende land i Nord-Afrika som byr på en rik kulturell arv, blendende arkitektur og en unik blanding av arabisk, berber og europeisk påvirkning. Landet er kjent for sin pulserende medinaer, som Marrakesh og Fes, hvor du kan vandre gjennom smale, labyrintiske gater fylt med basarer, krydderdufter og håndverk. Marokko er også berømt for sine vakre Sahara-ørkenlandskaper, majestetiske Atlasfjell, og vakre kystlinje langs Atlanterhavet og Middelhavet. Landet har også en rik historie og et vennlig folk som gjør Marokko til et spennende og gjestfritt reisemål.

Marokko
Restplass til Marokko

Restplass til Marokko

Finn, og sammenlign billige restplasser til mangfoldige Marokko i Afrika.
Sjekk prisen hos Restplass.no

Derfor bør du vurdere pakkereiser når du skal ut å reise

9. Kapp Verde: Unike inflytelser fra flere kulturer

Kapp Verde er en øynasjon som ligger utenfor kysten av Vest-Afrika. Øygruppen består av ti større vulkanske øyer og fem små øyer og er kjent for sin naturskjønnhet, med varierte landskap som inkluderer fjell, sanddyner, vulkaner og vakre strender. Kapp Verde har et behagelig klima året rundt, noe som gjør det til et populært reisemål for dem som ønsker sol og varme om vinteren.

Kulturen i Kapp Verde er en unik blanding av afrikanske, europeiske og brasilianske innflytelser, og dette gjenspeiles i musikken, dansen og maten. Landet er kjent for sin gjestfrihet, og besøkende blir ofte møtt med varme smil og vennlig atmosfære når de utforsker øyenes sjarmerende byer og landsbyer.

Kapp Verde
Restplass til Kapp Verde

Restplass til Kapp Verde

Finn, og sammenlign billige restplasser til øynasjonen Kapp Verde i Afrika.
Sjekk prisen hos Restplass.no

Her får du billig all inclusive-reise!

10. Fuerteventura: Mye mer enn kritthvite strender

Fuerteventura er en del av de spanske Kanariøyene som ligger vest for det afrikanske kontinentet. Øygruppen har lenge vært populær blant ferieglade nordmenn og blir faktisk besøkt av i gjennomsnitt 300 000 turister fra hele verden hver dag, men er til tross for dette uberørt av masseturismen og festing.

Fuerteventura er også kjent for sine kritthvite strender og har til sammen 50 kilometer med sandstrender, passende både for de som vil slappe av eller benytte seg av øyas mange vannleker. Fuerteventura har også et unikt landskap preget av vulkansk aktivitet, og det finnes flere naturlige skatter å utforske, inkludert vulkanske grotter og fjellformasjoner. Øya er et flott sted for fotturer, sykling og andre utendørsaktiviteter.

Restplass
Restplass med fly og hotell til Fuerteventura

Restplass med fly og hotell til Fuerteventura

Bestill fly + hotell til Fuerteventura
Sjekk prisen hos Restplass.no Sjekk prisen hos Apollo

Billige restplasser til Fuerteventura