Reise

Reisearrangører overrasket over ny reisetrend i 2023

Bilde av azurblått hav og hvite strender med palmer på Maldivene. Til tross for høyere renter, dyrere mat, høye strømpriser og generelt høyere utgifter i 2023 har det dukket opp en luksuriøs reisetrend for dyrere og mer eksotiske reiser. Vi forteller hvor folk bestiller seg reiser i år.
Mens de fleste av oss prøver å spare penger der det er mulig, og på både boligutgifter, mat og strøm, ser vi ikke ut til å ville fire på feriebudsjettet. Analyser viser at vi nå bestiller andre reiser enn det vi gjorde før. Vi forteller hvorfor arrangørene er overrasket og hvor nordmenn vender snuten!

Ny reisetrend tar oss til nye reisemål i 2023. Vi forteller hvor reisearrangørene er overrasket over at flere bestiller reiser i år!

Til tross for at folk gjerne har høyere utgifter til både mat, strøm og bolig ser det ikke ut til å gå ut over nordmenns reisebudsjett. Det har nemlig dukket opp en ny, overraskende og luksuriøs reisetrend i 2023.

– Det er økt interesse for eksotiske reisemål som Maldivene, Mauritius, Dubai og Zanzibar i år. Det er en motsetning til tidligere år, kan kommunikasjonssjef i TUI, Anne Mørk-Løwengreen, fortelle til TV 2.

Liker du å sikre deg billige reiser? Da bør du sjekke ut samlesiden vår med temaet «restplass.»

Restplass.no
Billige restplasser til Maldivene

Billige restplasser til Maldivene

Restplass.no sammenligner priser på restplasser fra et hav av reisearrangører, og på den måten finner du enkelt billigst reise.
Sjekk prisen her

Fortsatt Gran Canaria som er mest populært

Når det kommer til kortere og mindre eksotiske reiser er det fortsatt Gran Canaria som troner øverst på pallen, melder samme artikkel.

– Det er en stor økning i antall bookinger til sørligere strøk. Sammenlignet med i fjor er det en økning på ti prosent, og det ser ut som nesten alle skal til Gran Canaria, sier kommersiell direktør i Finn Reise, Terje Berge. Han kan også bekrefte det Mørk-Løwengreen sier, og mener også at det er flere som reiser til «long hold»-steder som Maldivene.

Her viser vi deg hvor du kan sikre deg restplasser til Gran Canaria.

Apollo
Restplasser til Mauritius

Restplasser til Mauritius

Hos Apollo kan du finne billigere restplasser til Mauritius. Her er utvalget!
Sjekk prisen her

Salgsrekord på reiser under Black Friday 2023

Også under Black Friday ble reise en luksuriøs affære, og årets Black Friday viste seg å være en braksuksess for reisearrangørene. Apollo kunne melde om en økning på over 40 prosent sammenliknet med fjoråret, noe som gjorde dagen til den beste salgsdagen siden 2014.

Dette er reisemålene flest sikret seg hos Apollo under Black Friday:

  1. Kreta
  2. Kypros
  3. Rhodos
  4. Kroatia
  5. Epirus 

* Her hadde reisearrangøren hadde tilbud på to for én på utvalgte sommerreiser til Hellas, Kypros og Kroatia.

Les mer på våre temasider: