Reise

Reisetips: Derfor skal du ikke dekorere bagasjen din med norske flagg

det er ikke anbefalt å ha flagg på kofferten din eller annen bagasje
Det er en fordel å raskt legge merke til kofferten din når den kommer på samlebåndet, men det er én ting du helst bør unngå. (Foto: Colourbox)

Merking av koffert og bag gjør at du gjenkjenner den på samlebåndet når du skal ut på reise, men det er én ting forsikringsbransjen vil at du skal unngå.

Klistremerker, sløyfer, hårbånd eller skilt som sier «Ligg unna!». Det er mange måter å merke den ensfargede kofferten din for å sikre at du umiddelbart får øye på den når du venter ved bagasjebåndet. Samtidig vil du gjerne forhindre at andre griper tak i feil koffert. Slik får du kofferten din først på bagasjebåndet.

Stor Samsonite koffert med fire hjul.

Stor Samsonite koffert med fire hjul.

Dagens beste pris
Pris akkurat nå: 2 379 kroner
Gå til Travelstuff her

Men det er én form for merking som forsikringsselskapene helst ser at du dropper. Bruk av det norske flagget. Det kan virke som et fluepapir på kriminelle som er på utkikk etter bagasjen med det mest verdifulle innholdet.

Startsiden Guider får du flere reisetips.

Vi har laget en liste over smarte reisehacks for foreldre.

– I enkelte byer og områder kan dette gjøre deg attraktiv for lommetyver og vinningskriminelle. De kan se sitt snitt til å stjele bagasjen din mens du for eksempel venter på en drosje, forteller informasjonssjef Sigmund Clementz i Europeiske Reiseforsikring i et tidligere intervju med flysmart24.no.

– At Norge er et av verdens mest velstående land er godt kjent hos kriminelle miljøer som retter seg mot turister, fortsetter han.

Samsonite S koffert Med 4 Hjul

Samsonite S koffert Med 4 Hjul

Pris akkurat nå: 2 379 kroner
Gå til Travelstuff her

Slik beregner du feriepengene.

Nøytrale kjennetegn på bagasjen

Clementz anbefaler å benytte seg av mindre avslørende kjennetegn.

– Det kan være lurt å lage noen nøytrale merker på bagasjen med for eksempel farget tape og sløyfer, slik at den er lett å identifisere for deg på bagasjebåndet på flyplassen. En rød sløyfe her og en gul tapebit der gjør også risikoen mindre for at noen ved en feiltakelse skal ta din koffert fordi de har akkurat samme modell og farge som deg.

Samtidig avkrefter informasjonssjefen mytene om at adresselapp på kofferten vil kunne friste kriminelle til å tipse andre om å dra på plyndringstokt. Det er dessuten ingen ting som tyder på at det er skjedd innbrudd hos folk som har publisert bilder fra ferien på sosiale medier.

Skal du ut å reise? Derfor lønner det seg å sammenligne pris på reise.

Les mer på våre temasider: