Reise

Reisetips: Hvordan sikre at kofferten din kommer raskt på bagasjebåndet

Bilde av rød koffert på rullebånd på flyplass. Vi gir deg tipset som sikrer at du får bagasjen din først på bagasjebåndet!
Å vente ved bagasjebåndet på flyplassen er aldri noe man gleder seg til. Ofte tar det mye tid.

Få ting er kjedeligere enn å vente på kofferten ved bagasjebåndet. Heldigvis finnes det triks som kan sikre at du får den før andre!

Vi har alle vært der. Stående på flyplassen, klare for å komme oss til hotellet, sjekke inn og omsider starte ferien eller rekke den viktige avtalen. Før vi kommer så langt, gjenstår det å vente i det som føles som en halv evighet før kofferten omsider velter ut på bagasjebåndet. Er du riktig uheldig, kan du ende opp med å vente minst en halvtime. I verste fall dukker den aldri opp.

Da er det kjekt å være føre-var og benytte et knippe triks. Det øker sjansen for at du blir blant de første heldige som kan trille kofferten ut fra flyplassen, ifølge Travel Leisure.

Vil du ha flere tips til reise? Her samler vi alt vi skriver om reise.

Koffert utvidbar med 4 hjul

Koffert utvidbar med 4 hjul

Pris nå: 1 445 kroner hos Lekekassen
Her får du den til laveste pris

1. Sjekk inn som skjør bagasje

En ting du kan gjøre, er å be vedkommende i innsjekkingsskranken om å få en ekstra merkelapp som sier at bagasjen inneholder noe som lett kan bli ødelagt. Dersom den er merket med «Fragile», blir bagasjen gjerne lastet inn på flyet sist der den plasseres oppå de andre koffertene.

Trenger du ny koffert? Disse trillekoffertene er best i test i 2023.

2. Sist inn, først ut

Et annet alternativ er å være den siste som sjekker inn. Når bagasjen skal lastes opp i flyet, blir visstnok koffertene stuet inn i lasterommet etter hvert som de kommer inn. Da lønner det seg å være sist. Dermed kommer de først på vognene og losset først på bagasjebåndet.

En av de beste måtene for å forsikre seg om at du er den siste til å sjekke inn bagasjen din, er å spørre pent. Bruker du i tillegg de magiske ordene «vær så snill» – om å få gjøre det ved gaten. Det fordrer imidlertid at du ikke har pakket med deg noen som helst form for flytende væske eller annet som det ikke er lov å ta med inn i kabinen.

Vil du pakke med deg mest mulig? Dette er koffertene med lavest egenvekt.

Ekstra stor koffert med 4 hjul

Ekstra stor koffert med 4 hjul

Pris nå: 2 319 kroner hos Travelstuff
Her får du den til laveste pris

3. Oppgrader billetten din

Det siste knepet er også det mest opplagte. Å oppgradere til førsteklasse eller business. Er du medlem i et lojalitetsprogram, kan du be om å få merket kofferten med «Priority». Da kan du også nyte de beste setene på flyet og slappe av i en lounge før avreise. Ved ankomst vil du være blant de første som vandrer plystrende ut av flyplassen.

Her kan du forresten lese en oversikt over bagasjeregler for fly.

Les mer på våre temasider: