Smarte tips

Rengjøring: Hvordan vaske stekeovn

Før og etterbilde av en vasket og rengjort ovn. Venstre: Skitten ovn. Høye: Rengjort.
Rådene til hvordan en vasker stekeovn spenner fra sitron og eddik til bakepulver og natron. Vi har fått tips om en mindre illeluktende variant som rengjør stekeovnen effektivt og enkelt! (Foto: Silje Nordstrøm Hanssen / Privat)

Rengjøring av stekeovn er ofte ingen favoritt. Vi gir deg suksesstipset som vasker stekeovn, glassdører og stekebrett i en fei!

Trender på tiktok
The Original Scrub Daddy rengjøringssvamp

The Original Scrub Daddy rengjøringssvamp

Genial rengjørings svamp som skifter form ved kaldt eller varmt vann.
Pris akkurat nå: 40 kroner
Gå til jem & fix her

Vi har før delt andre tips, og det har vist at mange lar seg engasjere og inspirere når temaet er stekeovn. Så når vi da kom over et aldeles supert innlegg av Silje Nordstrøm Hanssen i gruppen vår “Vi som elsker DIY-Prosjekter og Smarte Tips” på Facebook, så vi oss nødt til å dele det med et større publikum. Silje hadde forsøkt alt uten hell, men dette enkle trikset gjorde ovnen skinnende ren!

Her finner du alle våre smarte rengjøringstips, og vi har mange!

Bilde av hender med vaskehansker som vasker døren på en stekeovn med en gul svamp.
Det må gjerne både skrubbing og skuring til når stekeovnen skal rengjøres, men med dette trikset blir vaskejobben lekende lett! (Foto: Colourbox)

Hvordan vaske stekeovn

Silje skriver at hun lenge har forsøkt å få stekeovnen ren, men hun har erfart at spesialrengjøringsmidler ikke fungerer så godt. Hun fant derfor på dette! Du tar to oppvasktabletter og blander dem ut med vann (ca fire desiliter) til tablettene er oppløst. Ha blandingen over i en tom sprayflaske. Spray i ovnen og på glasset. Vent en stund før du bruker skrubb/stålull og vasker bort. Liker du multiprodukt? Denne kan du vaske “alt” med.

I kommentarfeltet kommer det også frem at flere bruker disse oppvasktablettene i kaffekanna, og kasseroller og termoser hvor noe har brent seg fast. Ha en tablett i kaffekanna, kasserollen, termosen eller hva det skulle være, fyll på med vann og la det stå et par timers tid før du vasker som vanlig.

Genialt vasketips: Ren dusj på under 5 minutter

Hvordan vaske glassdør til stekeovn

Har du fått skitten glassdør til stekeovnen kan den vaskes utvendig med en vindusspray. Fastbrente flekker på innsiden kan vaskes med fremgangsmåten over eller med skuremiddel og en svamp. Bruk en fuktig klut for å skylle og tørke av til slutt. Har du en ovn det går an å ta ut glasset i døren kan du også vaske glassene i oppvaskmaskinen eller vasken om du foretrekker det.

Bilde av dame med gule vaskehansker som vasker døren på en stekeovn med en gul svamp.
Oppvasktabletter kan brukes til mer en oppvaskmaskin, her får du rådet som for all fremtid vil få deg til å bruke tablettene når du skal vaske stekeovn. (Foto: Colourbox)

Hvordan rengjøre rist og stekebrett

For å rengjøre rist og stekebrett kan du spraye på eventuelle rester av blandingen du laget med oppvasktabletter. La rist og stekebrett ligge i vasken eller på en flate som tåler sterke vaskemiddel og vent en stund før du gjentar suksessen og vasker bort med skrubb eller stålull.

22 smarte ting du kan bruke sitronskall til

Scrub Daddy Scrub Mommy, Scrub Daddy 1103 Tilsvarer: N/A

Scrub Daddy Scrub Mommy, Scrub Daddy 1103 Tilsvarer: N/A

Pris akkurat nå: 40 kroner
Gå til Inkmann her